Akt zasvätenia sa svätej Filoméne - voľba za životnú patrónku

0
Slávna svätica, panna, snúbenica a mučenica Kristova, nesmrteľná sláva katolíckej Cirkvi, povestná divotvorkyňa, ja, tvoj nehodný ctiteľ a služobník, zasväcujem sa ti dnes pre celý život k láske a úcte. Chcem ťa milovať s celou mojou možnou vrúcnosťou - po Ježišovi, Márii a Jozefovi - buď vždy ty ťažiskom mojich myšlienok.

Ty buď po Ježišovi, Márii a svätému Jozefovi mojím radcom, útechou a inšpiráciou mojej viery a zbožnosti. K tebe, ako dôvernému a milému priateľovi chcem oznamovať svoje radosti aj sklamania, u teba hľadať pomoc v problémoch života, u teba nachádzať radu vo všetkých pochybnostiach, k tebe sa chcem vracať pre pokoj a pomoc v skúškach a zármutkoch.

Nežná, pokorná a preto mocná svätica, ráč ma prijať medzi svojich oddaných ctiteľov. Ráč ma vždy ochraňovať!


Zasväcujem ti svoje srdce - požehnaj mi a vypros mi milosť byť pevný vo viere a v láske ku Kristovi.

Ráč teda, slávna svätica, prijať ma medzi svojich tebe oddaných ctiteľov. Chráň ma navždy, moja nežná, vzácna priateľka svätá Filoména, dnes ti zasväcujem svoje srdce. Žehnaj mi a zmiluj sa nad mojou nestálosťou. Nech medzi tebou a mnou je stály prúd trvalej náklonnosti a priateľstva. Nikdy na teba nezabudnem - ty potom sa milostivo rozpomeň na mňa, aby som bol vždy v tvojej spoločnosti - i v raji. Amen.

(Modlitbu zložil a odporúčal veriacim J. E. biskup Gigante z diecézy Neapol, kde má sv. Filoména svätyňu)

vložil: Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top