Ruženec nepúšťaj z ruky

0
"Ruženec nepúšťaj z ruky a uctievaj Ma v Najsvätejšej sviatosti. Keď cítiš, že prichádzajú satanove útoky, že ťa zaplavuje temnota a tlak na duši, hneď sa pomodli Pod tvoju ochranu, pretože to je exorcizmus," povedal náš Pán Ježiš poľskej mystičke Alicji Lenczewskej, "Tri časti ruženca sú tri rozvoje vývoja vášho vzťahu s Bohom." Modlitbu Pod tvoju ochranu nám odporúča modliť sa aj pápež František po modlitbe ruženca a pridať aj modlitbu k svätému archanjelovi Michaelovi.

Všetko ako Mária a spolu s ňou.

I. Noviciát lásky a oddanosti službe - Radostný ruženec 

1. Ako som prišiel k Márii prostredníctvom svojho anjela, tak prichádzam k tebe, aby som ti oznámil radostnú zvesť: Chcem žiť v tebe a skrze teba sa zjaviť svetu. Tvoje rozhodnutie je začiatkom môjho života v tebe. A bude to prostredníctvom Ducha, ktorý urobí z tvojho vnútra môj domov, keď povieš svoje „fiat“.

2. Potom ťa pošlem k ľuďom, aby si priniesol svoju radosť a pravdu o tom, že bol v tebe počatý Boží život. Aby si bol medzi nimi, podporil ich a obdaroval Mojou láskou, ktorá v tebe bude rásť.

3. Chcem, aby ma svet videl v tebe: v tvojom srdci, v tvojej tvári, v dotyku tvojich rúk, v jasu tvojich očí. Chcem, aby rozpoznali v tvojej jemnosti, nehe a milosrdnom naklonení sa nad ich chudobou a túžbe po skutočnej láske.

4. Obetuj ich Mne. Podeľ sa s nimi o môj život v tebe. Podeľ sa o seba - o všetko, čo máš, o to, čo dostaneš ako môj dar pre teba a pre nich prostredníctvom tvojho srdca a tvojich rúk.

5. Nájdi ma stále a znova: v chráme svojho srdca, v chrámoch sŕdc svojich bratov, v chrámoch, ktoré boli zriadené pre tvojho Boha na zemi. Tam ti chcem povedať o Mojej láske. Tam odkryjem tajomstvá Pravdy a hlbiny Múdrosti. Tam ťa naplním sebou, aby som ťa pripravil na plnosť života so Mnou: na zásnuby v bolestiach a láske.


II. Sebaobetovanie pre bratov; hĺbka vnútorného očistenia (spojenie v bolesti) - Bolestný ruženec

1. Neboj sa obete. Láska, ktorá nie je schopná obety, nie je láska. Je to pokrytectvo a lož. Kľakni si pred Otcom a prijmi Jeho vôľu s láskou k Bohu a k tvojim bratom. Prijmi so mnou bolesť, ktorá sa pre teba stane ich spásou a posvätením. To ťa očistí a vyslobodí.

2. Vydaj svoje telo a dušu na bičovanie. Ber ťahy s láskou. Potopte ich v milosti. Odplať každú ranu láskou. Modli sa, aby láska v tebe bola väčšia ako rany sŕdc, ktoré spôsobujú zlo a spôsobujú nespravodlivosť.

3. Prijmi tŕňovú korunu, poníženie, iróniu a nespravodlivosť. Odpustiť a milovať. Modlitba je tvoja zbraň a ja som tvoj štít. Som tvoja jediná sláva, vyžarovanie tvojho mena a pravda o tebe. Ja som, hoci som skrytý, nie oni, ktorých vidíš.

4. A nasleduj ma na svojej ceste. Buď verná vo svojom malom každodennom živote a buď verná, keď ťa ohromnosť môjho kríža zdrví k zemi. Krížová cesta tvojho života pokračuje a sú tu všetky tie stanice, ktoré boli na Mojej krížovej ceste. A ja som: tvoj život, a je tu Mária: vaša pomoc, a sú tu ľudia: účastníci tvojej práce.

5. Neboj sa položiť svoj ľudský život, aby si zachránil Boží život v tebe a tvojich bratoch. Neľakaj sa lásky až do konca. Zapri seba a odovzdaj sa Bohu, aby sa prostredníctvom teba mohlo uskutočniť veľké Božie dielo, pre ktoré som ťa povolal a stvoril. Si na hore Premenenia, tu je posledné dejstvo tvojej očistnej bolesti. Tu v tebe zomiera starý človek. Zrodilo sa v tebe moje vzkriesenie.

III. Zjednotenie s Bohom v sláve a moc Ducha Svätého - Slávnostný ruženec

1. Tvoja hodina temnoty bola korunovaná svetlom Mojej slávy - môjho vzkriesenia v tebe. A žiadny strážca, žiadne klamstvá, žiadny kameň ma nezastaví a nezničí plameň Mojej lásky, ktorý v tebe zahorel. Ako som ťa objal a v ktorom horelo všetko, čo bolo v tvojom srdci kameňom, strážou a pokrytectvom. Už nie si - ja som ty. 

2. A v tvojej duši sa otvorilo nebo, lebo ja som tvoje nebo, tvoja radosť a tvoja sláva. Čo ti môže urobiť to, čo je vonku - okrem teba, keď si ty a tvoja duša v Nebi mojej lásky. 

3. Zostaň ako apoštoli s Máriou, v zjednotení Lásky, aby na teba Duch Svätý neustále zostupoval so svojou mocou uzdravovať všetko zlé, každú slabosť, všetku bolesť, aby cez teba zostúpil na tvojich bratov a na biedu a temnotu sveta. A ja a Otec sme jedno v Duchu Svätom. 

4. Bola si vzatá do neba svojím telom a dušou, pretože si bola zabitá ako Baránok a ponúkla si vykúpenie svojmu Bohu. Pretože si prijala Moju bolesť a Moju obetu vo svojom tele a vo svojej duši. 

5. Tvoja hlava bola korunovaná korunou slávy, pretože si dostala tŕňovú korunu Mojej hanby a môjho poníženia vo svete. A Moja sláva v tebe žiari žiarou, ktorá osvetľuje temnotu sveta, aby viedla tých, ktorí nevidia cestu ku Mne. Už si ako ja, mimo čas a za pozemskou realitou, hoci chodíš po tomto svete a ohýbaš sa nad jeho chudobou. 

Tieto slová povedal Pán Ježiš Alicji 5. novembra 1989. Neboli tu ešte žiadne Tajomstvá Ruženca svetla, ktoré pridal pápež Ján Pavol II., keď v roku 2002 zaviedol ruženec svetla, ktorý obsahuje tajomstvá z verejného pôsobenia Pána Ježiša.

Pod tvoju ochranu sa utiekame, svätá Božia Rodička, 
neodvracaj zrak od našich prosieb, 
pomôž nám v núdzi a z každého nebezpečenstva nás vysloboď, 
ty Panna slávna a požehnaná. 
Pani naša, Pomocnica naša, Orodovnica naša, 
so Synom svojím nás zmier, Synovi svoju nás porúčaj, 
k Synovi svojmu nás priveď, 
ó presladká Matka Božia Mária. Amen.

Masima
zdroj: alicjalenczewska
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top