Rozhovor Ježiša s malou dušou

0
Dieťa, kde si bolo celý čas, že si nepočulo moje volanie? Poď, stačí mi, že si pri mne! Nemusíš mi nič hovoriť, stačí, že si teraz pri mne!

Moje milované dieťa, buď teraz ticho, uzober sa, usporiadaj svoje myšlienky. Vlož svoje starosti do mojej ľavej ruky a svoje priania do tej druhej a neponáhľaj pri tom. Viem, že je ti teraz ľúto, že si ma nechal tak dlho čakať, ale teraz si u mňa. Ešte raz ťa prosím: utíš sa a uzober sa!


Začínam s tvojimi starosťami a beriem ich do svojej ľavej ruky, natiahnutej k tebe. Vlož tam všetko, čo ťa trápi, utláča, bolí, čo ti hrozí. Vlož do mojej ruky všetko, naozaj všetko. 
Dieťa, nedalo si mi ešte všetko. Daj mi tiež všetky svoje slzy, zver mi aj svoje preplakané slzy. Ďakujem ti, že mi ich zveruješ. Pôsobí mi to veľkú radosť, keď moje malé duše, ktoré sú mi najmilšie, dôverujú svojmu Bohu.

Teraz, dieťa, aké želanie mi chceš povedať?
Pozri na moju pravú ruku, ktorá je k tebe natiahnutá, aby prijala tvoje želanie, naozaj všetky želania. Ale dieťa, jedno želanie si mi ešte nezveril, že chceš byť svätý a raz prijať v nebi svoje dedičstvo, až príde tvoj čas. 
Poď, polož toto svoje sväté želanie do mojej natiahnutej ruky. A teraz, dieťa, buď úplne ticho, aby som mohol prijať tvoje starosti. 

Dieťa, moje milované dieťa, rád by som ťa zbavil tej alebo onej starosti. Ale mnoho tých starostí je zbytočných a neodôvodnených jednoducho preto, že máš málo dôvery v Boha, vo mňa, svojho Pána a Boha. Dôveruj mi viac, a tvojich starostí ubudne. 

Dieťa, moje malé dieťa, hoď za seba všetko, čo ťa tiesni. Pozri na mňa, svojho Pána a Boha. Ja som tvoj priateľ a ženích tvojej duše! Všetky tvoje starosti som zvážil, preskúšal, či ťa nepreťažujú. Nie, nemôžem nájsť nič, čo by bolo proti blahu tvojej duše. Všetko, skutočne všetko je prispôsobené tvojmu posväteniu. 

Chceš sa predsa stať svätým, alebo nie? Predsa len preto si na tomto svete! Dieťa, prijmi svoj osud taký, aký ti bol daný, a ja od teba nikdy neodvrátim svoj milujúci zrak, neupustím od dobrej mienky o tebe, budem ťa ustavične sprevádzať na tvojich cestách. 

Vlož všetko, skutočne všetko, čo ťa ťaží, na mňa! Buď slobodný a dôveruj nekonečnej, priepastnej láske svojho Boha, ktorý ťa miluje vrúcne, neporovnateľne a navždy! ... Upokoj sa a spoj svoj pohľad s mojím. Okús mňa, ktorý na teba čakám v Najsvätejšej Sviatosti lásky s neutíšiteľnou túžbou, aby som sa ti odovzdal, aby som ťa zaplavil. Miluj ma taký, aký si.

Wolfgang E. Bastian

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top