Pätnásť neznámych bolestí Pána Ježiša pri jeho umučení

0
Pán Ježiš sa zjavil sestre Márii Magdaléne z rádu sv. Kláry v Ríme. Prosila Ho, aby jej oznámil - ak On chce - aké iné skryté bolesti prežíval, keď ho súdili. Pán Ježiš jej túžbu splnil. Povedal jej, že pretrpel 15 strašných bolestí v noci ešte pred svojou smrťou na kríži.

Povedal jej: „Židia ma považovali za najhoršieho človeka na svete, ktorý kedy žil."

1. Keď sa ma po odsúdení vo veľrade naurážali, zviazali mi nohy povrazom a strhli ma po schodoch do pivnice, ktorá bola hrozne špinavá a zapáchajúca.

2. Vyzliekli ma a pichali ostrými špicami po celom tele.

3. Uviazali mi povraz okolo tela a nemilosrdne ma vláčili po dlážke pivnice po všetkých ostrých predmetoch.

4. Pripevnili ma na drevo a nechali ma na ňom visieť, až som sa vyšmykol a padol na dlážku. Pri tejto bolesti som plakal krvavé slzy.

5. Pripevnili ma na kôl a prepichovali moje telo rôznymi zbraňami, hádzali do mňa kamene a pripaľovali ma rozpálenými predmetmi a fakľami.

6. Pichali ma šidlami a špicami a strhávali mi miestami kožu a kúsky tela tak, že mi miestami obnažili žily.

7. Priviazali ma o stĺp a kládli ma na rozpálený plech.


8. Vtláčali mi na hlavu železný kruh a zaväzovali mi oči veľmi špinavými handrami.

9. Posadili ma na stoličku, na ktorej boli natlčené klince, ktoré mi narobili rany na tele.

10. Polievali moje rany rozpáleným olejom, olovom a smolou. Potom kopli do stoličky, takže som spadol na zem.

11. Zapichovali mi ihly do dierok po vytrhnutých chlpoch na brade, čo strašne bolelo.

12. Hodili ma na kríž, na ktorý ma tak silne priviazali, že som nemohol vydýchnuť.

13. Šliapali mi po hlave. Jeden z nich stúpol na moje prsia a prepichli mi veľkým tŕňom jazyk.

14. Liali mi do úst najodpornejšie splašky.

15. Častovali ma škaredými slovami a ponižujúco ma urážali. Zviazali mi ruky za chrbát a vyvádzali ma z tohto špinavého väzenia, pritom ma nemilosrdne šľahali prútmi.

Potom sestre Márii Spasiteľ povedal: „Moja milá dcéra, veľmi si prajem, aby si tieto moje neznáme bolesti a utrpenia predložila ľuďom a zoznámila ich s nimi. Chcem, aby ich ľudia uctievali a uvažovali o nich. Kto mi denne niektorú z týchto neznámych bolestí s láskou obetuje a pomodlí sa nasledujúcu modlitbu v úprimnej zbožnosti, toho v deň súdu obdarujem večnou blaženosťou."

Modlitba: Pán môj a Boh môj! Je mojou nezlomnou túžbou klaňať sa Ti, uctievať Ťa a chváliť na základe pätnástich neznámych bolestí a krvavých utrpení. Koľko je zŕn piesku na morskom brehu, zŕn v pôde, tráv na zemi, koľko je plodov na stromoch, lístkov na konároch, kvetov na lúkach, hviezd na oblohe, koľko je anjelov v nebi a stvorení na zemi, tisíckrát toľko nech je oslávený, chválený a uctený najdrahší Pán Ježiš, Jeho Najsvätejšie Srdce, Jeho predrahá Krv, Božská Obeta svätej omše, najvznešenejšia Sviatosť Oltárna, Najsvätejšia Panna Mária, deväť slávnych zborov anjelov a vznešený zástup svätých - odo mňa a od všetkých ľudí až na veky. Toľkokrát ti túžim, najdrahší Ježišu, ďakovať, slúžiť Ti a zadosťučiňovať za všetku potupu a úplne Ti patriť telom aj dušou. Toľkokrát ľutujem i svoje hriechy a prosím Ťa, Pán môj a Boh môj, o odpustenie. Obetujem nebeskému Otcovi všetky Tvoje zásluhy na odpustenie mojich hriechov, chýb a trestov. Robím si pevné predsavzatie polepšiť sa vo svojom živote. Prosím o šťastnú hodinku smrti. Zároveň vrúcne prosím o vyslobodenie úbohých duší z očistca. Túto pobožnosť chcem obetovať každý deň (každú hodinu) a v tom vytrvať až do smrti. Prosím Ťa, o dobrý a najmilostivejší Ježišu, aby si túto moju úprimnú túžbu z neba posilnil a nedopusť, aby mi ju ktokoľvek z ľudí oslabil a zničil - a tým menej môj odveký nepriateľ. Amen.

Táto pobožnosť bola potvrdená a doporučená Kongregáciou pre šírenie viery ako aj samotným pápežom Klementom XII. (1730-1740)

Masima
zdroj: pekaraul.blogspot.com, 

Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top