Prepojenie medzi Fatimou a pátrom Piom

0
Fatima a Páter Pio sa spájajú skrze veľkú lásku a oddanosť, ktorú mal mať svätý stigmatik pre Pannu Máriu z Fatimy. V skutočnosti pôvodný obraz pútnikov navštívil San Giovanni Rotondo počas života sv. Pia, čo viedlo k zázračnému liečeniu slávneho kapucínskeho brata.

A koncom roka 2017 opäť ten istý obraz Panny Márie z Fatimy navštívil kláštor Pátra Pia, čím sa začala venovať väčšia pozornosť ďalšiemu spojeniu medzi týmto svätým a Fatimou.

Ako odznelo v správe pre Padre Pio Tv, Jacinta Pereiro Marto - neter sv. Františka a Hyacinty - vysvetlila, že jej otec bol veľkým oddaným Pátra Pia a svätú kartu svätca od Pietrelciny nosil vždy v peňaženke.

Jej otec nebol iný ako João Marto, piaty zo siedmich detí Manuela a Olympie, starší, ale najbližší k veku Františka a Hyacinty. Bol prítomný aj pri jednom zjavení so svojimi mladšími súrodencami a so svojou sesternicou Luciou, hoci nič nevidel.


João mal 11 rokov, keď sa zjavenia uskutočnili. Zomrel v roku 2000 vo veku 94 rokov, len 15 dní pred blahorečením svojho brata a sestry. Necítil sa hodný ísť na obrad ani pozdraviť Jána Pavla II., ktorý tejto dôležitej oslave predsedal.

João  pri mnohých príležitostiach hovoril, ako bol prítomný pri štvrtom zjavení, ktoré sa konalo vo Valinhose - nie vo Fatime - pretože malé deti boli unesené starostom, ktorý dúfal, že ich prinúti, aby prezradili tajomstvo, ktoré im bolo odhalené v predchádzajúcom zjavení.  "Bol som s nimi vo Valinhose, ale nič som nevidel."

Tento muž skonal ako posledný prežívajúci súrodenec Marto a žil v dome, kde sa narodili Hyacinta a František. Krátko pred smrťou hovoril o tom, že jeho brat a sestra boli "bežné deti,... úplne normálne deti. Možno preto, že boli normálne deti, neverili sme im.“ Zmieňuje sa aj o tom, čo sa nazýva Zázrak slnka 13. októbra 1917, keď slnko tancovalo pred očami desiatok tisíc ľudí. 

Jacinta, Joãova dcéra, rozpráva, že jej otec sa nešiel pozerať na Zázrak Slnka ako jeho starí rodičia a ostatní členovia rodiny, ale namiesto toho "zostal doma, pretože sa bál zomrieť." Medzi dospelými a deťmi sa rozprávala povesť, že "ak sa zázrak slnka nestane, celá rodina zomrie."

V citlivom veku 11 rokov João ťažko chápal všetko, čo sa okolo neho deje, ale po smrti Františka a Hyacinty "môj otec hovoril, že veľmi kričal. Mal veľký žiaľ," spomína si jeho dcéra, "pretože videl, že všetko, čo povedali, sa konalo."

Pri spomienke na jej starých rodičov hovorí, že ani oni hneď všetkému nerozumeli. Vtedy "si mysleli, že ich deti sa trochu líšia od ostatných, ale nevedeli presne, akým spôsobom." Napriek tomu "môj starý otec vždy veril."

"Hyacinta bola prvá, ktorá povedala, že sa zjavila Panna Mária a keď sa ľudia pýtali mojej babičky na túto tému, vždy odpovedala: Moje deti nie sú klamármi. Vyučovala som ich. Takže ak povedia, že ju videli, verím, že ju videli."

Napriek tomu, že jej starý otec Pannu Máriu nikdy nevidel, Jacinta hovorí, že "bol prítomný pri niektorých zjaveniach a hoci povedal, že nič nevidel, vnímal, že sa niečo deje. Povedal, že počul hluk, ako včely v úli. Ale aj keď nevidel Zázrak Slnka, veril, stále veril."

João bol po celý život pastierom vo svojom meste. Pracoval tiež ako murársky pomocník pri budovaní svätyne na mieste, kde sa predtým hral so svojím bratom a sestrou, ktorí sú teraz svätými. Svoju pokoru, alebo svoju vieru, vediac, že všetko je darom od Boha, nikdy nezanechal.

"Celá rodina - moji starí rodičia a moji rodičia, všetci z nás - ju vždy prijali ako dar od Boha. Boh si vybral tetu a strýka, pretože to chcel urobiť. Môj starý otec povedal toto: Panna Mária chcela prísť do Fatimy a vybrala si svoje deti, ale že si nič nezaslúžime. V dôsledku toho sme vždy žili s veľkou jednoduchosťou, pretože Boh urobil voľbu a on si vyberá každého, koho chce." 

vložil: Masima
zdroj: Aleteia
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top