Novéna k svätej Jozefíne Bakhite

0

- len pre súkromnú pobožnosť -


Úvodná modlitba (každý deň)
V Tebe, Pane, mám svoju nádej, zdvíham svojho ducha k môjmu Bohu. Ty si Bohom mojej spásy, dúfam v teba každý deň. Nenechaj ma byť sklamaným! V tejto novéne si pokorne žiadam (spomeň svoje úmysly).

Denné modlitby

1. deň: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, ktorá nám dáva veľkú dôveru v Teba, ktorý si našou skalou a útočišťom, daj, aby sme sa Ti v každej životnej situácii oddali ako malé deti v náručí Otca. Prostredníctvom Krista, nášho Pána. Amen.

2. deň: Všemohúci Bože, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám otvorené a slobodné srdce; pomáhaj nám byť spokojnými so všetkým a nikdy nestratiť srdce, dúfať vo všetkom a pre všetko v našom Pánovi. O to ťa prosíme skrze Krista, nášho Pána. Amen.

3. deň: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám chudobné a jednoduché srdce, aké má Mária a tvoj Syn, ktorý sa stal chudobným kvôli našej láske, aby sme ho napodobňovali. Daj nám dôveru nie do bohatstva, ale do Tvojej lásky a objatia. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.


4. deň: Všemohúci Bože, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, zaodej nás tvojou pokorou a trpezlivosťou, aby si mohol vychutnať tvoj pokoj, aj keď veci nie sú, ako by sme chceli, aby boli. Nech nás Tvoja mocná ruka podopiera a žehná, aby sme vstúpili do našej nebeskej vlasti. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

5. deň: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám vždy hlad a smäd po svätosti, aby každý mohol byť spasený a spoznával a miloval Ježiša, Cestu, Pravdu a Život. On žije a vládne naveky. Amen.

6. deň: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám pocit úprimného milosrdenstva voči každému. Dovoľ nám, aby sme srdečne odpustili priestupky, ktoré sa nám dostávajú, a tak si vychutnali krásu tvojho odpustenia. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

7. deň: Všemohúci Bože, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám transparentné a spravodlivé srdce, ktoré dokáže uvažovať o tvojom zobrazení v každom bratovi a sestre, s ktorými sa stretávame a s ktorými žijeme. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

8. deň: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru Sv. Bakhity, daj, aby sme všade mohli byť nástrojmi tvojho pokoja a udeľ mier všetkým rodinám a celému svetu. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

Deň 9: Nebeský Otče, prostredníctvom príhovoru sv. Bakhity, daj nám, aby sme láskyplne prijali každú chvíľu nášho života a aby sme objavili tvoju prítomnosť blízko nás v znameniach kríža. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

Záverečná modlitba (každý deň)
Svätá Jozefina Bakhita, ty, ktorá si žila každý deň s radosťou, modli sa za nás!

zdroj: catholicnovenaapp.

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top