Zázraky po smrti svätej Rity

0
Hneď po smrti svätej Rity sa začali diať zázraky. Mnoho ľudí videlo jej vzostup k sláve; a kláštorný zvon začal zvoniť bez toho, aby sa ho niekto dotkol. Rana na čele sa jej zjazvila a zanechala len krásnu stopu, jej telo voňalo a jej tvár vyzerala oveľa krajšie ako zvyčajne. Sestra sa naklonila, aby ju pobozkala, a okamžite kričala o zázraku, pretože jej ochrnutá ruka práve nadobudla pohyblivosť.

Dav z celého regiónu chcel uctievať telo tej, ktorá už bola známa ako „svätá z Rocca Porena“. Preto bola pripravená špeciálna otvorená rakva na uloženie tela, ktoré zostávalo krásne, pružné a voňavé. V blízkosti tej, ktorej príhovor bol už na zemi taký silný, sa udialo množstvo zázrakov. Zázraky, ktoré sa dejú na príhovor svätej Rity, sú zaznamenané v registri, tu je niekoľko príkladov:

V roku 1457, v roku Ritinej smrti, bolo mladé dievča, ktoré bolo od narodenia nemé, privedené k hrobu svätice, ku ktorej sa vrúcne modlila. Po krátkom čase začala na počudovanie všetkých recitovať Zdravas Mária.


V tom istom roku sa žena menom Lucia prišla pomodliť k hrobu Cascia. Na jedno oko bola slepá a na druhé veľmi slabozraká. Po pätnástich dňoch modlitieb bola uzdravená a dokonale videla na obe oči.

Jedným zo zázrakov, ktoré viedli ku kanonizácii svätej Rity, je zázrak Alžbety Bergaminiovej. Trpela kiahňami a oslepla. Rodičia ju vzali do Cascie, aby sa modlila k svätej Rite. O štyri mesiace neskôr sa dievčatku vrátil zrak.

Ďalším  zázrakom, predloženým za kanonizáciu, je zázrak Cosmu Pellegriniho, ktorý trpel nevyliečiteľnou a smrteľnou chorobou. Vtedy mal videnie, ako ho víta svätá Rita, a hneď nabral všetku silu.

Svedectvá milostí prijaté na príhovor svätej Rity sú  od jej smrti stále početnejšie a neprerušované, o čom svedčia početné ex-votos v bazilike Cascia v Taliansku.

Svätá Rita z Cascie  je známa aj ako svätica zúfalých vecí, pretože jej príhovor sa vždy ukázal ako veľmi účinný. Jej uctievanie sa postupne rozšírilo po celom Taliansku a po celom svete.

Okrem toho je svätá Rita tiež patrónkou cestujúcich. Rita v sprievode ďalších mníšok podnikla veľkú púť do Ríma pri príležitosti Veľkého jubilea roku 1450. Keď v ťažkých podmienkach prešla pešo cez Taliansko, stala sa patrónkou cestujúcich .

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top