Ako mnoho reikistov som bol presvedčený, že reiki je darom od Boha

0
Niekoľko rokov predtým, než som uveril v Krista ako Pána a Spasiteľa, som prešiel okultným obdobím. Zaoberal som sa rôznymi liečiteľskými, vešteckými a inými magickými praktikami, geomantiou, tj. skúmaním "energie krajiny", ale reiki hralo prím. Mal som druhý stupeň reiki.

Rovnako ako mnoho reikistov, bol som presvedčený, že reiki je darom od Boha, ktorého uctievajú aj kresťania. 
Už pred zasvätením do reiki som tohto Boha začal hľadať, naučil sa ďakovať mu za všetko dobré vrátane rôznych "veľmi dobre zabalených darčekov" (v ktorých je ťažké to dobré nájsť) a skúsenosť s reiki toto hľadanie a ďakovanie ešte posilnila. Toto obdobie hľadania Boha vo východnej a New Age spiritualite však skončilo, keď som sa chystal na vysokú školu.


Hľadal som Boha a našiel ho skrze človeka: Reiki a ďalšie magické praktiky som nechával spať, Boha som však hľadať neprestal. Postupne som prijal najprv ako hypotézu a potom ako fakt, že Ježiš je Syn Boží, a kresťanstvo - najmä v katolíckej podobe - mi stále viac a viac dávalo zmysel.
Asi rok a pol mi bolo jasné, že sa zo mňa raz stane kresťan, ale Cirkev mi bola kameňom úrazu. Bál som sa odsúdenia pre články viery, v ktorých som sa rozchádzal s učením Cirkvi, a vyžadoval som nejaké "nadprirodzené znamenie", že sa naozaj mám stať kresťanom.
To prišlo v dvoch krokoch: najskôr začal dlhoročný kamarát chodiť do protestantského zboru a potom som prišiel do jednej skupiny katolíckych študentov a spoznal tam dievča, z ktorej Božia láska žiarila tak čisto a silno, že som zostal zízať s myšlienkou: "Taký chcem byť tiež!" Pevne som sa rozhodol odovzdať svoj život Kristovi.

Začínam tušiť – reiki je zlé: To dievčina mi rozprávala, ako bola na masáži - masérka ovládala reiki. Moja nová kamarátka hneď od začiatku masáže cítila, akoby ju niečo zväzovalo, nemohla hovoriť a bola celá zarazená.
Masérka sa síce spýtala, či má reiki posielať, alebo nie, ale potom prehlásila: "Ty si tú energiu berieš sama."
Navyše po tejto masáži bolo zle nielen mojej kamarátke, ale aj tej masérke. Prúdenie energie nezávisle na vôli reikisty som poznal, ale zlé pocity po posielaní energie u pacienta aj liečiteľa mi prišli divné, to nezodpovedalo ničomu, čo som s reiki zažil ani o čom som počul od iných reikistov.
Keď som to počul, prišlo mi, že v hre je niečo temného, a cítil som ohromné nutkanie pred tým svoju kamarátku chrániť - chrániť ju prostredníctvom reiki. V tej chvíli som veľmi silno cítil pocity spojené s "posielaním energie".
Keď som jej o tom neskôr povedal, odpovedala, že si to síce nespájala so mnou, ale v tú chvíľu, že sa cítila takmer rovnako zle ako vtedy pri masáži! 
Začalo mi byť jasné, že moje "posielanie energie" nebolo ochranou pred zlom, ale skrze nich prišiel ďalší útok zla - a že tie útoky zla prichádzajú prostredníctvom reiki!

Pochopil som, že "diabol vyložil karty": Nejakú dobu po svojom obrátení ku Kristovi som stále bral ako prinajmenšom doteraz nevyvrátenú teóriu, že reiki môže byť od Boha. Aj keď som čas od času narazil na to, že sa mi to niekto snažil vyvrátiť.
Nakoniec som sa dozvedel o istom exorcistovi, ktorý vyzeral ako ten najlepší, kto by mi mohol všetko vysvetliť.
Po zážitku s tou dievčinou som sa exorcistovi rozhodol napísať - nie už so žiadosťou o vysvetlenie, ale s prosbou o pomoc.
Dva týždne medzi "diablovým vyložením kariet" pri tej príhode s kamarátkou a prvou návštevou u exorcistu boli drsné - skoro stále som cítil, ako by ma niekto neviditeľný škrtil. Toto zrejme s reiki súviselo len okrajovo, počas svojho okultného obdobia som si "zaobstaral" aj iné spútanosti démonmi. 
Pri modlitbe mi v hlave poskakovali reiki symboly a niekoľkokrát sa mi stalo, že som chcel urobiť znamenie kríža, ale pristihol som sa, že mi ruka miesto kríža kreslí do vzduchu prvý reiki symbol.

Moja matka to mala jednoduchšie: Až v tejto dobe som sa dozvedel o tom, ako opustila reiki moja matka. Tiež bola zasvätená do druhého stupňa a uverila Kristovi niekoľko rokov predo mnou.
V jednej krátkej modlitbe odovzdala reiki Bohu, a potom si už nikdy nespomenula na žiadny symbol a žiadnu mantru a už sa neobjavili ani pocity spojené s reiki.
U mňa je to ťažšie - ešte teraz, po troch rokoch života z viery a sviatostí a po niekoľkých stretnutiach s exorcistom sa mi znova a znova vybavujú symboly mantry, ale je to stále menej často.
Som presvedčený, že moje úplné vyslobodenie je otázkou času - Bohu vďaka! A čo je hlavné, nesiem ovocie Ducha Svätého v podobe viery, nádeje a lásky ...

Masima
zdroj: milujtese.
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top