Obohaťte si knižnicu novinkami

0
Vydavateľstvo Zachej pripravilo na leto krásne knižné novinky, ktoré rozhodne stoja za prečítanie. Vďaka nim si prehĺbime svoj vzťah s Bohom, ale dodáme aj posilnenie a povzbudenie duši.


Prvou novinkou je kniha Susie Larsonovej Mocní v boji - Prečo pokorní zvíťazia. Diabol chce, aby sme svoje obavy premietli do budúcnosti, v ktorej Boh nie je. To sa mu však nepodarí. V čase, keď sú ľudia zamilovaní do vlastného názoru a neustále si dovoľujú rozhodovať o tom, kto je in a kto nie, my v modlitbe ohýbame kolená k zemi. Náš boj totiž nie je proti telu a krvi, ale proti kniežatstvám a vládcom v nebeských sférach. Máme jedného nepriateľa a jeho meno je satan. Skúma celý náš život, pozná naše slabé miesta a vie, ako v nás vyvolať strach. Chce zničiť všetko, čo v nás a okolo nás pripomína Krista. Ale je tu skvelá správa: „Ten, ktorý je vo vás, je väčší než ten, čo je vo svete.“ (1 Jn 4, 4)


Táto kniha sa nevenuje analýze nepriateľových metód, skôr sa zameriava na posilňovanie puta s nebeským Otcom. Skúma bázeň pred Bohom a hlbokú moc pokorného srdca. Rozpoznáva predvídateľné lži nepriateľa a učí, ako ich prekonávať pravdou. Učí utriediť si svoje obavy a opustiť chybné zmýšľanie. Povzbudí srdcia, aby sme kráčali životom v autorite, ktorú nám zveril Kristus. A  máme nádej, že po prečítaní tejto knihy budú kresťania pripravení, posilnení a povzbudení pevne stáť vo viere. A vtedy uvidíme, ako Boh začne v tom správnom čase konať svojím spôsobom.

Druhou novinkou je Akatist k blahoslavenej Anne Kataríne Emmerichovej. Akatist  k blahoslavenej Anne Kataríne Emmerichovej, ktorý má imprimatur, ospevuje ženu, ktorá bola vyvolená, aby svojou účasťou na Kristových utrpeniach a bohatými mystickými víziami napomáhala obnove dôvery človeka k Bohu a k jeho Cirkvi. Je oslavovaná ako služobníčka zmierenia, pretože zborila hradbu predsudkov a na vlastnom tele priniesla dôkazy nekonečnej Božej lásky.


Akatist je oslavno-ďakovný chválospev a patrí medzi obľúbené modlitby východnej liturgie. Jeho štruktúra je príznačná striedaním páru slôh s invokáciami metaforického rázu, ktoré pripomínajú modlitbu litánií. Je to modlitba chvály dvíhajúca dušu k Bohu. Oslavujme Pána v jeho vyvolených aj týmto spôsobom.

Treťou novinkou je Účinná novéna troch Zdravasov, nádherná modlitba na počesť troch zvláštnych darov Panny Márie, ktorými ju Boh zahrnul: jej moci, múdrosti a milosrdenstva. Každý z nich je spojený s Najsvätejšou Trojicou, s ktorou je Mária dokonale zjednotená.

Túto cirkevne schválenú novénu možno označiť slovami: krátka, silná, účinná. Krátka, pretože pozostáva len z trikrát opakovanej modlitby Zdravas’, Mária spolu s krátkymi povzdychmi.
Silná, pretože obsahuje mocnú modlitbu, Anjelské pozdravenie, pochádzajúce z úst archanjela Gabriela.
Účinná – o čom svedčia všetci tí, ktorí sa ju modlili s vierou a nádejou.


Touto novénou vzývame Máriu, aby dary, ktorými ju Najsvätejšia Trojica tak štedro zahrnula, použila v náš prospech. Pomáha nám viesť svätejší život a sľubuje zvláštnu ochranu v hodine našej smrti.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top