Bola v nebi aj v očistci, mala mystický vzťah s Pátrom Piom - Mária Bolognesi /3./.

2
V predošlých dvoch článkoch sme sa zoznámili s Máriiným detstvom, víziami, ktoré prijala od Pána Ježiša, jej stigmami a napokon i pokúšaním diabla, ktoré na ňu Boh dopustil. 

Od roku 1957 ju Ježiš začal pravidelne brávať na návštevu neba a očistca. 1. novembra 1957 o 3:00 hod. jej Ježiš povedal: "Poď so mnou."
"Kam chceš, aby som išla?"
"Mária, vezmem ťa na niekoľko minút do raja."
Videla sa v bielom rúchu. Ježiš sa jej spýtal s úsmevom: "Mária, zostala by si tu navždy?"
"Ježiš, Ježiš, koľko svetla! Nebo je záhrada jasných a voňavých duší. Žiadny maliar sa k tomu nemôže priblížiť. Toľko svetla, množstvo anjelov! Ako rada by som tu bola!" 
Ježiš ju prerušil slovami: "Teraz ťa vezmem so sebou na návštevu očistca."
"Ježiš, si taký dobrý. Vieš, že si nič nezaslúžim."
"Mária, budeš cítiť rovnaké utrpenie, aké cítia duše v očistci."
Zapôsobenie bolo také bolestivé, že zvolala: "Panebože, môj Bože! Len s Ježišovou milosťou a silou možno prekonať určité bolesti a utrpenie. Ježiš, skrze tvoju ľútosť a milosrdenstvo vezmi všetky tieto duše so sebou čoskoro do raja."
Ježiš jej potom povedal: "Teraz sa zobudíš a budeš sa cítiť veľmi unavená a opotrebovaná."
Keď sa zobudila, naozaj sa cítila veľmi unavená a Zoe, jej spoločníčka, bola vedľa nej.

Od jari 1958 bola Mária takmer rok na lôžku. 3. júla 1959 jej Ježiš oznámil odmenu slovami: "Za všetky utrpenia, ktoré si počas tejto doby prežila, a za mnoho ružencov, ktoré si sa modlila ti dovolím vidieť duše, ktoré si oslobodila z očistca."


O tri dni neskôr navštívila Nebo, opäť oblečená v bielom. Napísala: "Videla som množstvo duší, ktoré si užívali Ježišovu prítomnosť." 
Potom povedala: "Ježiš, tiež by som chcela byť malým anjelom, ale radšej by som zostala v očistci, aj keď by som si to nezaslúžila, aby som zachránila tých, ktorí tak veľmi trpia."
"Mária, vieš, aké bolestivé sú utrpenia v očistci."
"Áno, Ježišu, viackrát si mi to dovolil vidieť. Preto sa tak veľmi modlím a preto by som chcela zostať v očistci a trpieť za duše, aby boli očistené a mohli sa čoskoro tešiť z tvojej spoločnosti v nebi."
"Mária, keby som ťa na dlhý čas žiadal byť v očistci za záchranu duší, urobila by si to?"
"Neváhala by som, okamžite by som to prijala. Keď si pomyslím, že utrpenie, alebo veľkú bolesť tu na Zemi nemožno porovnať s najmenším utrpením duší v očistci, ako by som to mohla odmietnuť?"

V deň svojich narodenín, 21. októbra 1959, Máriu zobudí o 2:00 ráno záhadný hlas. Ježiš ju vzal do neba a čakalo tu na ňu prekvapenie: "Mária, pozri: je tu napísané tvoje meno."
22. januára 1960 ju Ježiš opäť vzal do neba, ale náhle povedal: "Mária, teraz ťa vezmem do očistca."
Potom si všimla, že je oblečená v červenom a videla mnoho duší. Videla vstávať sedem duší. Ježiš jej vysvetlil: "Vidíš, Mária, toľko sa modlíš za duše v očistci, tie teraz vstupujú do neba."
"Ježiš, si taký dobrý."
"Mária, môžeš mi povedať, aké bolestivé je toto miesto?"
"Ježiš, cítim, že horím od smädu. Nemôžem porovnávať žiadnu bolesť s tou, ktorú teraz cítim."

