Modlitby k Sedembolestnej Panne Márii

1
Odprosenie Sedembolestnej Matky
Sedembolestná drahá Matka, prosíme ťa, odpusť, že sme ti zapríčinili toľko bolestí. Vieme a priznávame sa, že si nezaslúžime ani tvoj láskavý pohľad,lebo my sme zapríčinili umučenie tvojho Syna Ježiša Krista. Ale ty si Matkou milosrdenstva, daj nám ho pocítiť a my ti zas sľubujeme, že v budúcnosti budeme vernejší tvojmu Synovi; odprosujeme ťa za premnohé bolesti, ktorými sme trápili tvoje materinské srdce.
Meč bolesti, ktorý prerazil tvoje materinské srdce, nech poraní aj naše a nech nás naplní duchom pokánia, aby sme žili a zomreli v Božej láske a stali sa účastnými tej slávy, ktorú nám tvoj Syn zaslúžil svojou predrahou  krvou. Amen.

Svätá Matka, Krista rany, ktorými bol doráňaný, hlboko mi v srdce vtlač.
Matka prebolestná, oroduj za nás! 


Modlitba zverenia
Najsvätejšia Panna Mária, Kráľovná mučeníkov, prijmi odo mňa úprimný pozdrav a hold detinskej oddanosti. Zverujem sa tvojmu úctyhodnému Srdcu, preniknutému toľkými mečmi bolesti.
Prijmi ma za spolutrpiteľa tvojich bolestí a nedovoľ mi vzdialiť sa od kríža, na ktorom sa tvoj jednorodený Syn obetoval za mňa.
S tebou, ó, Mária, chcem znášať všetky úzkosti, kríže a trápenia, ktorými ma Božia prozreteľnosť navštívi. Všetko ti to obetujem na pamiatku tých bolestí, ktoré si za mňa vytrpela v tuzemskom živote.
Bolestná Matka Mária, pros za mňa svojho Syna, aby som sa polepšil(a) a nikdy už nezarmucoval(a) svojho Spasiteľa novými hriechmi.
Vypros mi milosť vytrvať v dobrom až do konca. A keď sapriblíži koniec môjho života, stoj pri mne vo chvíli smrteľného zápasu, ako si stála pri svojom Synovi, umierajúcom na kríži, aby som pre zásluhy jeho umučenia a pre tvoju materinskú lásku a tvoj mocný príhovor dosiahol(a) večný život. Amen.

Matka lásky, bolesti a milosrdenstva, oroduj za nás!
Oroduj za nás, Matka Sedembolestná.
Aby sme sa stali hodni Kristových prisľúbení.

Prosíme ťa, Pane Ježišu Kriste, nech za nás oroduje u teba preblahoslavená Panna Mária, tvoja matka a naša patrónka, ktorej presvätú dušu pri tvojom umučení prenikol meč bolesti. Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov. Amen.

Sedembolestná Matka, ktorá v lone držíš mŕtve telo svojho Syna Ježiša, prosíme ťa pre tú veľkú bolesť, keď meč prenikol tvoje najčistejšie Srdce, vypros nám milosť u svojho Syna, očistenie našich sŕdc, obrátenie hriešnikov, osvietenie neveriacich.
Uchop za ruku mládež a ukáž jej svoje Dieťa, aby si pre horkosť jeho utrpenia a tvojej bolesti naši mládenci a devy udržiavali čistotu a panenstvo. 
Pre kňazov prosíme o požehnanie, nech ohlasujú druhý príchod Božieho Syna s láskou a v pokore a nech osvietení Duchom Svätým vedú nás po ceste večnej spásy. Amen.
Sedembolestná Matka Mária, oroduj za nás u svojho Syna, ukáž mu svoje prehorké slzy a spájaj ich s našimi slzami i s naším utrpením.
Ďakujeme ti, drahý Ježišu, za Matku,ktorú si nám dal,aby nás viedla na ceste do večného života a vyprosovala nám potrebné milosti. Amen.

II.
Sedembolestná Matka, plná milosti, všetkým ochotne otváraš svoju materinskú náruč, čo sa k tebe utiekajú, prosíme ťa, pre rany a krv Ježiša Krista, tvojho milovaného Syna a nášho Vykupiteľa a tiež pre bolesti tvojho materinského srdca, aby si nám, biednym hriešnikom, vyprosila skutočnú kajúcnosť a odpustenie našich hriechov. 
Ukáž, že si dobrou matkou a ujmi sa celého ľudstva. Vyhlaď neveru a bludy, vypros nám milosť vytrvalosti a pravej lásky k Bohu a k blížnym.
Zjednoť kresťanských predstaviteľov krajín a vypros nám skutočný pokoj. Zachovaj pod svojou materinskou ochranou nášho Svätého Otca, biskupov a kňazov. 
Odvráť od našej vlasti všetky nepokoje, nenávisť a každé zlo. Dovoľ, aby sme spočívali v živote i smrti v tvojom materinskom srdci, kým nedosiahneme večnú radosť a slávu v nebi. Amen.

III.
Najsvätejšia Panna a Kráľovná mučeníkov, Mária! Ach, keby som sa mohol ocitnúť v nebi a pozorovať lásku, ktorú ti prejavuje Najsvätejšia Trojica a celý nebeský zbor.
Keďže som ešte pútnikom v tomto slzavom údolí, prijmi aj odo mňa hriešnika, nehodného služobníka, úprimný hold a dokonalý prejav oddanosti, ktorú ti ľudské stvorenie môže preukázať.
Tvojmu úctyhodnému srdcu, preniknutému toľkými mečmi bolesti, dnes znovu a navždy porúčam svoju úbohú dušu. Prijmi ma za spolutrpiteľa tvojich bolestí a nedovoľ mi vzdialiť sa od toho kríža, na ktorom tvoj jednorodený Syn vydýchol za mňa svoju dušu.
S tebou, Mária, pretrpím všetky úzkosti, protirečenia a bolesti, ktoré si vytrpela v pozemskom živote, takže každá myšlienka, každý úder môjho srdca nech bude odteraz prejavom súcitu nad tvojimi bolesťami a prejavom radosti nad slávou, ktorú teraz prežívaš v nebi.
Drahá Matka, teším sa, že si oslávená, daj,aby som sa stal verným synom tvojím (vernou dcérou tvojou).
Príď v hodine mojej smrti a stoj pri mne v smrteľnej úzkosti, ako si stála pri smrteľnom zápase tvojho Syna, aby som z tohto sveta mohol prísť do neba, a tak sa stať účastným tvojej nebeskej slávy. Amen.

Za šťastnú smrť
Bolestná Matka ukrižovaného Pána a Matka naša, ty nádej naša, prosíme ťa, vypočuj nás, svoje deti, vykúpené tvojím Synom; vypros nám u svojho Syna milosť šťastnej smrti. 
Najsvätejšia Matka, ako si bola prítomná pri svojom Synovi umierajúcom na kríži, tak stoj pri nás v hodine našej smrti a v tých posledných úzkostiach nás potešuj svojím materinským srdcom, aby sme sa pod tvojou ochranou v pokoji rozlúčili s týmto životom a s tvojou pomocou šťastne sa dostali do blahoslavenej večnosti k Ježišovi Kristovi, tvojmu Synovi a nášmu Pánovi. Amen.

vložil: Masima
zdroj: Nábožné výlevy
Tags

Zverejnenie komentára

1 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Hanka15/9/20

    Sedembolestná Panna Mária, dnes na Tvoj svistok prosím ťa priviň si na svoje srdce moju maminku. AMEN

    OdpovedaťOdstrániť
Zverejnenie komentára
To Top