Z duchovného denníka Alice Lenczewskej /16./

0
Miesta v texte, označené "†" sú slová Pána Ježiša, miesta označené "•" sú slová Matky Božej, anjelov, svätých, či duší v očistci. Biblické texty sú vždy od Pána Ježiša po Alicinej modlitbe a prosbe o slovo v duchu tzv. náhodného otvorenia.

Nedeľa 14. 6. 1987, 23:50 h.
- Toľko mojich prosieb si splnil, Otče, vari táto zostane bez odpovede?
† Nezostala bez odpovede. Mnoho si vyprosila a mnoho som zložil na teba, aby som ti uľahčil a pomohol. Prečo pochybuješ? Prečo sa tvoja viera ohýba pod ťarchou, o ktorú si prosila? Nes tú ťarchu, tú bolesť, o ktorú sa Ja delím s vami. Zasväcujem vás do Môjho utrpenia a pomáhate Mi v Mojom poslaní, ktoré Mi dal milujúci Otec. Moja láska vám dala to utrpenie a je to dar cennejší než uznanie celého sveta. Dôveruj, Moje dieťa, po slzách bude radosť. Maj trpezlivosť. Neunáhľuj to, čo musí dozrievať v čase. Medzi zrnom a plodom je potrebný čas, pretože inak sa plod nerozvinie do svojej plnosti alebo nebude vôbec.
"Je ako strom zasadený pri vodných tokoch; ten v svoj čas ponesie plod a jeho lístie nikdy neusychá..."(Ž 1,3)
† Milujem vás, Moje deti. A som veľmi blízko, privíňam vás k Môjmu krvácajúcemu Srdcu. A spolu so Mnou krvácajú vaše srdcia, aby vaša radosť bola vo Mne. Priviňte sa ku Mne a buďte so Mnou v tej hodine Mojej bolesti, ktorá zrodila spásu pre mnohých. Neste Môj kríž, Moje deti, kým nepominie čas utrpenia.

Streda 22. 7. 1987, 7 h.
- Ježišu, prijmi tento deň a buď so mnou.
† Som.
- Prosím za tie deti, ktoré majú problémy.
† Sú trochu ľahkomyseľné. Láska vyžaduje predovšetkým zodpovednosť za druhých i za seba. Preto sú tak dôležité povinnosti voči rodine a vlastné záväzky. Lepšie je robiť to solídne a obetovať Mi tie ťažkosti než hovoriť o láske, ktorá končí iba pri deklarácii. Je potrebné uvážlivo slúžiť druhým. Nemôže sa to diať na úkor základných povinností a zanedbaniu voči najbližším. Ak služba Mne rodí zlo, ktoré sa vkráda do rodiny, tak je treba vrátiť sa domov a tam Ma oslavovať všetkým, čo je možné vniesť vlastným srdcom, a tak obohacovať svojich najbližších. Slúženie Mojej láske je predovšetkým vnášanie lásky do nášho najbližšieho okolia. Nedá sa ísť s láskou ďalej a opomenúť to, čo je najbližšie. Je potrebné prijímať také podmienky, aké sú, aké som dal, a premieňať ich Mojou láskou. Prosiť za to, obetovať Mi to všetko, aj svoje ťažkosti, a zachovať vernosť.


Piatok 24. 7. 1987, 22:30 h.
- Moja modlitba je teraz taká, že pred Tebou mlčím, lebo mi úplne chýbajú slová, alebo nedokážem nič viac vysloviť, len Tvoje Meno, môj Spasiteľ. A stále sú slzy v očiach.
† Učím ťa Mojej láske.

