Ruženec k úcte Ducha Svätého

0
Keď sa začíname modliť tento krásny ruženec predstavíme si preblahoslavenú Pannu Máriu a svätých apoštolov, ako sa spoločne v Jeruzaleme modlili k Duchu Svätému, aby ich naplnil svojou milosťou. 

V tom pobozkáme medailón a začneme sa modliť:

Medailón: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč ohňom lásky rozohriať a žeravým učiniť moje studené srdce a daj mi tú milosť, aby som sa kajúcim umŕtvením a čistým životom pripravil k prijatiu sedem darov tvojich.

1- červené zrnko 1x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč očistiť moju pamäť od všetkej k hriechu vedúcej obrazotvornosti.

2- červené zrnko 1x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč očistiť môj rozum od všetkého mylného uzatvárania chybného výroku.

3- červené zrnko 1x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč očistiť moju vôľu od všetkého povolenia hriechu a od všetkej zlej náchylnosti.


Biele zrnko /každé/ 1x: Najsladší Ježišu, na príhovor tvojej panenskej Matky, nepoškvrnenej Nevesty Ducha Svätého, ťa úpenlivo prosím, osloboď ma od všetkého pokušenia zlého ducha a pošli mi od tvojho Otca Ducha Svätého.

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar bohabojnosti (bázne Božej), vykoreň z môjho srdca všetku pýchu, márnomyseľnosť, ako aj namyslenosť a daj mi opravdivú poníženosť.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar pobožnosti, vykoreň z môjho srdca všetku závisť a žiarlivosť, ako aj všetku neláskavosť voči môjmu blížnemu a daj mi opravdivú lásku k blížnemu.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar vedomosti, vykoreň z môjho srdca všetok hnev, netrpezlivosť, ako i citlivosť a daj mi opravdivú krotkosť.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar sily, vykoreň z môjho srdca lenivosť a lásku k pohodlnému životu a daj mi stálu horlivosť.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar rady, vykoreň z môjho srdca všetky city lakomstva i úžerníctva a daj mi lásku k chudobe a veľkodušnosti.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ť a prosím, ráč mi udeliť dar rozumu, vykoreň z môjho srdca všetku nemiernosť v jedení a pití i všetku márnu zvedavosť a daj mi vo všetkom ducha sebazaprenia a premáhania sa.

Biele zrnko: Najsladší Ježišu...

7x: Bože, Duchu Svätý, pokorne ťa prosím, ráč mi udeliť dar múdrosti, vykoreň z môjho srdca všetku nečistotu, chráň ma od všetkej príležitosti a nebezpečenstva k tomuto hriechu a daj mi lásku k čistote.

Nakoniec pobozkaj medailón a medzitým odriekaj 1x Zdravas, Mária k úcte tejto Nevesty Ducha Svätého s tým úmyslom, aby Duch Svätý na jej orodovanie ráčil dať Cirkvi horlivých a svätých kňazov, ktorých v týchto našich časoch tak veľmi potrebujeme.

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top