Niekoľko dní po tom, čo Máriin duchovný vodca, monsignor Marenga zomrel, sa Mária prebudila s prázdnotou a začala si naňho spomínať. Potom sa jej Ježiš ukázal v hrejivom svetle a povedal: "Mária, hneváš sa na mňa?"
"Ježiš, tvoja vôľa sa stane na zemi, ako je to aj v nebi." Zrazu sa ocitla oblečená v bielom a kráčala po dlhej ceste z kvetov. Ježiš povedal: "Mária, viem, že si trúchlila za svojím duchovným vodcom a že si premýšľala o jeho smrti, pretože si ma videla 18. júla. Teraz uvidíš svojho svätého vodcu." 
Potom uvidela Mons. Marenga, ktorý vyzeral nádherne a v kontemplácii s inými dušami. Pozrel sa na ňu, ale neprehovoril.
Toto je len niekoľko príkladov jej výletov do neba a očistca, ktoré sa nachádzajú v jej denníku.

Jej posledný duchovný vodca monsignor Aldo Balduin
Jej štvrtým a posledným duchovným vodcom bol monsignor Aldo Balduin. Duchovné smerovanie Mons. Balduina sa líšilo od svojho predchodcu. Keďže bol knihovníkom, nedokázal si predstaviť človeka, ktorý by žil bez meditácie nad textami. Predošlí Máriini duchovní vodcovia, vedomí si svojho nedostatku vzdelania, ju nikdy nepožiadali o čítanie duchovných kníh. Mons. Balduin však počas jedného z prvých stretnutí s ňou navrhol, aby si prečítala životy svätých a knihu denných meditácií od Pincelliho s názvom „Jedlo pre náboženskú dušu“. Keď sa s ňou o niekoľko mesiacov stretol, s úžasom počul od Márie, že nechcela čítať životy svätých, pretože pri ich čítaní zažila utrpenie, ktoré v živote zažili oni. Z tohto dôvodu Mons. Balduin jej povedal, že ich môže prestať čítať.

Mons. Balduin tiež podporoval jej charitatívne podniky. Jedným z jej projektov bolo postaviť rehabilitačné centrum pre tých ľudí, ktorí prídu z nemocnice a nebudú mať kam ísť. S pomocou dobrodinca sa jej podarilo získať pozemok v oblasti S. Bartolo. Roky 1967-1971 boli pre Máriu ťažkými rokmi, a to pre finančné starosti, problémy s výstavbou rehabilitačného centra a mnohými chorobami, ktoré vyvrcholili v roku 1971 infarktom, ktorý znamenal koniec jej aktívnej služby.

Azda ako spôsob relaxácie počas tejto doby sa začala v roku 1968 venovať maľovaniu 1968. Keďže bola pripútaná na lôžko kvôli svojim zdravotným problémom začala maľovať obrázky, ktoré neskôr bude dávať dobrodincom ako spôsob poďakovania. Maľovala hlavne krajinu, kvety a zvieratá.

Máriina oddanosť Ježiškovi v jasličkách
Mária začala v roku 1946 v dome rodiny Pivy s tradíciou výroby prepracovaných betlehemov, v ktorej pokračovala až do konca života. Vo svojom denníku z 30. decembra 1960 napísala: "Moje malé dieťa Ježiš je vyrobené z dreva, ale v tejto chvíli má mäso. Nesníva sa mi a nevidím dvojníka. Ježiš sa presťahoval z kôlne. Priblížila som sa a povedala som mu: "Ježiš, poď mi do náručia. Roztiahol svoje malé ruky a sadol si mi na kolená. Pozeral sa na mňa." 
Mária Mu zverila celý svet. Povedala, že Ježiš sa s ňou dlho rozprával, sťažujúc sa na hriešnikov a plakal, keď hovoril o toľkých kňazoch, ktorí sa vrúcne nemodlili. Potom sa Ježiš premenil v jasliach a požehnal celý svet.

Jej posledné roky a mystický vzťah so svätým Pátrom Piom
U Márii začalo od roku 1974 ďalšie obdobie duševného a fyzického utrpenia. Znovu trpela prenasledovaním a nepochopením niektorých prelátov v Cirkvi. Tiež trpela viacerými chorobami. Mala bolesti chrbta, žalúdka, srdca, až sa označovala za starú handru. 