Sobota 25. 7. 1987, 9:30 h.
- A okrem toho, čas od času o sebe dávajú vedieť mojej ľudské slabosti: netrpezlivosť, pýcha, lakomstvo, neprajnosť, nezávislosť.
† Si naďalej sebou - ako každý človek - bezmocná voči svojim nedostatkom. Pripomínam ti to, aby sa ti nezdalo, že si nad ostatnými. Pripomínam ti to aj preto, aby si nemyslela, že sama čokoľvek zvládneš, alebo že máš nejakú vlastnú hodnotu. Všetko je Mojím darom, a keď hoci len trochu uberiem z Mojej milosti - ukazuje sa tvoja ľudská úbohosť a bezmocnosť voči zlu, ktoré má bez Mojej ochrany k tebe prístup. Pamätaj na to, Moje dieťa, a buď bdelá - vždy zjednotená s Mojou mocou. Vždy si to uvedomuj a nemýľ sa, že Mi môžeš čokoľvek dať okrem svojej bezmocnosti a lásky, naplnenej túžbou po Mojej láske. A že čokoľvek užitočného môžeš urobiť okrem odovzdania Mi svojej vôle, aby som ja skrze teba konal dobro. Jediná cenná vec, po ktorej od teba túžim, je tvoja láska a tvoja vôľa. Musíš chcieť, aby som ti pomáhal vytrvať v sebaodovzdávaní, a Ja to urobím. To, nakoľko ťa budem môcť premieňať, záleží na sile tvojej túžby a na tom, aby si si nepripisovala akúkoľvek vlastnú hodnotu a akékoľvek možnosti. Nezabúdaj na to, aby som ti nemusel uštedrovať bolesť k ponaučeniu. Vieš - pretože som ti to dal poznať - ako veľmi túžim obdarovávať každé Moje dieťa, ako túžim, aby ste boli šťastní, a ako veľmi trpím kvôli tomu, že Mi to nedovolíte. Že sa ukrývate pred Mojou láskou aj pred Mojimi darmi za svoju pýchu a samoľúbosť. Stále sa vám zdá, že niečo znamenáte a dokážete. A Ja, keď vám chcem pomôcť, vás musím bolestivo uzdravovať z tých ilúzií. Také ťažké je pre vás porovnať sa s pravdou o sebe. Dokonca aj tí, ktorí o tom vedia, tak rýchlo zabúdajú, tak ochotne vytvárajú stále nové klamné projekty. Nie je nič hodnotnejšie než Moja vôľa. Nie sú vôbec žiadne hodnoty mimo Mňa. Dobro existuje len ako realizácia Mojej vôle. Dobro v človeku a v jeho živote tiež! Protivenie sa Mojej vôli viedlo k prvotnému hriechu. Ľudské pôsobenie - každého z vás - neujednané v srdci so Mnou nie je dobrom. A to, čo nie je dobro, je zlo. Nie sú neutrálne skutky. Nie sú neutrálne situácie - žiadne. Vždy, v každej životnej chvíli je potrebné vyberať: buď so Mnou, alebo nie. Samostatnosť je oddelením sa odo Mňa. A je ilúziou, lebo človek nikdy nie je nezávislý. Nezávislý - to znamená pôsobiaci bezo Mňa. Ak bezo Mňa, tak zo satanovej inšpirácie. Žiaden človek nikdy nič neurobil sám. Čokoľvek urobil, urobil to z Mojej alebo satanovej inšpirácie. Najbolestnejšie omyly sú vtedy, keď niekto túži pracovať pre Mňa, ale nepočíta s Mojou vôľou, lebo mu pripadá, že vie, že dokáže sám rozhodnúť, čo je dobré - čo sa zhoduje s Mojou vôľou.

