Trojdňová pobožnosť k Loretskej Panne Márii

0
Trojdňová pobožnosť sa modlí pred sviatkom prenesenia Svätého domčeka do Loreta, ktorý sa slávi 10. decembra.

1. deň

Loretánske litánie

Pane, zmiluj sa. Pane, zmiluj sa.
Kriste, zmiluj sa. Kriste, zmiluj sa.
Pane, zmiluj sa. Pane, zmiluj sa.

Otec na nebesiach, Bože, zmiluj sa nad nami.
Syn, Vykupiteľ sveta, Bože, zmiluj sa nad nami.
Duch Svätý, Bože, zmiluj sa nad nami.
Svätá Trojica, jeden Boh, zmiluj sa nad nami.


Svätá Mária, oroduj za nás.
Svätá Božia Rodička,
Svätá Panna panien,
Matka Kristova,
Matka Cirkvi,
Matka milosrdenstva,
Matka Božej milosti,
Matka nádeje,
Matka najčistejšia,
Matka najnevinnejšia,
Matka panenská,
Matka nepoškvrnená,
Matka hodna lásky,
Matka obdivuhodná,
Matka dobrej rady,
Matka Stvoriteľa,
Matka Spasiteľa,
Panna najmúdrejšia,
Panna hodna úcty,
Panna hodna chvály,
Panna mocná,
Panna dobrotivá,
Panna verná,
Zrkadlo spravodlivosti,
Sídlo múdrosti,
Príčina našej radosti,
Príbytok Ducha Svätého,
Príbytok hoden cti,
Vznešený príbytok nábožnosti,
Ruža tajomná,
Veža Dávidovho mesta,
Veža zo slonovej kosti,
Dom zlatý,
Archa zmluvy,
Brána do neba,
Hviezda ranná,
Uzdravenie chorých,
Útočisko hriešnikov,
Útecha migrantov,
Útecha zarmútených,
Pomocnica kresťanov,
Kráľovná anjelov,
Kráľovná patriarchov,
Kráľovná prorokov,
Kráľovná apoštolov,
Kráľovná mučeníkov,
Kráľovná vyznávačov,
Kráľovná panien,
Kráľovná všetkých svätých,
Kráľovná počatá bez poškvrny dedičného hriechu,
Kráľovná nanebovzatá,
Kráľovná posvätného ruženca,
Kráľovná rodiny,
Kráľovná pokoja,
Baránok Boží, ty snímaš hriechy sveta, zľutuj sa nad nami, Pane.
Baránok Boží, ty snímaš hriechy sveta, vyslyš nás, Pane.
Baránok Boží, ty snímaš hriechy sveta, zmiluj sa nad nami.

V. Oroduj za nás, svätá Božia Rodička.
R. Aby sme sa stali hodni Kristových prisľúbení.

Modlime sa.
Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom si počala svoj nepoškvrnený život ako nebeská zornička pred vychádzajúcim Slnkom Spravodlivosti, obráť svoj milostivý pohľad k nám, počatým v hriechu a bojujúcim s nespočetnými pokušeniami, a vypros nám milosť, aby sme vždy boli vernými tvojmu Božskému Synovi.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom si sa narodila a svojou prítomnosťou premenila na raj na zemi, na ktorom so zaľúbením spočinul pohľad Najsvätejšej Trojice a kde anjeli bedlili nad tebou, svojou Kráľovnou, obráť k nám svoje milostivé oči a vypros nám milosť, aby sme sväto žili a stali sa Božími svätyňami.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom si ako panna žila v modlitbe a v práci a ktorý tvoje cnosti premenili na chrám svätosti, obráť k nám svoj milostivý pohľad a vypros nám milosť, aby sme sa posväcovali svojimi každodennými povinnosťami, pracujúc vždy v prítomnosti Božej a z lásky k nemu, aby bol náš život takto ustavičnou modlitbou. Amen. 

3x Zdravas’ Mária...

