Pôst mi zachránil život - skutočný príbeh

2
Luca z Talianska zažil dojímavým spôsobom, aké pravdivé sú tieto slová. Rozpráva: „Dlhé roky som bol otrokom myšlienok na samovraždu, trápený neustálou túžbou ukončiť svoj život. Čo ma k tomu viedlo, bola bolesť nad životom mojich rodičov, ktorí žili odlúčene, citová neistota, ťažkosti v práci, finančné problémy... a nakoniec aj moje snahy nájsť pomoc v hnutí new age. 

Keďže sa mi to nepodarilo, prešiel som na špiritistické praktiky; až po mágiu a okultizmus. Tým som doslova otvoril dvere tme a dovolil som vstup myšlienkam, ktoré mi hovorili, že som nebol stvorený pre život a že všetko, čo podnikám, je odsúdené na neúspech.

V detstve som počul o Medžugorí a vedel som, že tam Panna Mária prosí o modlitbu ruženca a o pôst, aby nám mohla vložiť do srdca pokoj. Či to platilo aj pre mňa? O tom som mal svoje pochybnosti. Ale keď som jedného dňa našiel na internete CD s názvom Pôst prostriedok na uzdravenie a oslobodenie, ihneď som si toto CD kúpil a jedným dychom som si ho vypočul. Na konci som si pomyslel: Prečo by som to nemal skúsiť; postiť sa raz o chlebe a vode 24 hodín? Horšie to už nemohlo byť, pretože v mojom vnútri bola priepasť smútku a strachu. 

Nasledujúci deň, bolo to v stredu, som odštartoval svoj pokus. Povedal som Panne Márii: Keď to nebude fungovať, skončím so svojím životom. To bola celá moja modlitba. No predsa sa udialo vo mne niečo mocné.
Cez deň som cítil, ako do mňa stále viac prichádzal život a ako sa moje srdce stávalo ľahším a slobodnejším. Temné myšlienky, predovšetkým tie, ktoré ma nabádali vziať si život, sa mi odrazu zdali smiešne a hlúpe. 

Bolo mi jasné, že to boli démoni, čo mi celé roky vštepovali do hlavy myšlienky prinášajúce smrť, myšlienky proti životu, proti láske, proti radosti a predovšetkým proti Ježišovi, môjmu Vykupiteľovi!


V tú stredu sa vo mne všetko zmenilo. Mohol som osobne na tele i na duši pocítiť duchovnú moc pôstu. Dnes žijem ako dieťa Panny Márie s veľkou vďačnosťou, že mi vrátila život.“

Nasledovať Ježiša: Ani wellness, ani fitness nebolo tým, čím sa Pán Ježiš pripravoval na svoje verejné účinkovanie. On sa na 40 dní utiahol na púšť, aby sa tam modlil a postil. Tým nám ukazuje, aký veľký význam má pôst v boji proti pokušeniu. Pán tak dokonale dôveroval pomoci svojho nebeského Otca, že neučinil ani len ten zázrak, aby premenil kamene na chlieb, pretože chcel byť závislým jedine od Otca a len od neho očakával všetku pomoc.

Keď sa my kresťania postíme, tak to robíme v prvom rade preto, aby sme nasledovali Ježišovu pokoru v úplnej závislosti od Otca. 
Kto sa postí ako Ježiš – z lásky – stále viac sa otvára na prijatie Božej vôle, oslobodzuje sa od seba samého a necháva sa napĺňať Duchom Svätým. 
Kde však býva Duch Svätý, tam démoni nemajú miesto. 
Kto sa vnútorne oslobodí od všetkého, čo nie je Boh, toho pokušenie nemôže zviesť a stáva sa schopným pomáhať aj druhým, aby sa oslobodili od škodlivých závislostí.

Linda zo Škótska mala s pôstom hlboký zážitok. Rozpráva: „Môj brat, poslušný, pokojný, ale aj veľmi spoločenský, sa ako študent medicíny dostal do zlých kruhov, ktoré ho zviedli na alkohol a hazardné hry. Čoskoro už nedokázal vykonávať svoje povolanie lekára, stal sa závislým od alkoholu a hier.

