Modlitba k piatim ranám Ježišovým

0
Nihil obstat. Dr. Ladislaus Hanus, m. p. censor. Imprimatur. Nr. 1817. Scepusii, 18. Julii 1946. + Joannes Eppus;

1. S najhlbšou pokorou pozdravujem Ťa ako svojho Boha a Spasiteľa! Bozkávam svätú ranu Tvojej pravej ruky a ponížene prosím, aby som sa v súdny deň dostal(a) na pravicu medzi spravodlivých. Pane Ježišu Kriste! Pre lásku, ktorou si si dal svoju pravú ruku prebiť klincom, čím si trpel také nevýslovné muky, odpusť mi hriechy, ktorých som sa dopustil(a) zlými skutkami. Amen.

Otče náš… Zdravas´ Mária…

Pre sväté rany Tvoje, Ježišu Kriste, zmiluj sa nado mnou!

2. S najhlbšou poníženosťou pozdravujem Ťa, môj Bože a Spasiteľu! Bozkávam svätú ranu Tvojej ľavej ruky a ponížene prosím, aby som v súdny deň nestál(a) na ľavici medzi zatratenými. 
Pane Ježišu Kriste! Pre lásku, ktorou si si dal prebiť svoju ľavú ruku, čím si trpel také nevýslovné muky, odpusť mi hriechy, ktorých som sa dopustil(a) zanedbávaním dobrých skutkov. Amen.

Otče náš… Zdravas´ Mária…

Pre sväté rany Tvoje, Ježišu Kriste, zmiluj sa nado mnou!


3. S najhlbšou poníženosťou pozdravujem Ťa, Bože a Spasiteľu! Bozkávam svätú ranu Tvojej pravej nohy a pokorne prosím, posilni ma svojou milosťou, aby som vždy kráčal(a! po cestách Tvojich prikázaní. 
Pane Ježišu Kriste! Pre lásku ktorou si si dal prebiť pravú nohu, čo Ti spôsobilo také strašné muky, prosím Ťa, odpusť mi hriechy, ktorých som sa dopustil(a) chodením po zlých cestách. Amen.

Otče náš… Zdravas´ Mária…

Pre sväté rany Tvoje, Ježišu Kriste, zmiluj sa nado mnou!

4. S najhlbšou poníženosťou pozdravujem Ťa, Bože a Spasiteľu! Bozkávam svätú ranu Tvojej ľavej nohy a pokorne prosím, spravuj moje kroky, aby som nikdy nezablúdil(a) na zlú cestu. 
Pane Ježišu Kriste! Pre lásku, ktorou si si dal prebiť ľavú nohu a pritom trpel také strašné muky, prosím Ťa, odpusť mi hriechy, ktorých som sa dopustil(a) opustením dobrého svojou lenivosťou. Amen.

Otče náš… Zdravas´ Mária…

Pre sväté rany Tvoje, Ježišu Kriste, zmiluj sa nado mnou!

5. S najhlbšou poníženosťou pozdravujem Ťa, Bože a Spasiteľu! Bozkávam najsvätejšiu ranu Tvojho boku a pokorne prosím, aby som v Tebe našiel(a) istý útulok proti nástrahám zlého ducha, najmä v hodine svojej smrti. 
Pane Ježišu Kriste! Prosím Ťa pre lásku, ktorá Ťa pohla, aby si dovolil kopijou otvoriť svoj bok, že tiekla z neho krv a voda na zotretie mojich hriechov, odpusť mi hriechy, ktorých som sa dopustil(a) zlými žiadosťami srdca. Amen.

Otče náš… Zdravas´ Mária…

Pre sväté rany Tvoje, Ježišu Kriste, zmiluj sa nado mnou!

Masima
zdroj: Modlitebná kniha Dcér Božského Vykupiteľa 
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top