To je častá chyba Mojich služobníkov. Je to chyba pýchy spočívajúca v pripisovaní si schopnosti rozpoznávania. O rozpoznávanie sa treba stále prosiť, a to prosiť z pozície, že sa nič nevie. Pretože tomu tak skutočne je. V každej chvíli treba prosiť, byť vnímavý, zotrvávať vo Mne, pýtať sa. Mať otvorené oči na dôsledky svojich činov a uši pre hlas Môjho hodnotenia. Pokora je ustavičná závislosť na Mne, vyplývajúca z vážne braných Mojich slov, že bezo Mňa nemôžete urobiť nič - nič dobrého. Preto je taká cenná cesta Božieho detstva. Dieťa - dobré dieťa - nerobí nič bez súhlasu rodičov. Na všetko sa pýta, prosí o dovolenie, zo všetkého sa vyznáva. Vie, že všetko záleží na rodičoch. Nimi sa pýši, z nich sa teší, miluje ich. Vie, že túžia po jeho dobru, a počúva ich. Dôveruje im. Ako oveľa väčšie sú Moje možnosti ako tie pozemských rodičov, aká väčšia láska. O koľko väčšia je bolesť zo straty dieťaťa, ktoré si, keď chcelo byť "dospelým", zvolilo nezávislosť - čiže odmietnutie Otca, napríklad len krátkodobo. Pády, mimovoľne spôsobené tvojou prirodzenosťou sú len malým zlom. Skutočným zlom je samostatnosť, lebo v nej sa skrýva odvrátenie sa od Mojej lásky, ktorá bdie a pomáha. V nej sú totiž obsiahnuté vlastné plány a ambície. Vlastné - to znamená vychádzajúce z pýchy a samoľúbosti alebo z klamu, že v tom môže byť niečo dobré. A tak sme došli k bodu riešenia: Mojim milovaným deťom musím pôsobiť bolesť, aby som odstránil ich ilúzie a ich závislosť na satanovi.
"V ňom totiž žijeme, hýbeme sa a sme ...» Neboj sa. Hovor ďalej, nemlč. Veď ja som s tebou ... «" (Sk 17,28; 18,9-10)

Nedeľa 26. 7. 1987, 11:10 h.
† Rozmýšľajte so Mnou vo svojich srdciach. Túžim po vašich srdciach a vašej oddanosti. Aj po úplnom odovzdaní sa Mojej láske: vo všetkom, čo sa prihodí. Žíznim po tom! To nevadí, že si Mi to hovorila mnohokrát. Je potrebné sa stále odovzdávať a obetovať. Neustále v tom zotrvávať, v tom žiť. Vtedy budeš Mojím znamením, Mojím srdcom, Mojimi ústami aj mojimi rukami. Túžim po odovzdanosti a láske, pretože to je obetavosť.
"Deti, poslúchajte svojich rodičov v Pánovi ..." (Ef 6,1)

Nedeľa 26. 7. 1987, 22:25 h.
† Nikomu nedávam utrpenie nad jeho sily. Dávam toľko, koľko je potrebné na povznesenie na duchu. Neboj sa svojho utrpenia, ani utrpenia niekoho iného. Je ho veľmi treba, je potrebné. Raz to pochopíš. Milujem vás, Moje deti, a tak veľmi túžim po vašom šťastí. Všetko je z Mojej vôle a všetko je potrebné, aby ste sa radovali vo Mne a pre radosť tých, ktorých ku Mne privádzate.
- Zadržal si moju modlitbu sĺz ...
† Nie je možné tak stále ... V spoločnom živote so Mnou je potrebné bohatstvo foriem. Modlitba sĺz je veľmi vyčerpávajúca - raduj sa so Mnou iným spôsobom.
- Ale si teraz akoby vzdialený ...
† To je zdanlivé. Som veľmi blízko, veď ťa milujem a neopustím ťa ani na chvíľu. Stále tu som a pozerám sa na teba. Radujem sa, keď sa tvoje srdce na Mňa usmieva. Láska, to je úsmev a túžba byť blízko. Preto som neustále pri tebe. Raduj sa. Veľmi ťa milujem a túžim po tvojej láske.

Pondelok 27. 7. 1987, 22:25 h.
- Ďakujem Ti za ťarchu tohto dňa. Ďakujem Ti za Tvoju lásku v tom obsiahnutú, lebo Ti mám čo dať.
† Presvedčila si sa, ako utrpenie so Mnou zbližuje a ako učí detskej odovzdanosti.
- Stále mi však chýba poznanie rozsahu mojej viny. Ani nie tak bezprostrednej viny, ako zla, ktoré je vo mne a z ktorého ma liečiš.
† Každé pokorenie je liečbou z pýchy a sebestačnosti. Priblížila si sa Mi viac ... Ak Mi niečo odovzdáš - už sa k tomu nevracaj, pretože to už nie je tvoje. Uč sa takémuto postoju, aby si získala slobodu voči tomu, čo je od ľudí, všeobecne od všetkého, čo nie je Mnou. Nádherná je sloboda Božích detí, ktoré sa starajú iba o jedno: o Moju lásku.

