Doplňte si knižnicu príbehom svätej Rity

0
V tvári svätej Rity možno čítať Božiu lásku už od jej útleho detstva. Tá istá láska víťazí v žene, ktorú po rozličných životných skúškach poznamenala staroba, a ešte jasnejšie sa zjavuje v jej tvári, ktorú zraňuje tŕň z Kristovej koruny. Okrem Boha niet ničoho, čo by milovala. 

Rita, vložená do jeho rúk sa stáva silou, ktorú On používa podľa vlastnej vôle, a takto sa jej bolestná láska k Bohu mení na lásku k tým najopustenejším ľuďom.


Spisovateľ André Bonet, ktorý je veľkým ctiteľom svätej Rity, vo svojej knihe rozvíja životný príbeh jednej z najobľúbenejších svätíc súčasnosti, patrónky nemožných vecí, augustiniánky svätej Rity z Cascie. 

Z jeho pútavého rozprávania, ktoré zasadil do spoločenských a historických súvislostí 15. storočia, vystupuje živý a presvedčivý obraz Rity ako dievčaťa, manželky, matky, vdovy a mníšky. Pri jeho čítaní knihy z vydavateľstva Zachej si zamilujeme svätú Ritu a pocítime živú túžbu napodobniť príklad jej života. A poteší nás, že Slovensko je jedno z miest zvláštneho uctievania tejto veľkej svätej. 

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top