Všelijakým spôsobom sme sa pokúšali pomôcť mu, ale bolo to bez úspechu. Nakoniec sme sa s mojou mamou rozhodli, že si urobíme púť k Panne Márii do Medžugoria. To bolo v októbri 2012. 

Keď sme prosili sr. Emmanuel zo Spoločenstva blahoslavenstiev, aby nám pomáhala modliť sa za môjho brata Patricka, povedala mojej matke: ,Keď chcete vyhrať tento boj, nestačí sa len modliť, musíte sa aj postiť. Potom Boh vykoná to svoje.‘

Keď sme sa opäť vrátili domov, začali sme sa s mamou postiť každú stredu a piatok; boli sme len o chlebe a vode. 
A predstavte si, udial sa zázrak! 
Nie naraz, ale krok za krokom: počas nasledujúcich dvoch rokov Patrick prestal s hrami úplne. Dokázal splatiť svoje dlhy a dnes pracuje ako úspešný lekár. Už nie je závislý ani od alkoholu a našiel si milú priateľku. Pôst mal tú moc, že v ňom zlomil niečo, čo nedokázali žiadne naše snahy a slová.“

Sr. Emmanuel Maillard vydala knižnú publikáciu Pôst, prostriedok na uzdravenie a oslobodenie. V prepracovanom talianskom vydaní obšírne rozpráva o prípade Lucu z Talianska (porov. str. 21). Úvodné slovo k tomuto vydaniu knihy napísal svetoznámy exorcista P. Gabriele Amorth. Okrem iného uvádza: „Vedel som o účinku pôstu, ale nepoznal som všetky aspekty, ktoré tu ty tak dôkladne predstavuješ. Čítaním tejto knižky človek naozaj dokáže nanovo objaviť pôst a jeho hodnotu. ... Argumenty, ktoré uvádzaš, a predovšetkým príklady, ktoré spomínaš, nám pomáhajú pochopiť, prečo Panna Mária tak veľmi trvá na tomto prostriedku, ktorý je veľmi účinný pre dušu, pre telo a pre apoštolát už tu na zemi, ako aj pre duše v očistci ... Bola to s určitosťou Panna Mária, ktorá ťa inšpirovala k tejto knihe. Ďakujem ti a žehnám ťa!“

Masima

Zverejnenie komentára

2 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. K téme pôstu môžem pridať vlastné svedectvo. Pred nejakým časom som musela podstúpiť chemoterapiu a v jedno ráno som dostala "vnuknutie" aby som v stredu a piatok dodržiavala pôst len o vode a najedla sa až večer. Bola som tým zaskočená a aj dosť zneistená, preto som sa modlila k Pánovi aby mi to nejakým spôsobom potvrdil. V ten deň bola akurát streda a mala som dostať "chemo dávku" ráno som necítila hlad a tak som sa rozhodla, že teda skúsim to len "o vode". Prišla som domov a cítila som sa slabá - po obede mi zavolal brat a povedal mi, že počul v rádiu, že pre onko pacientov, je veľmi prospešný krátky pôst! Bola som v úplnom šoku. Pán mi dal potvrdenie, že som dobre "počula" . Dnes môžem povedať, že mnoho vedľajších účinkov chemoterapie ma úplne minulo a často krát som sa sama divila aj s ostatnými z môjho okolia - koľko mám energie. Som si istá, že za to môžem vďačiť samozrejme Bohu ale aj dodržiavaniu krátkych pôstov. Ak ste v "kríze" alebo v akejkoľvek "slepej uličke" určite neváhajte - veľmi vás to spolu s modlitbou a pokánim priblíži k BOhu a budete správnymi vnuknutiami Ducha vedení k správnemu rozhodnutiu..Chvála Pánovi!

    OdpovedaťOdstrániť
Zverejnenie komentára
To Top