Z duchovného denníka Alice Lenczewskej /7./

0
Miesta v texte označená "†" sú slová Pána Ježiša Krista

Piatok 1. 11. 1985
- Chcela som sa vyspovedať ešte skôr, lebo mesiac už uplynul, no tak sa zbehli okolnosti, že som nestretla kňaza, ku ktorému som chcela ísť. Robila som spytovanie svedomia a nakoniec nemám tak veľa k "vypovedaniu", ale zato viac myšlienok a pocitov, ktoré vyžadujú hlbšie zamyslenie a viac času. Potrebujem duchovného vodcu, ktorý by viedol môj ďalší rozvoj. Robila som, Pane, pred Tebou spytovanie svedomia za celý život. Snažila som sa porozumieť tým udalostiam: najvýznamnejšie tragédie i drobné zakopnutia, Tvoje veľké milosti aj pomoc v drobnostiach. Snažila som sa pochopiť, ako riadiš môj život, veď v ňom predsa nebolo nič náhodného, ​​a všetko to je jediné veľké a priebežné naučenie, ktoré ma vedie k Tebe. Pripravuje ma na posledné stretnutie. Tie skutočnosti majú prekvapujúci význam. Tie, ktoré sú míľovými stĺpmi, aj tie, ktoré znamenajú drobné kamienky uložené na mojej ceste. Všetko tvorí jeden kompaktný obraz. A všade je vidieť Tvoju ruku, Pane, Tvoje svetlo, Tvoju lásku.


Piatok 8. 11. 1985
- Celý dnešný deň sa stal jediným veľkým vzdávaním vďaky a velebením. Neustálym obdivom Tvojej dobroty, Pane. Pociťujem veľkosť Tvojich slov, Pane. Tvojej prítomnosti naplňujúcej srdce. Vrúcne a rozochvene prenikajúcej blízkosti Tvojej moci lásky.

Pondelok 28. 7. 1986, 19 h.
- Vari svedectvo, ktoré som vypovedala v kostole vďaka Tvojej milosti, bolo príliš silné, príliš budiace pozornosť, ako to niekto vykreslil?
† Pre ľudí priemerných k nasledovaniu nereálne. Tými spokojnými so svojou umiernenou cestou prijímané kriticky, alebo dokonca odmietané. Nenechaj sa tým odradiť. Boli to Moje slová a Moje svedectvo o pôsobení v živote človeka, ktorý Mi dáva všetko. Každý to nedokáže. Dnes sú potrebné obzvlášť radikálne postoje, ktoré budú znamením protivenstiev. Polovičatosť nepostačí. Buď so Mnou a odovzdaj Mi všetko. Zbavuj sa stále častejšie. To je tvoje povolanie. Iba na tejto ceste nájdeš plnosť vo Mne. A neskrývaj to. Buď prirodzená. Hovor, keď sa pýtajú a prosia. Mlč, keď nie sú schopní rozumieť. Neobjasňuj a nevysvetľuj. Tvoj život, skromnosť a prostota objasní viac než slová. Buď statočná, Moja dcéra. Sú ľudia, ktorí boli svedectvom do hĺbky pohnutí. Poznáš reakcie niektorých z nich.

Sobota 16. 8. 1986, 7:30 h.
- Ťažko sa dokážem hlbšie sústrediť, keď je toľko vonkajšieho diania, podnetov ... Tá dvojvrstvosť môjho života stále existuje. Človek je spoločenská bytosť a je potrebné nejakým spôsobom sa pohybovať v tých vonkajších vrstvách ...
† Áno, ale s plným vedomím existencie, ako si to nazvala, vnútornej vrstvy. To znamená tvojho ozajstného života so Mnou a vo Mne. Tam je v skutočnosti tvoje miesto už teraz. Po tom si túžila celý život. A pretože som ťa stvoril k vnútornému prebývaniu so Mnou, nechcela si a nemohla si sa prispôsobiť svetu. To nebola a nie je samota. To je túžba prebývať so Mnou a skutočné, ozajstné prebývanie. Predtým neuvedomelé, ale teraz už čiastočne poznané. Každá skúška žitia toho, čo dáva svet, skončila porážkou, až si pochopila, že všetko porazené je tu škvrnou hriechu.

