Zlaté anjelské pozdravenie

0
Svätá Mechtilda raz povzdychla k Matke Božej: Ó nebeská Kráľovná, kiež by som ťa mohla pozdraviť sladkým pozdravením, aké kedy mohlo ľudské srdce vymyslieť. Z celého srdca by som tak spravila." Vtedy sa jej zjavila Panna Mária. Na srdci mala zlatými písmenami napísané toto anjelské pozdravenie a povedala: "Na toto pozdravenie ešte nikdy nikto neprišiel, a nikdy ma nemohol ľúbeznejšie pozdraviť, ako ma pozdravuje ten, kto povie toto pozdravenie."

Buď pozdravená Mária v tej ctihodnosti, s ktorou ťa Boh Otec pozdravil skrze anjelské pozdravenie a svoju všemohúcnosť potvrdil tak, že si zostala celkom oslobodená od všetkých bolestí.

Buď pozdravená Mária v tej láske, s ktorou Boh Syn ťa pozdravil skrze anjelské pozdravenie a svojou Božskou múdrosťou tak osvietil, že si žiariaca hviezda, osvecujúca nebo i zem.

Buď pozdravená Mária v tej sladkosti, s ktorou ťa Boh Duch Svätý pozdravil skrze anjelské pozdravenie a celú ťa preniknúc Božskou sladkosťou, učinil takou ľúbeznou, že každý jeden, kto hľadá u teba milosť, ju nachádza.


Pripomínam ti, ó Mária, to nevysloviteľné spojenie a skutok, ktorý celá svätá Trojica dokonala na tebe, keď zjednotila v jednej osobe podstatu tvojho tela s Božskou prirodzenosťou tak, že Boh sa stal človekom a človek Bohom a v tú hodinu ti ráčil udeliť takú radosť a sladkosť, že to žiadny človek svojím rozumom nemôže dokonale pochopiť.

A preto všetko stvorenie s obdivom vyznáva a svedčí, že si požehnaná a vyvýšená nad všetko stvorenie, s ktorým aj ja zdvíham svoj hlas a srdcom aj ústami hovorím: "Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je najpožehnanejší plod života tvojho, Ježiš Kristus, ktorý všetko stvorenie obživuje, posväcuje a požehnáva až na veky. Amen.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top