2. deň

Loretánske litánie

Modlime sa. 
Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom ťa anjel Gabriel pozdravil ako plnú milosti, požehnanú medzi ženami a vyvolenú za matku Božieho Syna, obráť svoj materský pohľad k nám, tvojim biednym deťom, ktorým pekelný nepriateľ ustavične strojí úklady, a vypros nám milosť, aby sme nikdy nestratili krstnú nevinnosť.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom, poznajúc vôľu Božiu, povedala si anjelovi: Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa slova tvojho, obráť svoj materský pohľad k nám, ktorí tak mocne cítime v sebe ducha pýchy a toľkokrát sa búrime proti Bohu, a vypros nám milosť, aby sme vždy a bezvýhradne podriaďovali svoju vôľu Božej vôli.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom Syn Boží zostúpil z nebies do tvojho prečistého života, pritiahnutý tvojou hlbokou poníženosťou a nebeskou krásou, a kde mocou Ducha Svätého vzal na seba ľudskú prirodzenosť, započnúc tak dielo nášho vykúpenia, obráť svoj láskavý pohľad k nám, biednym hriešnikom a vypros nám milosť, aby sme nepriviedli nazmar ovocie vykúpenia, ale vždy viac a viac odpovedali nekonečnej láske tvojho Syna, nášho Pána, Ježiša Krista. Amen.

3x Zdravas’ Mária...

3. deň

Loretánske litánie

Modlime sa.
Presvätá Matka Božia Mária, pre svoju lásku, ktorá ťa viedla z tvojho nazaretského domčeka navštíviť príbuznú Alžbetu, matku predchodcu tvojho Božského Syna, pre radosť, ktorou oplývalo tvoje srdce, keď ťa pozdravila ako Matku Božiu, obráť k nám svoj materský pohľad a vypros nám horlivosť, ktorá by nás pobádala k apoštolátu medzi blížnymi z lásky k Bohu a k dušiam a k rozšíreniu Božieho kráľovstva na zemi, aj keď to vyžaduje námahu a obete.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, kde ste žili spolu s tvojím panickým snúbencom svätým Jozefom a s tvojím Božským Synom Ježišom, dávajúc žiarivý príklad poníženosti, modlitby, práce a poslušnosti, obráť k nám svoj láskavý pohľad a vypros nám milosť, aby sme vo svojich príbytkoch viedli svätý život podľa Božích prikázaní.

Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, v ktorom po spokojnom a šťastlivom živote tvoj čistý snúbenec svätý Jozef usnul v tvojej prítomnosti a v Ježišovom náručí spánkom spravodlivých, obráť k nám svoj láskavý pohľad a vypros nám milosť, aby sme svoju pozemskú púť skončili v tvojej prítomnosti, Matky milosrdenstva, svätého Jozefa, patróna dobrej smrti a Ježiša Krista, nášho Spasiteľa, aby sme s týmito svätými menami na perách zatvorili oči svetlu tohto sveta a otvorili ich svetlu večnému v nebesiach. Amen.

3x Zdravas’ Mária...

Vo sviatok prenesenia nazaretského domu

Loretánske litánie

Modlime sa.
Presvätá Matka Božia Mária, pre svoj svätý domček, ktorý anjeli preniesli na loretský pahorok, obráť k nám svoj milostivý pohľad; pre tie sväté múry, v ktorých si sa narodila a žila ako panna v modlitbe a práci; pre tie prešťastné steny, v ktorých odznel anjelský pozdrav: Zdravas’, milosti plná, Pán s tebou, požehnaná si medzi ženami, ktorý ti zvestoval vtelenie Božského Syna v tvojom prečistom lone; pre ten svätý domček, kde si žila s Ježišom a svätým Jozefom a ktorý cez storočia bol túženým cieľom svätých a zbožných kresťanov, vypros nám milosť, o ktorú ťa prosíme, aby sme ťa po tomto vyhnanstve mohli vo večnom stánku pozdraviť. Amen.

3x Zdravas’ Mária... 

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top