13 spôsobov, ako sa modliť za duše v očistci

0
1. Modlite sa Novénu za duše v očistci.

2. Sväté prijímanie obetujte za duše v očistci.

3. Obetujte svätú omšu za vašich blízkych, najmä v deň výročia ich smrti.

4. Modlite sa krížovú cestu za duše v očistci .

5. Modlite sa za duše v očistci špeciálny ruženec. Nezabúdajte, že po svätej omši je modlitba svätého ruženca najsilnejšou modlitbou.


6. Získajte pre duše v očistci odpustky.
   - Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých zosnulých nábožne navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa: Otče náš  a Verím v Boha, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci.
Obvyklé podmienky: sv. spoveď (stačí jedna spoveď na všetky odpustky), sv. prijímanie (najlepšie v ten istý deň) a modlitba na úmysel Sv. Otca. Okrem toho, ako vo všeobecnosti, treba vylúčiť akúkoľvek pripútanosť ku hriechu, aj všednému. 

  - Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín, kryptu alebo hrobku (ak je to fyzicky možné) a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť iba dušiam v očistci, raz denne od 1.11. do 8.11.
Obvyklé podmienky ako v prvom prípade.

7. Konajte skutky milosrdenstva: "Milosrdenstvo vyslobodzuje zo smrti a očisťuje od každého hriechu. Tí, čo preukazujú milosrdenstvo, budú sa tešiť z dlhého života." (Tobiáš 12, 9).

8. Modlite sa modlitbu svätej Gertrúdy, ktorá sa touto modlitbou získala prepustenie mnohých duší z očistca.
Večný Otče,
obetujem ti najvzácnejšiu Krv tvojho Božského Syna Ježiša Krista v jednote s obetou svätej omše po celom svete, ktoré sa dnes slúžia za všetky duše v očistci, za hriešnikov po celom svete, za hriešnikov, ktorí patria do cirkvi, za tých, ktorí sú v mojom dome a v mojej rodine. Amen.


9. Modlite sa krátku modlitbu, ktorou vyprosíte čiastkové odpustky pre duše: Večné odpočinutie daj im Pane a Večné Svetlo nech im svieti! Duše zomrelých veriacich nech odpočívajú v Božom milosrdenstve v pokoji! Amen.

10. Modlite sa nad hrobmi vašich blízkych, ktorí odišli, alebo navštívte náhodný cintorín a modlite sa za tých, ktorí nemajú nikoho, kto sa za nich modlí.

11. Navštívte Najsvätejšiu sviatosť, dušiam v očistci pomôže aj Eucharistická adorácia 

12. Obetujte svoje denné malé skutky i samotné odopretie si niečoho a ponúknite to ako pokánie pre úbohé duše.

13. Požiadajte o príhovor svätých, ktorí boli počas svojho života veľkí priatelia Svätých duší, aby sa k vám pripojili k modlitbe za veriacich, ktorí odišli.
Napr.: sv. Mikuláš z Tolentína, sv. Gertrúda Veľká, sv. Katarína z Janova, Sv. Páter Pio, sv. Filipa Neri, sv. Jána Macieas, sv. Faustína Kowalská, sv. Jozef, Panna Máriu a ďalší.


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top