Utrpenie za dušu v očistci

0
Inokedy, keď som kľačala pred Velebnou sviatosťou v deň jej sviatku, náhle sa mi zjavila osoba celučká v ohni, ktorého páľava ma toľko prenikala, že sa mi zdalo, že zhorím s ňou. 

Žalostný stav, v ktorom, ako sa mi ukázala, ma dojal k usedavému plaču. Bola v očistci a vravela mi, že je ten benediktín, ktorý kedysi prijal moju spoveď a rozkázal mi ísť k svätému prijímaniu, pre ktoré mu Boh dovolil obrátiť sa na mňa o úľavu v jeho mukách tým, že ma požiada, aby som po tri mesiace za neho obetovala všetko, čo budem môcť urobiť a vytrpieť. 

Keď som mu to sľúbila požiadajúc o dovolenie aj svojich predstavených, povedal mi, čo je príčinou jeho veľkého utrpenia – dával totiž prednosť svojim osobným záujmom pred slávou Božou, lebo príliš lipol na váženosti svojho mena. 

Druhou príčinou bolo, že nemal dosť lásky k blížnemu v pomere k svojim bratom, a treťou, že mal prirodzené náklonnosti k tvorom a aj im ich príliš dával najavo v duchovných rozhovoroch, čo sa Bohu veľmi nepáčilo.


Ale bolo by veľmi neľahké vyjadriť, čo mi bolo za tie tri mesiace, čo som trpela, lebo ono zjavenie ma neopúšťalo a zo strany, odkiaľ prichádzalo, sa mi zdalo, že som celá v ohni, mala som také prudké bolesti, že skoro ustavične som stonala a plakala. 

A moja predstavená mi súcitiac dávala dobré pokánia, najmä bičovanie, lebo vonkajšie trýzne a utrpenie, ktoré mi ukladali z lásky k blížnemu, mi mnoho uľahčovali iné utrpenia, ktoré na mňa uvaľovala ona svätosť lásky ako nepatrnú ukážku toho, čo dáva trpieť oným úbohým dušiam. 

A po troch mesiacoch som ho zbadala úplne zmeneného, pretože zahrnutý radosťou a slávou, odchádzal požívať svojho večného šťastia; a ďakujúc mi povedal, že bude mojou záštitou pred Bohom. Ale upadla som do choroby, a keďže moje utrpenie ustalo s jeho utrpením, bola som skoro uzdravená.

sv. Margita Mária Alacoque
Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top