Dieťa Ježiš a svätice

0
Keď Marta Chambonová prijala vo svojich deviatich rokoch prvé sväté prijímanie, zjavil sa jej Ježiš v podobe dieťaťa. Uistil ju, že sa jej ukáže viditeľne pri každom svätom prijímaní.
Táto milosť ju sprevádzala aj počas kláštorného života v kongregácii Navštívenia Panny Márie. Zabezpečila jej silu obetovať sa Bohu ako dieťa, ako Ježiš v Eucharistii.

Raz, v čase Vianoc, sa Marta ocitla zázračne v betlehemskej maštali. Panna Mária vzala z jaslí malého Ježiška, položila jej ho do náručia a povedala: "Dcéra, dávam ti svoje dieťa tak, ako som ho dala svetu." 
V tom okamihu pocítila sestra v sebe úžasnú duchovnú sviežosť a vnútornú radosť z prijatia utrpenia ako zmierlivej obeti.
Pevne k sebe pritisla Ježiška. Precítila pritom hlbšie tajomstvo Ježišovho narodenia: videla zblízka chudobu, ktorú si zvolil pri svojom príchode na svet a ktorá by mala byť vzorom pre nás. Súčasne pochopila, ako veľmi sa Boh v betlehemskej maštali ponížil. Preto vyžaduje od tých, ktorí ho chcú nasledovať, veľkodušnú obetavosť a sebazaprenie.

Marta Chambonová počula slová: "Musíte sa od všetkého odpútať. Rehoľný život nie je život pôžitkov, ale je naplnený chudobou, poslušnosťou a utrpením."


Svätú Brigitu Švédsku, zakladateľku rádu a predchodkyňu sv. Kataríny Sienskej Boh povolal, aby ako prorokyňa svojej doby vyzvala pápeža k návratu z Avignonu späť do Ríma, aby svojou zmiernou obeťou zachránila Švédsko a aby pre Cirkev opäť získala pravého pastiera.

Boh jej zjavil mnohé tajomstvá katolíckej viery, aj mnohé tajomstvá zo života Panny Márie, ktorú vrúcne milovala.

Raz, na Vianoce, prežila svätá Brigita nečakane veľkú milosť - vnútornú radosť, ktorú sotva dokázala uniesť. V srdci cítila vzrušenie, akoby sa v jej lone hýbalo živé dieťa. Pretože Brigita tejto milosti nerozumela, zjavila sa jej počas svätej omše Panna Mária a vysvetlila jej prijatú milosť: "Moja dcéra, divíš sa pohybom, ktoré cítiš pod srdcom. Nie je to klam, ale je to účasť na sladkosti a milosrdenstve, ktoré som smela prežiť. Pretože, ako do teba vošla táto vnútorná radosť, tak neočakávane a náhle som vo svojom lone počala svojho Syna. Keď som anjelovi dala súhlas, prežívala som vo svojej duši presne to isté. A presne v rovnakej radosti vyšiel Ježiš z môjho lona pri svojom narodení. Milosť, ktorú si prežila, je znamením príchodu môjho Syna do tvojho srdca. Na túto milosť ťa pripravovala tvoja vrúcna láska k Bohu. V srdciach dnešných ľudí sa už pre Boha a mňa nenachádza takmer žiadne miesto. Ich láska ochladla. Preto sme si ťa vyvolili, aby sme skrze teba zvestovali našu vôľu. Od tejto chvíle žije Ježiško v tebe. To, čo si vo svojom srdci prežila, to ti zostane a podľa tvojich schopností sa dokonca rozmnoží."

Masima

Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top