Obetovanie Ježiša v chráme

0
... je taký maličký, slabý, krehký – narodil sa len pred 40 dňami. Nesiem ho v náručí, s láskou si ho pritískam k srdcu, rozjímam vo vytržení o jeho očiach, ktoré na mňa hľadia a objímajú ma svojím božským svetlom. Takto mňa samu vedie po ceste blahoslavenstiev.

Blahoslavení chudobní v duchu. Pán, všemohúci a vševediaci Boh, je tu prítomný, ale takmer sa stráca vo výzore tohto môjho malého Syna. Narodil sa v toľkej biede v jaskyni, položený v jasliach, žije prvé dni svojho života v chudobnom a neútulnom obydlí. Teraz ho nesiem do Pánovho chrámu, môj najčistejší ženích Jozef mi je oporou a spolu obetujeme ako výkupné zaňho dvoch malých holúbkov, čo je stanovená cena pre chudobných ľudí.

Blahoslavení plačúci. Keď mi kňaz vracia do náručia moje Dieťa, starý Simeon, osvietený Pánovým Duchom, zjavuje mojej duši, že jeho údelom bude najmä veľké utrpenie: „On je ustanovený na pád a na povstanie mnohých v Izraeli a na znamenie, ktorému budú odporovať – a tvoju vlastnú dušu prenikne meč, aby vyšlo najavo zmýšľanie mnohých sŕdc“ (Lk2,33). Ako Matka som takto k nemu pridružená na jeho ceste utrpenia.

Blahoslavení tichí. Jeho rúčky sa božsky nežne otvárajú pred každým ľudským utrpením, jeho oči vyžarujú svetlo na každý tieň hriechu a zla, jeho nohy sa formujú, aby chodil po vyprahnutých a neistých cestách hľadať tých, ktorí sa vzdialili, nachádzať zablúdených, pomáhať núdznym, uzdravovať chorých, prijímať hriešnikov, prinášať všetkým nádej a záchranu. Jeho srdce bije tlkotom božskej lásky, aby pretváralo srdcia všetkých na mierne a súcitné.


Blahoslavení milosrdní. Viďte v Dieťati, ktoré nesiem do chrámu jeho slávy, milosrdnú lásku Otca, ktorá sa stala človekom. Otec tak veľmi miloval svet, že mu daroval svojho jednorodeného Syna, aby ho jeho prostredníctvom spasil. To on prináša svetu milosrdnú lásku Otca. To on je Milosrdná láska, ktorá obnovuje srdcia všetkých ľudí.

Blahoslavení čistého srdca. Boh je prítomný v mojom Dieťati Ježišovi. Jeho srdce je srdcom Boha. Vzal si odo mňa svoju ľudskú prirodzenosť, ale jeho osoba je božská. A tak srdce, ktoré bije v tomto Dieťati, je srdce samého Boha. Viďte Boha v Synovi, ktorého nesiem vo svojom materskom náručí. Počúvajte tlkot Božského Srdca v jeho srdiečku a učte sa milovať. Čistota srdca sa rodí z dokonalej lásky. A preto iba ten, kto miluje, môže dosiahnuť čistotu srdca, môže uzrieť Boha.

Blahoslavení tvorcovia pokoja. Hľa, Dieťatko pre vás, ktoré je sám pokoj. Volá sa pokoj. Jeho poslaním je priniesť pokoj medzi Boha a ľudstvo. Jeho plánom je priniesť pokoj celému svetu. Iba on môže priniesť pokoj a naplniť ním srdcia všetkých, ktorí sú povolaní byť súčasťou jedinej rodiny Božích detí. Ak ho svet odmieta, nikdy nespozná pokoj.

Blahoslavení prenasledovaní pre spravodlivosť. Viďte v tomto Dieťati obetu, ktorá má prejsť po ceste odmietania a prenasledovania. Už ako malý musí utiecť do vyhnanstva, lebo Herodes nariadil, aby ho zabili. Ako mladý býva v chudobnom domčeku a musí pokorne a tvrdo pracovať. V období svojho verejného účinkovania mu všemožne prekážajú, odvrhujú ho a vyhrážajú sa mu, až ho vydajú, súdia a odsúdia na smrť. To on, prenasledovaný a dobitý, prináša všetkým uzdravenie. Preto dnes, keď ho nesiem v náručí do chrámu jeho slávy, pozerám sa mu do očí, z ktorých vychádza svetlo nesmierneho blahoslavenia.

To on je jediné blahoslavenstvo pre vás. To on vám ukazuje cestu blahoslavenstiev, ktorú každý musí prejsť, aby dosiahol spásu a pokoj.

To on je večné Slovo Otca so vzhľadom tohto malého Dieťaťa, ktoré vám ukazuje cestu Pravdy a Života. 

On je jednorodený Syn, v ktorom mal Otec od večnosti zaľúbenie. On je Syn panenskej Matky, ktorá ho dnes nesiem do chrámu jeho slávy a všetkým vám opakujem – počúvajte ho!

Panna Mária vo Vacallo, 2. februára 1997

Masima
zdroj: MKH
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top