Modlitba pre čas epidémie

0
Zástupkyňa šéfredaktora jezuitského magazínu America - Kerry Weber, výkonná editorka magazínu America, celoštátneho týždenníka amerických jezuitov pripravila modlitbu, ktorú ponúka pre obdobie ohrozenia koronavírusom. Redakcia jezuitského portálu Jesuits Global ju odporúča jezuitom, všetkým ich spolupracovníkom na celom svete a nielen im.

Ježišu Kriste, ty si prechádzal mestami a dedinami a „uzdravoval každú nemoc a každú chorobu“. Chorí sa uzdravovali na tvoje slovo. Príď nám na pomoc i teraz, keď sa po celom svete rozšíril koronavírus, a daj nám zakúšať svoju uzdravujúcu lásku.

Uzdrav  tých, ktorí vírusom ochoreli. Nech majú dobrú zdravotnú starostlivosť, ktorá im navráti silu a zdravie.

Uzdrav nás zo strachu, ktorý národom bráni spolupracovať a blížnym vzájomne si pomáhať.

Uzdrav nás z pýchy, s ktorou by sme sa domnievali, že choroba, ktorá nepozná hranice, sa nás netýka.  

Ježišu Kriste, ktorý všetko uzdravuješ, zostávaj nám nablízku v tejto neistej a smutnej dobe.


Buď s tými, kto na vírus zomreli. Nech spočinú s tebou v tvojom večnom pokoji.

Buď s rodinami tých, ktorí ochoreli, alebo zomreli. V ich strachu a smútku buď s nimi a chráň ich pred chorobou a beznádejou. Nech zakúsia tvoj pokoj.

Buď s lekármi, sestrami, výskumníkmi a všetkými zdravotníkmi, ktorí sa snažia všetkých  zasiahnutých liečiť a pomáhať im, a sami sa pritom vystavujú riziku. Ty sám ich ochraňuj je a dávaj im svoj pokoj.

Buď s tými, kto vedú národy. Daj im prezieravosť, aby jednali s láskou a skutočným záujmom o dobro ľudí, ktorým majú slúžiť. Daj im múdrosť, aby venovali prostriedky na dlhodobé riešenia, ktoré pomôžu pripraviť sa na podobné epidémie v budúcnosti a predchádzať im. Nech na nich spočinie tvoj pokoj, keď o neho na zemi spoločne usilujú.

Nech už sme doma nebo v cudzine, nech je okolo nás trpiacich touto chorobou veľa, alebo len málo, Ježišu Kriste, zostávaj s nami. Buď s nami, keď bojujeme o životy, a keď ich oplakávame. Pomáhaj nám vytrvať a byť pripravení.  Kiež naše úzkosti vystrieda tvoj pokoj. 

Ježišu Kriste, uzdrav nás.

Masima

Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top