Tip na knihu: Skrytý život svätej Anny

0
Anna - matka Panny Márie - je žena, o ktorej ľudia síce vedia len veľmi málo, no ako k matke Bohorodičky k nej prechovávajú veľkú úctu, čoho dôkazom je aj množstvo žien a dievčat, ktoré tiež majú toto krásne meno.

Vo vydavateľstvo Zachej.sk sa rozhodli vydať túto knihu, aby ctiteľom tejto výnimočnej svätej ženy priblížili udalosti z jej života. Nejedná sa o vedecko-historické dielo; kniha je postavená na tradíciách, legendách a zjaveniach svätých. Podáva však veľmi pekný a príťažlivý pohľad na svätú matku. 

Veľmi inšpiratívna je časť knihy, v ktorej sa píše o úcte k svätej Anne, ktorá, ako píše cirkevný historik, je stará ako Cirkev samotná. Aj preto táto kniha pomôže vytvoriť si vrúcny vzťah k svätej Anne nielen nositeľkám tohto mena, ale každému, kto sa o svätej matke dozvie viac a s dôverou ju bude prosiť o jej orodovnícky príhovor.


Kniha Skrytý život svätej Anny nás zavedie o dvetisíc rokov späť, do obdobia, keď dejiny vyvoleného národa vrcholili v očakávaní prisľúbeného Mesiáša. Anna, plná neochvejnej dôvery v Boha trpezlivo čaká, a napokon aj zakúša naplnenie Božieho prisľúbenia vo svojom vlastnom živote, a tak otvára dvere do novej etapy dejín spásy. 

Napriek úplne odlišnej dobe, v ktorej žila, nám môže byť blízka v prežívaní každodenných radostí i starostí ženy, manželky aj matky. A keďže bola v hlbokej jednote s Bohom, nadobudli tieto všedné okamihy vzácnu hodnotu svätosti, o ktorej hovorí Kniha prísloví: "Ach, ktože nájde ženu dobrú? Jej cena je nad perly." (Prís 31, 10)

Ak nás príťažlivá krása jej osobnosti privedie k túžbe vytvoriť si s ňou dôverný vzťah, potom môže byť pre nás užitočná aj druhá časť knihy, ktorá obsahuje modlitby, litánie i novénu k svätej Anne. Pripojíme sa tak k nespočetnému zástupu jej ctiteľov, ktorí dosvedčujú, že mnohokrát pocítili jej nežnú starostlivosť a mocné orodovanie u Boha.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top