Každý piatok však mala vízie o Ježišovi. O tomto období sa toho vie menej, pretože si v roku 1967, trinásť rokov pred smrťou, prestala písať denník. Nikdy nebola schopná dokončiť rehabilitačné centrum, ktoré chcela.

Od jej celoživotnej spoločníčky Zoe Mantovani, ktorá s ňou prežila posledných dvadsaťpäť rokov jej života vieme, že mala mystický vzťah so svätým Piom z Pietrelciny. Zoe uviedla, že Páter Pio sa jej skrze bilokáciu zjavoval v ich dome v Rovigu a že ju navštevoval aj po jeho smrti v roku 1968.

30. januára 1980 o 2:00 hodine Mária Bolognesi zomrela na ďalší infarkt.

Mária Bolognesi bola blahorečená pápežom Františkom 7. septembra 2013. Prítomná bola jej priateľka Zoe (97 rokov) a mladý muž menom Marco. Marco dostal zázrak, ktorý bol potrebný na blahorečenie. Správa o zázraku, prevzatá z bulletinu „Kňazskí ľudia“ ( www.theservants.org , september 2013 vl. 29, č. 9 s. 3-4), je nasledovná:
"Marco, ktorý ako malý chlapec utrpel ťažkú ​​alergickú reakciu na lieky, ktoré boli predpísané na ochorenie srdca. Potom, čo bolo viac ako 95% jeho pokožky touto alergickou reakciou popálenej, bol Marco v intenzívnej starostlivosti. Krátko nato EEG potvrdilo, že Marco nemal žiadnu mozgovú aktivitu a nakoniec bol vyhlásený za mŕtveho. Marcova babička zároveň absolvovala dlhú cestu vlakom zo svojho domu, aby navštívila vnuka, o ktorom ešte nevedela, že zomrel. Keď sa dostala do nemocnice a prišla do jeho izby, začala sa modliť a medzi niektorými listami v knihe našla obrázok, ktorý spadol na podlahu, keď ju otvorila. Okamžite zistila, že žena, ktorej obrázok vypadol z knihy, bola presne tá istá žena, ktorá sa jej zjavila vo sne a hovorila, že Marco bude v poriadku. Nevedela, kto je tá žena, ale začala sa k nej vrúcne modliť v mene svojho vnuka. Marco, dve hodiny a osemnásť minút po vyhlásení za mŕtveho začal javiť známky života a nakoniec sa úplne zotavil. 
3. mája 2013 pápež František pripísal Marcovo zázračné uzdravenie Márii Bolognesi, čím sa otvorila cesta k blahorečeniu."

Pápež František k blahoslavenej Márii Bolognesi vo svojom príhovore 8. septembra 2013  uviedol: "Blahoslavená Mária Bolognesi strávila svoj život v službe druhým, najmä chudobným a chorým, znášala veľké utrpenie v hlbokom spojení s Kristovým umučením. Vďaka Bohu za jej svedectvo o evanjeliu!"

Modlitba k Najsvätejšej Trojici na získanie milosti o príhovor blahoslavenej Márii Bolognesi

Pane, Bože, Otec, Syn a Duch Svätý, ďakujem ti, že si nechal zažiariť svoje svetlo tvojej pokornej služobnice Márie Bolognesi ktorá bola vznešeným príkladom lásky a trpezlivosti, štedro sa podieľala na Tvojom utrpení, veľmi ťa milovala a pracovala pre tvoju slávu a spásu duší. Prosíme ťa, aby si ju oslávil tu na zemi a udeľ nám na jej príhovor milosť, po ktorej túžime.

3x Sláva Otcu...

S cirkevným súhlasom, Lucio Soravito de Franceschi, Biskup Adria-Rovigo

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

2 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Anonymný6/5/24

    Verím a dôverujem. Blahoslavena Mária Bologne prosím o príhovor za uzdravenie vnúčika Richarda, Karolka, Emky, za obrátenie môjho manžela, syna. Cela rodina trpi na tele i duši. Budem o Tebe svedčiť. AMEN. 🌹💖🙏

    OdpovedaťOdstrániť
Zverejnenie komentára
To Top