Hodinky Umučenia nášho Pána Ježiša Krista

0
Duša, ktorá sa túži tesnejšie zjednotiť s trpiacim Spasiteľom, môže to urobiť spôsobom pomocou tzv. Hodiniek Umučenia Pána. Každej celej hodine prináleží hodina Umučenia Pána Ježiša a tak si v priebehu akejkoľvek časti dňa môžeme položiť otázku: „Čo teraz trpel Pán Ježiš?“ Odpoveď si nájdeme práve v týchto hodinkách. Takýmto spôsobom možno neustále rozjímať o Ježišovom utrpení a oživovať toto rozjímanie strelnými modlitbami, ktoré sú pre tento cieľ vhodne vybrané a umiestené pod každou hodinou.

HODINY PÁNOVHO UMUČENIA:

19 hod. večer – Pán Ježiš sa prepasuje plátennou zásterou, nalieva vodu do umývadla a počnúc od svätého Petra, nevynechajúc Judáša, porade umýva Apoštolom nohy, a následne s pokorou bozkáva.

Ježišu tichý a pokorného Srdca, pretvor srdce moje podľa Srdca Tvojho.

20,00 – Pán Ježiš „miloval svojich, čo boli na svete, miloval ich do krajnosti.“Jn 13, 1 - Uchvátený láskou, berie Ježiš do svojich božských rúk chlieb a víno, požehnáva ich a premieňa vo svoje Telo a Krv, aby v Najsvätejšej Sviatosti zostal s nami až do konca sveta.

Srdce Ježišovo v Najsvätejšej Sviatosti, ktoré planieš láskou k nám, rozpáľ srdcia naše láskou k Tebe.

21,00 – Približuje sa hodina umučenia, ktorú tak očakávalo Najsvätejšie Srdce Pána Ježiša. V záhrade padá na kolená, začína sa desiť, trasie sa na celom tele, potí sa krvavým potom, Najsvätejšie Srdce prežíva strašnú agóniu.

Večný Otče, obetujem Ti Presvätú Krv Pána Ježiša na odčinenie mojich hriechov i za potreby svätej Cirkvi.

22,00 – Agónia sa zväčšuje, krvavý pot sa čoraz viac leje a zvlažuje zem, Ježiš hľadá posilu v modlitbe. Potešuje Ho anjel.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo počas agónie posilnené anjelom, podopieraj nás v čase umierania.

23,00 – S pokorou a sladkosťou Pán Ježiš prijíma Judášov zradcovský bozk, dáva sa zviazať ukrutným vojakom On, Pán neba a zeme… Plnia sa slová proroka Izaiáša: „Bude vedený ako baránok na zabitie a zamĺkne ako ovca pred strihačom.“

Ježišu, Bože môj, milujem Ťa nadovšetko.

24,00 polnoc – Pán Ježiš stojí pred Annášom. Podlý vojak Mu dáva bolestný úder po tvári. Najsvätejšia Tvár sa zalieva krvou, v očiach sa objavujú slzy, Pán Ježiš mlčí a modlí sa.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, verím v Tvoju lásku voči mne.


1,00 – Pán Ježiš v dome Kajfáša počúva ako Ho falošne obviňujú a osočujú. Neobhajuje sa, nebráni, ale v mlčaní znáša všetky urážky, ktoré zraňujú Jeho Božské Srdce.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, dôverujem Ti.

2,00 – Pán Ježiš prežíva bolesť, ktorú Mu spôsobilo  trojnásobné zapretie svätého Petra. Pán Ježiš prechádzajúc popri svätom Petrovi, pohliadne na neho s láskou a obracia neverného Apoštola.

Pane, ukáž mi Tvoju Tvár a budem spasený.

3,00 – Pán Ježiš zamknutý v žalári, počuje neďaleké hlasy opitých vojakov. Modlí sa za tých, čo Ho prenasledujú i za celý svet. Aj teraz v eucharistickom väzení – tabernákulu robí to isté a vyzýva nás, aby sme Mu robili spoločnosť v Jeho opustenosti.

Nech je zvelebené eucharistické Srdce Ježišovo.

4,00 – Pán Ježiš stojí pred Pilátom. Okrem obvinení falošnými svedkami Pilát na Ňom nenachádza žiadnu vinu, Ježiš mlčí.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, zmiluj sa nad nami i nad našimi blúdiacimi bratmi.

