Deviatnik na počesť Panny Márie Pompejskej

0
Po deväť dní sa modlíme všetky modlitby

1. 
Ráč ma vyslobodiť, Bože,
ponáhľaj sa mi, Pane, na pomoc.

Sláva Otcu...

Ó, zázračná Panna a Kráľovná presvätého ruženca, ty v časoch, keď viera slabne a netvor vládne, chceš pozdvihnúť svoj trón Kráľovny a Matky v starej zemi, na obydliach mŕtvych pohanov, v meste, kde sa klaňali modlám a zlým duchom. Ako Matka Božskej lásky, rozdávaš všade nebeské milosrdenstvo. Prosíme ťa, presvätá Panna, vzhliadni i na nás z trónu na ktorom milostivo vládneš a zmiluj sa nad nami, pretože veľmi potrebujeme tvoju pomoc. Ty si sa zjavila mnohým a môžeš sa zjaviť i nám, lebo ty si skutočná Matka milosrdenstva. Celým svojím srdcom sa k tebe utiekame a vítame ťa ako svoju Kráľovnu presvätého ruženca.

Modlitba.
Zdravas‘, Kráľovná, matka milosrdenstva; život náš i sladkosť a nádej naša, zdravas‘. K tebe voláme, hriešni synovia Evy, v tomto sĺz údolí stenajúci, plačúci. A preto teda, Orodovnica naša, obráť k nám tie svoje premilosrdné oči. A nám Ježiša, ktorý je požehnaný plod života tvojho, tam vo večnosti ukáž. Ó milostivá a nad všetky pobožná, ó presladká Panna, Matka Božia Mária. Amen.


2. 
Sklonení pred tvojím trónom, mocná a slávna Pani, klaniame sa ti! V zajatí starostí a bolestí, ktoré nás nemilosrdne trápia, v zajatí bied a sĺz, ktoré nás obklopujú, dvíhame s nádejou svoj zrak k tebe. Ty, slávna Kráľovná a Premožiteľka zla, si pozdvihla svoj všemocný hlas a z celého katolíckeho sveta si pozvala svojich verných synov, aby ti vybudovali Chrám. Skloň sa láskavo nad nami, lebo sme trápení utrpením. 
Zmiluj sa nad nami, Pani, zmiluj sa, lebo sme plní starostí a bied. Ty si premáhala zlých duchov, prosíme ťa, chráň nás od nepriateľov, ktorí nás obklopujú. 
Prečistá Panna Mária, pomocnica kresťanov, vysloboď nás zo všetkých trápení, v ktorých sa nachádzame. Navráť nám mier, lásku a zdravie. Nech sa tak stane.

Zdravas‘, Kráľovná...

3.
Presvätá Panna! Keď počujeme, koľkým si pomohla len preto, že sa k tebe s nádejou obrátili, osmeľujeme sa aj my prosiť o pomoc. Svätému Dominikovi si odhalila, že pomôžeš každému, kto sa bude modliť svätý Ruženec. 
Prosíme ťa, s tvojím svätým Ružencom v rukách, o tvoju materinskú pomoc. Veď ty aj v súčasnom svete robíš zázraky, aby si rozhýbala srdcia svojich synov k výstavbe Chrámu v Pompejách. Ak chceš, zotri nám z tváre naše slzy a odním z duše naše hriechy. Podaj nám svoju ruku na pomoc, ináč zahynieme naveky.

Zdravas‘, Kráľovná...

4.
Ku komu inému by sme sa mali utiekať, ak nie k tebe, Presvätá Panna? Ty si útechou nešťastných duší zranených smrteľným hriechom, ktoré si zasluhujú večné zatratenie a nie tvoju lásku. Či však nie si nádej beznádejných? Most medzi Bohom a človekom? Áno, si naša zástankyňa pred trónom Najvyššieho, si útočište hriešnikov. 
Prosíme ťa: Zastaň sa nás hoci len jediným slovom pred tvojím Synom a on ťa poslúchne. Vypros nám od neho, Matka naša, pre nás tieto potreby......, lebo ty si naša nádej, naša radosť, naša útecha, náš život. Nech sa tak stane.

Zdravas‘, Kráľovná...

5. 
Presvätá Panna Mária, Kráľovná svätého Ruženca, dcéra nebeského Otca, Matka Božieho Syna, snúbenica Ducha Svätého, ty si pred Svätou Trojicou môžeš žiadať všetko, vypros pre nás tieto potreby......., ak nie sú na prekážku nášmu večnému spaseniu. Daj nám vedieť, čo od nás žiadaš. Oslavujeme tvoje Nepoškvrnené Počatie, tvoje Božské Materstvo, prežívame tvoje radosti, tvoje bôle, tešíme sa z tvojho slávneho víťazstva. Rozjímame o srdci tvojho Syna, naplneného láskou, o jeho ponižovaní, utrpení, smrti na kríži, o jeho svätom Mene, o jeho preliatej Krvi. Pomôž nám, Mária, Brána raja, Matka ustavičnej pomoci, pre tvoje sväté meno. K tebe sa utiekame, od teba čakáme pomoc. Zachráň nás! Nech sa tak stane.

Zdravas‘, Kráľovná...

Modlitba na ukončenie.
Presvätá Panna, Kráľovná svätého Ruženca, oslavujeme ťa! Pros za nás, aby sme boli hodní Kristových prisľúbení. Všemohúci Bože, tvoj Jednorodený Syn svojím krstom, životom a smrťou, nám nadobudol dary večného spasenia. Daj, aby sme rozumeli tajomstvám svätého Ruženca a dosiahli ich prisľúbenia. Amen.


Masima
zdroj: reťaz deviatnikov
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top