Utorok 28. 7. 1987, 22:50 h.
- Ďakujem Ti, Kriste, za bolesť i za lásku, ktorými si vyplnil tento deň. Tak veľa lásky si vlial do môjho srdca, že nedokážem mať zármutok či nechuť k nikomu. Dokážem len milovať a túžiť pomáhať. To je Tvoja láska - v nej je možné všetko prijať a odpustiť, priniesť každú obeť. Rozšíril si to moje obetovanie donekonečna.
† Milujem ťa a vypĺňam Sebou. Rozšírim tvoje srdce, aby si do neho dokázala pojať mnoho nešťastia, mnoho zla a závisti. Vo Mne nie je nič také ako nenávisť, zloba, roztrpčenosť voči niekomu. Nie je nič, čo by nebolo láskou. Ak dovolíš, aby som ťa naplnil, stratia sa v tebe tiež negatívne pocity. Proste ich nebudeš schopná. V Piesni piesní je ukázaná svätosť, a to je tvoj program a povolanie.
- Dal si mi najavo: svätosť, to je milovať bez akýchkoľvek podmienok a najviac zrejme tých, ktorých ničí zlo. To znamená: milovať a preukazovať lásku. Pre človeka to je nemožné, ale Ty takú milosť dávaš každému, kto túži. Premieňaš a nie je v tom žiadna zásluha zo strany človeka. Dar lásky daný úplne nezaslúžene.
† V novej epoche bude rozšírená možnosť milovať. Dám ľuďom schopnosť navzájom sa milovať. Tí, ktorí zostanú, spoznajú Moju lásku vo väčšom rozsahu ako doteraz. Zažijú ju a budú v nej žiť. Celá história spásy vedie k objaveniu Lásky. K stále lepšiemu poznaniu Boha - Lásky. Teraz začne prelomová doba: oddelenie toho, čo je poškvrnené zlom, od toho, čo je čisté. Tých, ktorí volia zlo, od tých, ktorí túžia po dobre. Sľub lásky otvorí brány Mojich veľkých milostí. Túžim po tom, aby som mnohých mohol spojiť so Mnou takýmto sľubom. Ten otvorí nové možnosti milovania. To je Môj dar pre Moje deti, ktoré túžia milovať viac, než dokážu.

Streda 29. 7. 1987, 22:25 h.
- Dnes už bolo tých slov príliš. Odpusť mi ten hriech utáranosti.
† Buď viac uvážlivá. Lepšie je hovoriť len to, čo je skutočne potrebné. To znamená: čo je pre niekoho vhodné a obohacujúce. Hovoriť iba preto, aby sa narúšalo ticho, alebo sa predvádzať nemá cenu. Ak je niečo pre teba dôležité, ale pre iného zbytočné - je potrebné sa od odovzdávania zdržať, veď na čo je to? Tvojich poslucháčov to môže nudiť, pripravovať o čas, narušovať sústredenosť na niečo vážnejšie. Zdržanlivosť v slovách je veľmi cenná. Slová majú byť povedané s určitým úmyslom a slúžiť dobru. Rovnako tak ako slová, má byť monitorované myslenie. Myšlienky, ktoré neprinášajú nič dobré odsúvať a nepripúšťať ich - okamžite Mi ich odovzdávať. Satan sa s obľubou vtiera do nekontrolovateľného myslenia, aby tak podnecoval a narušoval harmóniu duše. Je dobré odovzdávať Mi svoje myšlienky aj vyrieknuté slová, aby som Ja ich vytváral. Rob to, a bude pre teba jednoduchšie zotrvávať vo Mne.