5,00 – Pán Ježiš je vysmiaty Herodesom, k väčšej potupe odetý do bielych šiat, považovaný všetkými za blázna. Nekonečná láska k ľuďom priviedla Pána Ježiša do tohoto stavu poníženosti a pohŕdania.

Pán môj a Boh môj!

6,00 – Pán Ježiš je Pilátom porovnaný so zločincom Barabášom. On, Boh sama nevinnosť a svätosť!…

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, obráť hriešnikov, zachraňuj zomierajúcich, osloboď duše z očistca.

7,00 – Pán Ježiš je katmi ukrutne bičovaný. „Od chodidla až po temeno hlavy nič je na Ňom zdravého“, ako hovorí Pánov prorok. Rany Pána Ježiša sú strelami lásky, ktoré prerážajú najzatvrdnutejšie ľudské srdcia.

Večný Otče, obetujem Ti Rany nášho Pána Ježiša Krista, aby si uzdravil rany našich duší.

8,00 – Pán Ježiš je za našu pýchu korunovaný tŕním, opovrhovaný a vysmievaný… On, Kráľ lásky!…

Nech žije Srdce Ježišovo, nášho Otca i Kráľa.

9,00 – Pilát ukazuje ľudu uboleného, zbičovaného a tŕním korunovaného Pána a hovorí: „Hľa, človek“ – Áno, toto je Ježiš, Obeta za hriechy sveta.

Ó, môj Ježišu, odpustenie a milosrdenstvo pre zásluhy Tvojich svätých Rán.

10,00 – Pán Ježiš, nekonečné svetlo, Pán života a smrti je odsúdený na smrť na kríži. „Miloval nás a seba samého vydal za nás“.

Ó, môj Ježišu, nebuď mi Sudcom, ale Spasiteľom.

11,00 – Pán Ježiš nesie kríž na horu Kalvária, trikrát padá pod jeho váhou, aby vyliečil naše duše od hľadania seba a odtrhol ich od všetkého čo nie je Bohom.

Ó, môj Ježišu, milosrdenstvo!

12,00 – S veľkým úsilím prichádza Pán Ježiš na horu Kalvária, kati brutálne z Neho stŕhajú šaty prilepené k Ranám a ukrutným spôsobom Ho pribíjajú na kríž.

Ktorý si za nás trpel Rany, Ježišu Kriste, zmiluj sa nad nami!

13,00 – Dobrý lotor spoznáva v zomierajúcom Pánovi Ježišovi svojho Boha a Pána a obracia sa na Neho s úpenlivou prosbou: „Pane, spomeň si na mňa, keď prídeš do svojho kráľovstva“. Pán Ježiš mu sľubuje nebo.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, buď mojou láskou!

14,00 – Pod krížom stála Ježišova Matka a Ježiš jej povedal: „Hľa, tvoj syn“ a Jánovi: „Hľa, tvoja Matka“.

Matka lásky, Matka bolesti, Matka milosrdenstva, oroduj za nás.

15,00 – Pán Ježiš zomiera. Odovzdáva život za spásu sveta. Temnoty pokrývajú zem. Ježiš zvolajúc veľkým hlasom povedal: „Otče, do Tvojich rúk porúčam svojho ducha“, po tých slovách skonal.

Pane, Bože môj, už teraz prijímam z Tvojej ruky s poddajnosťou a ochotou každý druh smrti, aký sa Ti páči na mňa zoslať spolu so všetkými jeho súženiami, trestami i utrpeniami.

16,00 – Otvorenie kopijou Boku Pána Ježiša. Pán Ježiš otvára svoje Srdce, to Srdce, ktoré tak veľmi milovalo ľudí, a ktorému sa od nich dostáva sama nevďačnosť.

Úcta, láska i vďakyvzdanie nech sa dostáva Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu!

17,00 – Mŕtve telo Pána Ježiša spočíva v lone Matky Sedembolestnej, ktorá s veľkou láskou a bolesťou Mu preukazuje posledné služby.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, oddávam sa Ti cez Máriu.

18,00 – Jozef z Arimatey ovíja Najsvätejšie Telo Ježišovo do plátna a skladá do hrobu vytesaného v skale.

Najsvätejšie Srdce Ježišovo, príď Tvoje Kráľovstvo!

Cirkevne schválené

Masima
zdroj: ukrižovaná láska
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top