Zjavenie Božského Dieťaťa

0
Boh je s nami v Najsvätejšej sviatosti, a ak si to na kolenách pred oltárom neuvedomujeme, niečo nám vo viere chýba. Božie Srdce je tu, aby milovalo, Božie oči sú tu, aby videli. Najsvätejšia sviatosť je prameň, z ktorého prúdi všetka Jeho priazeň.

V roku 1828, počas oktávy Božieho tela v dňoch 12. až 14. júna, došlo v Hartmansweileri vo Francúzsku k úžasnému zjaveniu Božského Dieťaťa. Zjavenie sa udialo počas blahorečenia o ôsmej hodine večer a svedkom tohto úkazu bolo šesťsto ľudí, pripravených svedčiť pod prísahou o jeho pravdivosti.

Otec Willing, v tom čase farár v Hartmansweilere v každý večer počas týchto troch dní vystavil posvätnú hostiu v monštrancii. Vtedy tí, ktorí boli nablízku uvideli, ako sa v hostii jasne zviditeľnilo Božské Dieťa.

Tvár Dieťatka bola mimoriadne krásna a očkami láskyplne hľadel na všetkých prítomných. Zakaždým, keď z monštrancie vyšlo svetlo, bolo stále žiarivejšie, no najjasnejšie bolo v sobotu. Akolyti, ktorí kľačali na oltárnych schodoch, videli zjavenie prvý večer a spolu s nimi aj niektoré deti, ktoré si cestou domov navzájom vraveli: "Ach, krásna tvár bola v monštrancii!" 


Na druhý deň bolo zjavenie viditeľné nielen pre pastora, otca Willinga, ale aj pre sakristiána, akolytov a mnohých iných veriacich. Farár vtedy dovolil niekoľkým mužom, ako svedkom vystúpiť na oltárne schody. Okamžite po uzretí Dieťatka boli všetci hlboko dojatí, a tiež aj poniektorí, čo boli na chóre. A svorne sa zhodli v zvolaní: "Aká nádherne krásna tvár!"  

Na tretí večer, v sobotu 14. júna 1828 bolo zjavenie viditeľné každému v kostole, dokonca aj pre tí, čo boli najďalej od oltára mohli zreteľne vidieť mimoriadne láskavé a milujúce črty Božského Dieťatka. Ruky malo Dieťatko skrížené na prsiach.

Po tomto zjavení sa udialo veľké množstvo obrátení a mnohí, ktorí ho uvideli na vlastné oči si urobili generálnu spoveď z celého svojho života.

Skutočnosť, že sa toto zjavenie odohralo v čase, kedy sa prejavovala zvláštna úcta Najsvätejšej sviatosti nám ukazuje, že nášmu Pánovi je nanajvýš milé a príjemné prijímať návštevy lásky a adorácie a tiež i to, že Pán Ježiš hľadí na všetkých, ktorí Ho navštevujú a uctievajú s veľkou láskou, ako to bolo badateľné na Jeho tvári.

A okrem toho sa dozvedáme, že je prítomný v posvätnej hostii nie ako prísny sudca, ale mierny a jemný ako dieťa, a preto sa zjavil v podobe Dieťaťa. Jasom, ktorý sa každým večerom zvyšoval, zrejme naznačoval, že On zvyšuje svoje milosti zakaždým, keď Ho navštívime.


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top