Malý Lucas sa uzdravil na príhovor fatimských pastierikov

0
Pápež František v máji 2017 počas svojej návštevy Fatimy svätorečil Františka a Hyacintu Marto - dve z troch detí vo Fatime, ktorým sa v roku 1917 zjavila Panna Mária. Tretia vizionárka Lucia Santos zomrela vo vysokom veku v roku 2005 a jej proces blahorečenia je otvorený. 

Aby Cirkev uznala niekoho svätým, vyžaduje k tomu potvrdenie z neba - zázrak na príhovor kandidáta ku svätorečenia. V prípade Františka a Hyacinty sa jednalo o uzdravenie brazílskeho chlapca Lucasa. 

V predvečer kanonizácie o celej udalosti rozprávali Lucasovi rodičia João Batista a Lucila Yuri.
"Ďakujeme Bohu za uzdravenie Lucasa a veríme z celého srdca, že tento zázrak bol vyprosený malými pastierikmi Františkom a Hyacintou," povedal otec malého Lucasa.

K prípadu došlo 3. marca 2013, kedy päťročný Lucas počas zábavy so sestrou vypadol z okna z výšky 6,5 m.
"Udrel hlavou o zem," pokračuje otec," a utrpel vážne poranenia hlavy so stratou mozgového tkaniva v ľavom čelnom laloku." Dieťa bolo hospitalizované v kóme a počas prevozu prekonalo dve zástavy srdca. Lekári nedávali veľkú nádej na prežitie, s tým, že ak prežije, zostane vo vegetatívnom stave alebo, v lepšom prípade, bude veľmi ťažko postihnuté.

"Začali sme sa modliť k Ježišovi a Panne Márii z Fatimy, ku ktorej máme veľkú úctu. Na druhý deň sme požiadali sestry z Karmelu Campo Mourão, aby sa modlili za nášho Lucasa. 
Sestra však, ktorá prijala telefonát, neodovzdala prosbu ďalej, lebo si myslela, že chlapec neprežije. Keď však prišla do kaplnky, kde pri svätostánku boli uchovávané ostatky bl. Hyacinty a Františka, pocítila veľké nutkanie k modlitbe: ,Pastierikovia, zachráňte tohto chlapca, ktorý je dieťa, rovnako ako ste boli aj vy ...' Vtedy požiadala celé spoločenstvo Karmelu, aby sa všetky sestry spoločne modlili za malého Lucasa na príhovor pastierikov z Fatimy," hovorí otec João Batista.


"A tak to aj urobili. Rovnako aj my všetci v rodine sme sa modlili k malým pastierom. Dňa 9. marca bol Lucas extubovaný, prebudil sa s jasnou mysľou a začal sa pýtať na svoju sestru. Dňa 11. marca bol prepustený z oddelenia JIS a za 15 dní bol prepustený domov," rozpráva Lucasov otec.

O chlapcovom uzdravení lekári vyhlásili, že je podľa lekárskej vedy nevysvetliteľné. "Dieťa je úplne zdravé a bez akýchkoľvek následkov. Lucas je ako predtým," hovorí s úsmevom João.
Sestra Angela Coelho, postulátorka procesu svätorečenia portugalských pastierikov, informovala Vatikán tri mesiace po udalosti. 
Po preštudovaní prípadu Vatikán začal vyšetrovanie s cieľom zistiť, či v skutočnosti bol zázrak pripísaný malým pastierom. Zástupcovia Svätej stolice boli v meste Parana a rozprávali sa s príbuznými, lekármi a tiež s karmelitskými sestrami.
Vďaka dobrej dokumentáciu a zjavnému mimoriadnemu zásahu zhora Vatikán uznal, že k uzdraveniu došlo zázračným spôsobom na príhovor bl. Hyacinty a Františka.

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top