Uctenie siedmich bolestí Panny Márie za duše v očistci

0
1. Zdravas´  Mária, Najsvätejšej Trojici, dievča najponíženejšie! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď tvoj najmilší syn ôsmeho dňa po narodení, svoju najdrahšiu Krv za nás vyliať ráčil. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí.

Otče náš... Zdravas´  Mária

2. Zdravas´  Mária, presvätá dcéra Boha Otca a od večnosti vyvolená! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď ti bolo zvestované, aby si so svojím božským synom utiekla pred ukrutným Herodesom z vlasti do neznámej zeme, do Egypta. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí.

Otče náš... Zdravas´  Mária

3. Zdravas´  Mária, najdôstojnejšia Matka Božieho Syna, Ježiša Krista! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď si svojho syna stratila a tri dni márne hľadala. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí.

Otče náš... Zdravas´  Mária


4. Zdravas´  Mária, najmilšia nevesta Ducha Svätého! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď sa s tebou lúčil tvoj Božský syn a vyjavil ti, že za hriechy celého sveta musí podstúpiť prehorkú smrť. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí. 

 Otče náš... Zdravas´  Mária

5. Zdravas´  Mária, najľúbeznejšia sestra svätých anjelov! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď si počula, že tvoj Božský syn je na žiadosť bezbožných Židov odsúdený, a keď si videla, ako na svojom zranenom pleci sám nesie ťažký kríž až na popravné miesto. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí.

Otče náš... Zdravas´  Mária

6. Zdravas´  Mária, kráľovná patriarchov! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď si počula, ako tvojho syna pribíjajú na kríž a keď si ho uvidela, ako pnie na kríži a znáša nevýslovné bolesti, až svoju najsvätejšiu dušu odovzdal do rúk nebeského Otca. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí.

Otče náš... Zdravas´  Mária

7. Zdravas´  Mária, od prorokov predpovedaná a túžobne očakávaná Matka Mesiáša! Rozpomeň sa na bolesti, ktoré si pocítila na tele i na duši, keď tvojho Božského syna snímali z kríža, položili do tvojho panenského lona a potom zavreli do hrobu. Pre tieto svoje bolesti, pros za nás, úbohých hriešnikov a za verné duše v očistci, aby boli oslobodené od všetkých svojich bolestí. Amen.

Otče náš... Zdravas´  Mária


Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top