Štvrtok 30. 7. 1987, 9 h.
- Kam mám utiecť pred ľudskou závisťou?
† Do Mojej náruče. Netráp sa kvôli ľuďom, maj s nimi súcit. Ak človek pripustí do svojho srdca zlosť, najviac škodí sám sebe a potrebuje veľké súcitenie a milosrdenstvo. Keď som ti dal mierne srdce, akú máš zásluhu na svojej miernosti? Dostala si ho nezaslúžene a nepokúšaj sa byť na to pyšná. Pokiaľ má niekto iné srdce, musí znášať zlo, aké má k nemu prístup. A to je pre neho veľmi bolestné. Pri kontakte s takým človekom je skutočne potrebné preukázať veľa lásky plynúcej z tvojho dobrého a milosrdného srdca, pretože k tomu som ti ho dal. Musíš túžiť a prosiť - a urobím ťa ešte schopnejšou. Musí ti byť jasné, že tak, ako v milosrdnom človeku sídlim Ja, tak v závistlivom satan. A ničí ich, aj tých, ktorí sa s ním stýkajú a nie sú naplnení Mojou láskou. Je to človek veľmi nešťastný, hoci to plne nechápe. Takému človeku sa nedá vyhýbať. Je potrebné ho obklopiť láskou a ňou ho obdarovávať, aby tak bol satan donútený odísť z jeho srdca. Satan odchádza z duše vtedy, keď je naplnená Láskou. Nemožno druhého nechať, aby ho satan prehltol, nielen s ohľadom na neho, ale tiež k iným aj sebe samému. Satan, ktorý vyčíňa v duši, bezmocnej voči nemu, útočí na ďalšiu, na teba tiež. Nebojuj s človekom a neutekaj od neho. Vzdoruj satanovi, prinášaj Moju lásku. Len Ja dokážem odpratať satana z ľudskej duše. Preto sa Napĺňaj Mnou a bež, rozsievaj Moju lásku a staraj sa, aby tam, kde si, jej bolo viac než zla. 

Ak voči človeku, ktorý ťa zasiahol zlom, aké je v jeho srdci, tiež prejavíš zlosť, nechuť alebo odsúdenie - vpúšťaš do svojho srdca satana, a vlastne to robí on, keď v tebe vzbudzuje nenávisť a túžbu po pomste. Vtedy miesto zneškodňovania a umenšovania zla ho ešte viac posilňuješ. Miesto jedného satana, ktorý bol v tom človeku, je tiež v tebe, a spoločne pôsobia čoraz väčšie zlo tým, že si privolávajú na pomoc ešte mnoho iných satanov. Tak sa deje vždy, keď sa na zlo odpovedá zlom. Tak často konajú tí, ktorí sa považujú za dobrých, za Mojich učeníkov, ak voči človeku ovládnutému zlom namiesto lásky prejavujú znechutenie alebo odsudzovanie. Zavrhovať a odsudzovať treba zlý čin, avšak človeku je nutné preukazovať lásku a pomáhať. Pomoc a lásku je potrebné dávať nie z pozície predpokladanej vlastnej povýšenosti, ale z pozície poníženia, pokory, porozumenia, a poprosiť o odpustenie, ak si nejakým spôsobom prispela k tomu, že satan vstúpil do jeho srdca. Vysvetlil som ti, prečo som odporúčal milovať nepriateľov a tých, ktorí druhým krivdia.

