Tajomstvo, ktoré dostal kňaz z neba

0
Istý dobrý spovedník poradil trom sestrám – kajúcniciam, aby sa určite po celý rok modlili Ruženec. Mali sa ho modliť každý deň a mali tak robiť preto, aby vytvorili nádherné ruže slávy pre Našu Pani. Bolo to tajomstvo, ktoré kňaz dostal z neba.

Sestry sa teda verne modlili Ruženec po celý rok. Na sviatok Obetovania Pána sa im v noci zjavila Blahoslavená Panna. Zjavila sa im vo chvíli, keď sa chystali na odpočinok. Spoločnosť jej robili svätá Katarína a svätá Agnesa. Panna Mária mala nádherné šaty, ktoré žiarili a nad nimi sa formou zlatých listov šírila modlitba: Zdravas´ Mária, milosti plná.

Svätá Mária pristúpila k najstaršej zo sestier a povedala: „Pozdravujem ťa, dcéra moja, keďže ty si ma tak často a nádherne pozdravovala, chcem sa ti poďakovať za tie nádherné šaty, ktoré si mi urobila.“ Ďakovali jej aj dve sväté Panny, ktoré Našu Pani sprevádzali a potom všetky tri zmizli.

Svätá Mária sa o hodinu neskôr, aj s oboma sväticami, zjavila trom sestrám znovu. Na sebe však mala šaty zelenej farby bez zlata a bez lesku. Pristúpila k druhej sestre a ďakovala jej za šaty, ktoré Jej urobila tým, že sa modlila ruženec. 

Keďže táto druhá sestra videla, ako sa Panna Mária zjavila najstaršej sestre oblečená v nádherných šatách, spýtala sa, čo je príčinou takej zmeny. Blahoslavená Panna jej povedala: „Tvoja sestra mi ušila oveľa krajšie šaty, lebo sa modlila ruženec lepšie ako ty.“

Približne o ďalšiu hodinu sa Svätá Panna zjavila aj najmladšej zo sestier. Mala na sebe otrhané a špinavé šaty. „Dcéra moja,“ povedala, „chcem sa ti poďakovať za šaty, ktoré si mi urobila.“

Mladé dievča sa veľmi zahanbilo a vykríklo: „Ó, Kráľovná moja, ako som len mohla dopustiť že si tak biedne oblečená. Prosím ťa, odpusť mi. Daj mi ešte trochu času, aby som ti mohla urobiť nádherné šaty tým, že sa budem lepšie modliť ruženec.“
Svätá Panna a obidve svätice zmizli, zanechajúc dievča samotné so zlomeným srdcom.

Dievča povedalo spovedníkovi všetko, čo sa stalo, a ako sa stalo a on ju povzbudil, aby sa počas ďalšieho roka modlilo ruženec veľa zbožnejšie, než predtým. 


Na konci druhého roka, sa znovu v ten istý sviatok, zjavila trom sestrám Panna Mária. Mala na sebe nádherné šaty a opäť ju sprevádzali svätá Katarína a svätá Agnesa. Všetky tri mali na hlave koruny. Naša Pani sestrám povedala: „Dcéry moje, prišla som vám povedať, že ste si zaslúžili a aj získali nebo – a všetky budete mať veľkú radosť z toho, keď tam zajtra prídete.“

Všetky tri zvolali: „Naše srdcia sú pripravené, ó, Ty najdrahšia Kráľovná, naše srdcia sú pripravené.“

Zjavenie sa potom vytratilo, ale ešte tej noci všetky tri sestry ochoreli. Poslali po svojho spovedníka, ktorý im priniesol sviatosti ako pokrm na cestu do večnosti. Poďakovali sa mu za sväté cvičenie, ktoré ich naučil.

Po Kompletóriu (posledná modlitba dňa v liturgii hodín rímskokatolíckej cirkvi. V liturgii hodín sa uvádza aj s označením modlitba pred nočným spánkom) sa im zjavila Naša Pani v sprievode množstva ďalších panien. Všetky tri sestry odela do bieleho rúcha, zatiaľ čo anjeli spievali „Poďte, Nevesty Ježiša Krista, prijmite koruny, ktoré boli pre vás pripravené od večnosti.“ Sestry po týchto slovách zosnuli. 

Z príbehu si môžeme osvojiť niekoľko hlbokých právd:
- aké dôležité je mať dobrého vodcu, ktorý nás naučí sväté cvičenia, najmä Svätý ruženec
- aké je dôležité modliť sa ruženec pozorne a zbožne
- aká láskavá a milosrdná je Panna Mária voči tým, čo ľutujú svoju minulosť a pevne sa rozhodli sa polepšiť
- a na záver: ako veľkodušne nás odmieňa v živote, pri smrti a vo večnosti za nepatrnú službu, ktorú Jej preukazujeme. Pri preukazovaní však máme byť verní.

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top