Zázrak v Santareme

0
Zázrak v portugalskom Santareme uchvacuje pútnikov už od roku 1247. Mladá žena, žiarlivá na svojho manžela, išla k čarodejnici v nádeji, že jej pripraví elixír lásky. Čarodejnica nariadila mladej žene, aby získala konsekrovanú hostiu z katolíckej cirkvi. Mladá žena postupovala podľa pokynov a hostiteľa schovala do závoja, ktorý jej zakrýval hlavu.

Krátko po tom, čo hostiu zahalila do závoja, začala krvácať. Zľakla sa toho, čo videla, a rýchlo hostiteľa zavrela do dreveného kufra vo svojej spálni. V noci vychádzali z kufra žiarivé lúče svetla a ona bola nútená všetko povedať manželovi.

Na druhý deň priniesla zázračnú hostiu farárovi, ktorý krvácajúcu hostiu uložil do relikviára. Kanonické vyšetrovania sa uskutočnili v rokoch 1340 a 1612 a pri oboch príležitostiach sa zistilo, že zázrak je autentický.


V priebehu storočí sa hostiteľ javil ako čerstvé krvavé tkanivo alebo vyschlo a stvrdlo. Stuhnutá krv zo zázraku sa uchováva v sklenenej nádobe v relikviári vo svätyni v Santareme nad hlavným oltárom.

Je to znamenie pre celú Ježišovu skutočnú prítomnosť v eucharistickej hostii a oživilo vieru mnohých katolíkov na celom svete.

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top