Ak sa považuješ za Môj nástroj, za Môjho spolupracovníka - musíš prijať takéto konanie a prosiť Ma, aby som ťa k tomu uschopnil. Musíš odvážne zotrvávať v láske a preukazovať ju tým, ktorí ti spôsobujú krivdu a bolesť. Láska, ktorou napĺňam tvoje srdce, je tiež pre nich a k nim chcem v tebe prichádzať. Prišiel som na svet nie preto, aby som povolal spravodlivých, pretože tí už povolaní sú, ale aby som povolal hriešnikov. Všetky rozprávania a ponaučenia, ktoré som vyslovil o odpúšťaní a službe, sa vzťahujú k takýmto situáciám. Rozmýšľaj o tom vo svojom srdci a snaž sa porozumieť Mojej láske. Chci ju dostávať, aby si mohla obdarovávať tých, ktorí sú úbohí, láskou. A nespoliehaj na seba. Odovzdávaj Mi každú situáciu, zvlášť tú, ktorá je obtiažna, aby som ti Ja bol oporou, obozretnosťou i láskou.
"... ktorou nás on štedro zahrnul vo všetkej múdrosti a prezieravosti: Dal nám spoznať tajomstvo svojej vôle, onen blahovoľný zámer, ktorý si predsavzal, aby ho uskutočnil, až sa naplnia časy: že privedie všetko pod jednu Hlavu, Krista, tých, ktorí sú v nebi, rovnako ako tie na zemi. "(Ef 1,8-10)
† To, čo ti hovorím, je prípravou na dokonalejší život vo Mne skrze porozumenie a túžbu po Mojej láske. Po celú tú dobu, odkedy som ťa povolal, ťa vediem k vyjaveniu pravdy o kráľovstve Mojej lásky, ktoré sa blíži. Robím to preto, aby sa pravda, o ktorej hovorím, dostala ku všetkým.

Nedeľa 2. 8. 1987, 7 h. / Rekolekcie v O. 2.-13. 8. 87 (v ​​horách)
- Chcela by som vedieť pomáhať ľuďom ...
† Aby si mohla poučovať druhých, je potrebné dosiahnuť veľkú vlastnú čistotu. Čím hlbšej vrstvy duše sa poučenie dotýka, tým to vyžaduje tvoju väčšiu čistotu. Nemôžem pred tebou odhaliť do hĺbky ľudské zranenia, aby som ťa uchránil pred nadvládou nad druhým, práve tým zraneným človekom. A aby som ho chránil pred ranami, ktoré mu vtedy môžeš uštedriť. Do istej miery som ti dal tento dar, avšak ešte veľa chýba, aby som ho mohol rozšíriť. Stále ťa očisťujem od ilúzií, od mylných predstáv o sebe samej. Ak si čokoľvek pripisuješ, kým máš tendenciu stavať sa vyššou nad iných, musím byť opatrný s obdarovávaním teba, pretože by si mohla ľuďom viac uškodiť, ako im pomáhať. A tiež by si ubližovala sama sebe. Ľuďom je možné škodiť tým, že ich pripútavaš k sebe, pretože takým spôsobom sa zotročujú a izolujú odo Mňa, často dokonca vtedy, kedy by ti pripadalo, že to robíš pre Mňa. Akékoľvek prehnané pripútanie je zároveň zotročením a odstupom odo Mňa. A každý obdiv druhého človeka je okrádaním o obdiv, ktorý patrí Bohu. Chcel by som ti dať väčšie charizmy k službe druhým, avšak stále ešte nie si dosť čistá vo svojej duši. V opačnom prípade by som ti totiž musel nachystať veľkú bolesť a veľké pokorenie, aby som liečil tvoju rastúcu pýchu. Mnoho si v živote vytrpela kvôli pýche - pocitu, že máš vyššiu hodnotu než druhí. Dával som ti veľa, a ty si to využívala hlavne na to, aby si sa nadraďovala nad druhých a považovala sa za privilegovanú v porovnaní s inými Mojimi deťmi, ktoré dostali menej. A liečil som ťa z toho bolestne, a ďalej ťa liečim, hoci teraz už miernejšími prostriedkami, lebo si čistá. Avšak proces očisťovania trvá a všetko, čo robím pre teba, má práve tento cieľ.
Podobenstvo o talentoch (Mt 25,14-30)

