Zázraky svätej Faustíny Kowalskej

0
Boh zveril skromnej rehoľníčke Faustíne Kowalskej, aby celému svetu ohlasovala posolstvo o Božom milosrdenstve. Pápež Ján Pavol II. ju vyhlásil za svätú. Veriaci si ju obľúbili ako mimoriadnu sväticu, ku ktorej vysielajú svoje modlitby a prosia ju o pomoc. Dodnes som sa dočítal o viac ako päťdesiatich zázrakoch, ktoré sa stali na jej príhovor. V tomto článku uvádzam jeden, ktorý bol uznaný Svätou Cirkvou pri jej blahorečení.

Do svojich 15 rokov žila Maureen Digan normálny zdravý život. Potom ju postihla veľmi vážna, pomalá choroba, končiaca smrťou, zvaná Lymhedema. Je to choroba, na ktorú nemajú lieky veľký vplyv a ktorá sa nezmierňuje. V priebehu nasledujúcich 10 rokov Maureen podstúpila 50 operácií a bola dlho hospitalizovaná. Priatelia a príbuzní jej odporučili, aby sa modlila a dôverovala Bohu. Maureen však v prvom rade nemohla pochopiť, prečo Boh na ňu dopustil takú chorobu a úplne stratila vieru v Boha. Napokon zhoršenie jej zdravotného stavu si vyžiadalo amputáciu nohy. Neskôr lekári odporučili amputovať aj druhú nohu.

Raz večer, keď bola Maureen v nemocnici, jej manžel pozeral film o Božom milosrdenstve. Vtedy začal byť presvedčený o sile vyliečenia na príhovor svätej Faustíny. Bob presvedčil Maureen a lekárov, aby šla do svätyne sv. Faustíny v Lagiewnikoch.


23. marca 1981 pricestovali do Poľska. Maureen išla na spoveď, prvý raz od svojho detstva. Keď prišla do chrámu, prosila sv. Faustínu, aby jej pomohla, na čo dostala odpoveď: „Ak ma žiadaš o pomoc, dám ti ju.“ 
Zrazu Maureen pocítila veľký pokoj vo svojom tele. Zdalo sa jej, že všetka bolesť z jej tela odchádza a jej opuchnutá noha, ktorá bola po amputácii kratšia, dorástla do svojej normálnej dĺžky.

Keď sa vrátila do USA, bola vyšetrená a prehliadnutá piatimi nezávislými lekármi, ktorí dospeli k rovnakému záveru, že bola úplne uzdravená.
Nebolo žiadne medicínske vysvetlenie pre náhle uzdravenie z nevyliečiteľnej choroby. 

Nazbierané dokumenty o tomto zázraku, preskúmané v spolupráci piatich lekárov, vymenovaných Cirkevnou kongregáciou pre záležitosti svätých, boli odovzdané na preverenie tímu teológov a nakoniec tímu biskupov a kardinálov.
Vyliečenie bolo odsúhlasené všetkými ako zázrak. Tento zázrak bol použitý počas beatifikácie Sestry Faustíny 18. apríla 1993, kedy bola vyhlásená za Blahoslavenú.



Ugo Festa sa narodil vo Vicenze, v Taliansku, v roku 1952. Bol postihnutý sklerózou multiplex už v skoršom veku.
Postupne sa mu zdravie zhoršovalo. Toto viedlo k mnohým ďalším problémom v jeho mladom živote.
Keď mal 39 rokov, bojoval okrem sklerózy multiplex aj s epilepsiou.
V roku 1990 sa mu zhoršil stav chrbtice a záchvaty mával denne. Bol nepretržite liečený lekármi odvtedy, čo ho postihla choroba, ale pomôcť mu nevedeli.
Ugo si ale uvedomil si, že ešte nebolo všetko vyskúšané a modlil sa.

28. apríla 1990 odišiel Ugo na púť do Ríma. V jeho beznádejnej situácii bol uvedený k matke Tereze, ktorá bola v tom čase v Ríme spolu so skupinou s ktorou sa tam zoznámil. 
Ugo bol pozvaný spolu s touto skupinou veriacich do svätyne Božieho milosrdenstva v Trente. Ugo odmietol. Pri odchode mu jedna rehoľná sestra z tejto skupiny darovala 5 kópií obrazu Božieho milosrdenstva a medailu Božieho milosrdenstva.

Nasledujúci deň, 29. apríla, Ugo zobral medailu a obrázky, aby boli požehnané na audiencii vo Vatikáne.
Na schodoch do katedrály svätého Petra stretol svätého Otca, ktorý po nich prechádzal. Ugo sa ho spýtal, či by mu neposvätil jeho obrázky Božieho milosrdenstva. Po posvätení sa ho pápež spýtal ako sa má. Ugo mu povedal, že sa cíti veľmi skľúčený a je v kríze svojho života. Svätý otec mu povedal: "Ako môžeš mať krízu s Ježišovým Božím milosrdenstvom vo svojich rukách? Zver sa mu a modli sa k mojej sestre Faustíne na orodovanie." 

Ugo po tejto rade zmenil svoj postoj a rozhodol sa, že pôjde do svätyne Božieho milosrdenstva v Trente. Na oltári vo Villa O'Santissima Villazzano v Trente je svätostánok Božieho milosrdenstva so životnou veľkostou obrazu Božieho milosrdenstva.

Na štvrtý deň modlitieb Ugo náhle pocítil, že ruky na tomto obraze sa natiahli k nemu a obrovské teplo zaplavilo jeho telo. 
Našiel sa stáť na svojich nohách (už viac nepotreboval svoj invalidný vozík) so svojimi rukami natiahnutými k Pánovi a počul sám seba, ako nahlas velebí Ježiša a Božie milosrdenstvo.
Uvidel schádzať Ježiša dole k nemu, Jeho biely odev vial ako vo vetre, pomyslel si : "Môj Bože, to jej ten muž z Galilei čo prichádza ku mne." 
Potom počul Ježiša ako hovoril čistým hlasom : "Narovnaj sa a choď."
Ugo začal chodiť. Všetky jeho choroby boli v tej chvíli vyliečené a po telesnej stránke bol v lepšom stave ako kedykoľvek predtým. 
19. augusta 1990 sa Ugo vrátil do Vatikánu a počas audiencie u svätého Otca, navštívil Jána Pavla II. znova a povedal mu o veľkej láskavosti ktorú prijal a ďakoval mu za slová inšpirácie, ktoré ho nakoniec dostali do Trentonu a mali za následok veľký zázrak Božieho milosrdenstva a dal mu obrázok Božieho milosrdenstva s podpismi na druhej strane, od ľudí, dosvedčujúcich zázrak v tento deň.

Ugo Festa zasvätil svoj život Ježišovi, dobrovoľne pracuje v nemocnici a rozširuje posolstvo Božieho milosrdenstva po celom Taliansku.

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top