Ježišove zvolania adresované hriešnikom

0
Modlila som sa s Ježišom na púšti. Keď som do nej vchádzala uvidela som holú zem, vyschnuté stromy. Akonáhle sa Ježiš zjavil, zem sa pokryla zeleňou, na stromoch sa objavilo lístie, kvety a ovocie. Zver poznala svojho Boha, vtáci začali spievať, pretože videli Ježišov smútok. 


Celé stvorenie sa ho snažilo rozveseliť a túžilo, aby sa Ježiš zastavil. Všetko stvorenie rozmýšľalo, ako Mu urobiť radosť, jedine kamene zostali nevzrušené. Ani svetlo, ani teplo, ani rosa, ani dážď na nich nedokázali mať dobrý vplyv...

Ježiš sa pozeral na tie kamene a povedal: Hriešnici, takto vyzeráte. Posielam vám vodu svojej milosti a vy ju nevyužívate, tak, ako tieto kamene.

Verné duše mu vraveli: Pane, daj nám ducha modlitby, aby sme mohli získať duše, ktoré ti budú slúžiť tak, ako Ti slúži zem na púšti. Pane, sme nahé, prikry nás svojou láskou. Ponechaj nás stále vo svojej prítomnosti, aby sme Ťa mohli oslavovať a rozveseliť Tvoje srdce. Učiň, aby sme vydávali kvety a ovocie pre cirkev.

Ježiš mi na púšti ukázal malé stromčeky obsypané ovocím a povedal mi: Pozri na tie malé stromčeky, vidíš, ako vôňa tohto ovocia naplňuje púšť? To ovocie je obrazom duše pokornej a malej vo svojich očiach. 

A teraz sa pozri na tie vznešené stromy. Majú samé zlé ovocie a aj ich vôňa je nepríjemná, oni sú obrazom duše povýšenej...

Ježiš mi ešte povedal: Pozri na tieto dve osoby. Jedna z nich je ctená všetkými, má všetky prednosti, je pekná a bohatá. Páči sa sama sebe, hľadá svetské radosti ale ich duša je ohavná pred Bohom. 
Druhá je chudobná, chorá  pohŕdaná, ale jej srdce je vždy pri mne, hľadá jedine to, ako sa mi zapáčiť a ako konať moju vôľu. Ó, aká je tá duša krásna a bohatá v Mojich očiach! Aká veľká chvála na ňu v nebi čaká!...

A počula som ešte, ako Ježiš povedal: Hriešnici, nepýtam sa vás, prečo ste zhrešili, ale prečo sa neobraciate. Keď prídete ku mne, nebudem sa pozerať na vašu minulosť. Môj Otec pre vás stvoril nebo i zem, príďte, Ja vás vykúpim...

Pán drží v rukách železnú tyč, aby rozdrvil zem... Klope pri dverách svojich priateľov, ale jeho priatelia sa stali jeho nepriateľmi... Pán udrie...
Rozhneval sa na nevďačného človeka, pretože ho stvoril, dal mu všetko, dal mu seba samého, svoje Srdce, svoje Telo, všetko... A nevďačný človek na neho nemyslí, nemiluje ho...
Pán klope na dvere všetkých, nikto mu nechce otvoriť, volá a nikto mu neodpovedá, čaká a nikto neprichádza...Vynahraďte mu to – otvorte mu svoje srdce, pozvite ho k sebe, dajte mu všetko. Myslite len na neho, milujte iba jeho, všetko robte iba pre neho...  

Zasadil som stromy, daj mi ovocie, aby som sa osviežil, vraví Pán. Stromy Pána, váš Pán sa chce napiť, prosí o ovocie pokory a lásky. Stromy Pána, nedávajte svoje ovocie zemi, dajte ho tomu, ktorý vás zasadil. Nedovoľte, aby pes vzal vaše ovocie.
Pán sa chce napiť. Prosí o plod vnútorné, prosí o plody vonkajšie.
Pán sa chce napiť, je smutný, trpí, je zmorený. Dajte mu napiť, aby mohol ísť zaliať ostatné stromy, ktoré by mu niesli ovocie.
Stromy Pána, vynahraďte všetko Pánovi. 
Keď vidím Ježiša, moje srdce je rozdrásané. On hovorí: Pán nezabúda na svoje služobnice, ale služobnice zabúdajú na svojho Pána...
Stromy Pána, Pán je hladný. Ak ste naozajstnými nevestami Pána, dajte svojmu bratovi i to sústo, ktoré máte v ústach a Ježiš vám to vráti trikrát zdvojnásobené a potom vám dá život večný.

Ježišovi je vo väzení zima, čaká, že ho zahrejete. Čaká na vás a načúva, čo mu poviete.
Kati chystajú povrazy, aby ho priviazali, pripravujú klince, pripravujú kríž. Vy mu naopak, pripravujte svoje srdce.
Ježiš stoná, Židia naslúchajú jeho stenaniu, len, aby sa mu posmievali. Vy mu načúvajte, aby ste ho potešili, aby ste mu všetko vynahradili.
Židom stačí, že doprevádzajú Ježiša na Kalváriu, aby tam trpel. Vy buďte smutní kvôli svojim hriechom a pre čas, kedy ste naňho nemysleli.
Židia hľadali Ježiša, aby ho zabili, vy hľadajte Ježiša, aby vo vás žil, aby vo vás vstal z mŕtvych, aby bol vo vás oslávený.
Židia Ježišovi zviazali ruky, vy sa k nemu priviažte.
Židia sa Ježišovi posmievali, vojaci mu na potupu pokryli ramená šarlátovou handrou a do ruky mu dali trstinu, vy darujte Ježišovi detinskú lásku.
Nepriatelia Ježiša buchnátovali, vy buďte z lásky k nemu buchnáty prijímať.
Židia sa navzájom povzbudzujú, aby Ježiša týrali, vy sa navzájom povzbudzujte, aby ste ho velebili a aby ste šírili jeho slávu.
Židia by si priali, aby s s nimi spojili i iné národy a rúhali sa Ježišovi, vy ostatných priťahujte do Ježišovej lásky.
Židia hádzali špinu a smeti na cestu, kade mal ísť Ježiš, vy pripravte ruže a vysteľte nimi Ježišovu cestu.
Pozrite sa, Mária plače, je zmorená bolesťou, doprevádzajte Máriu na Kalváriu svojou vernosťou, láskou k Ježišovi a láskou k blížnemu...

sr. Mariam od Ukrižovaného Ježiša ("malá Arabka")

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top