Utorok 4. 8. 1987, 6 h.
† Každý z ľudí, hoci je slabý, Mi môže obetovať svoju túžbu byť so Mnou a spolupracovať v službe. Veronika mohla tak málo, a urobila tak veľa. Iba Mi otrela tvár, pretože chcela ukázať ľuďom Moju Tvár čistú, bez špiny, akou Ma v sebe zakrývajú. Bez špiny ich hriechov, ktoré prikrývajú Moju Tvár v nich. Ona jediná uprostred mnohých preukázala najväčšiu lásku a odvahu. Preto Moja Tvár zostala v nej: v jej rukách aj v jej srdci. Dal som jej Seba, aby bola Mojím svedkom. Spýtaj sa, ako vyzerá vo vás Moja Tvár? Prišiel som do vašich duší a som v nich. Aká je tam Moja Tvár? Je čistá? Alebo sú na nej stopy úderov, modriny, rany, špina, pľuvance? Spýtaj sa, nech každý odpovie vo svojom srdci, koľko je v ňom odvahy a lásky, aby v sebe ukázal Moju Tvár druhým.
† Bez oprostenia sa nie je možné zjednotenie so Mnou. Nie je možné slúžiť dvom bohom. Nie je možné prikrývať svoju dušu, povolanú k láske k Bohu a blížnym, odevom sebectva, pýchy, márnivosti, chtivosti. Kto Ma miluje viac a stále viac - pretože len taká láska má hodnotu - ten zanechá všetko, čo tu lásku brzdí, obmedzuje. Stále zanecháva to, čo je menej dokonalé, aby sa stále plnšie zjednocoval so Mnou. Vrcholom je úplný odchod od pozemských vecí, od stvorenia i od seba samého, a byť len so Mnou a žiť Mnou. Vtedy sa realizuje zmysel života: odovzdanie, obetovanie sa z lásky. Vtedy je možné zomrieť, a narodiť sa znovu v plnosti života vo Mne. Láska vyžaduje rezignáciu a je rezignáciou na to, čo nie je zdrojom a cieľom lásky. Je neustálym opúšťaním a obetovaním seba.

Piatok 21. 8. 1987, 6:30 h.
- Nedokážem sa zdržať, aby som si nevšímala ľudí, ktorí sa nepodriaďujú disciplíne.
† Môžeš reagovať, ale len vtedy, keď v tebe nebude znechutenie alebo odsúdenie. Treba to robiť z lásky k nim, aby si im pomohla, a nie preto, že prekážajú tebe. Srdce musíš mať čisté, plné odpúšťajúcej lásky nezávisle na ich správanie alebo reakcií.

Piatok 21. 8. 1987, 13:50 h.
- Uvažovala som dnes, Pane, o skutočnosti Tvojho príchodu k apoštolom po vode a o tom, že sa Peter topil, pretože pochyboval.
† Ani nie tak pochyboval, ako odvrátil svoj zrak odo Mňa, a jeho sluch Ma tiež nepočúval, akonáhle ho prehlušil zvuk prívalu. Vidíš, Moje dieťa, nebol dostatočne zahľadený a započúvaný do Mňa, pretože Ma málo miloval. Láska spôsobuje sústredenie všetkej pozornosti a priľnutie celým srdcom, tak, aby nič zvonku nedotieralo, aby nebolo vidieť a počuť nič, len svojho milovaného. Milostné chvenie srdca uzatvára celý vonkajší svet a otvára celý svet duchovný, kde sa duša stretáva so svojím Miláčikom a je v Ňom pohrúžená. V takejto situácii je satan úplne bezmocný, lebo jednoducho jeho snahy o rozprášenie, vydesenie i on sám sú nepostrehnuteľné. Takýto stav duše zabezpečuje úplnú voľnosť - nič, čo nie je Mnou, nemá prístup k tvojej radosti zo zjednotenia so Mnou.
- Čo robiť, aby som mohla tak milovať?
† Plniť Moju vôľu a zotrvávať u Mňa. Vôľu napĺňať aj v najmenších veciach, zotrvávať pri Mne vytrvalo, tiež vzhľadom k vonkajším protivenstvám, a túžiť po Mojej láske. Všetko to, je obsiahnuté v čnostiach: vo viere, nádeji a láske. Odovzdávaj svoje srdce s dôverou, a naplním ich čistou láskou. A buď trpezlivá, a vždy ochotná prijať svojho Ženícha. Rád prichádzam nečakane. Bdej s nádejou na stretnutie.


Masima
zdroj: voľný preklad MCM


Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top