† Potrebujú ťa ďalší Moje úbohé deti. Im je potrebné pomáhať, je potrebné ich zachraňovať. Vieš, čo bude. Pomoc každého Môjmu zvolenému dieťaťu je a bude veľmi cenná. Nesťažuj si na svoje utrpenie tu - treba ich posvätiť, aby sme iným pomohli získať život tam. Vari ti musím pripomínať príklad Môjho života tu? Každý ľudský život je povolaný k tomu istému. Jeho plná hodnota je rovnako taká. A plnosť šťastia - bude uspokojením každej túžby - vyplýva z toho, urobiť so svojím životom to, čo som Ja urobil. Buď si vedomá hodnoty, a bude ti ľahšie. Budeš sa tešiť, že tomu tak je, že sa môžeš pričiniť o budovanie Môjho kráľovstva. Dôveruj a raduj sa. Som s tebou.

Nedeľa 24. 8. 1986, 0:40 h.
- Už sa snáď Tvoje slová premieňajú na skutočnosť?
† Sú skutočnosťou vo chvíli, keď ich vyslovujem. Slovo Boha je telom. Nie je žiadne oddelenie medzi slovom a jeho stelesnením. Všetko, čo existuje, je z moci Slova. Skutočnosť je slovom, a slovo skutočnosťou. Predstavuje jednotu vo Mne aj v čase, ktorý vnímaš. Nie je čas - všetko je vo Mne, a Ja som večnou súčasnosťou. Preto nie je potrebné starať sa o zajtrajšok. Zajtrajšok nie je, hoci pre ľudí je. Je len dnes - teraz. Len to "teraz" je dôležité. Stretnutie so Mnou a kráčanie za Mnou je to, čo je v tej chvíli - vždy v tej chvíli. Vtedy má rozmer nekonečna. Nie sú prázdne sľuby. A ilúzie týkajúce sa budúcnosti. Večné "teraz" je Pravda. Nie je v ňom miesto na lož. Lož stavia na čase. Živí sa časom, ktorý je preludom. Zmysly nie sú nástrojom poznávania Pravdy. To, čo existuje v čase, sa nemôže priblížiť k tomu, čo je večné. Večná Pravda sa spoznáva večnou dušou. Pokiaľ zdokonalíš svoju dušu a využívaš ju pri hľadaní Pravdy - budeš ju nachádzať stále hojnejšie.

Štvrtok 28. 8. 1986, 22:30 h.
- Otče, ak ku mne skutočne hovoríš, ozvi sa.
† Kde je tvoja viera, Moje dieťa?
- Ako mám spoznať, že to sú naozaj Tvoje slová?
† Dôverovať. Nie je iná možnosť.
- Je to so mnou zlé, Otče. Viem, že prebieha zápas o moju dôveru, a ja som uprostred. Nemám ku komu ísť, aby mi pomohol.
† Musíš tú krízu prekonať. Opieraj sa o modlitbu. Rozhodni sa pre pôst. Znič zvyšné fotografie, ako si to sľúbila. Nenechávaj nič. Preber svoje veci a priprav ich dať preč. (Alica postupne prechádzala k veľmi radikálnemu štýlu života, žila v stále väčšom materiálnym i duchovným ochudobnení pred Pánom. Uzavrela svoju minulosť, zničila fotografie a suveníry z rôznych ciest, zbavila sa aj množstva materiálnych vecí). Nachádzaš sa v mieste, ktoré vyžaduje radikálne činy a bezvýhradné dodržiavanie sľubov. Nie je možná žiadna polovičatosť.
- Prosím o slovo z Písma, ktoré potvrdia, že je to Tvoj hlas. Nenechávaj ma v tej temnote.
† Nedokázala si prijať Moje svetlo, keď som ti ho chcel navrátiť dnes napoludnie. Ako ich dokážeš prijať teraz, keď zhasína tvoja dôvera?
- Ty, Otče, to môžeš urobiť ...
- Čie sú tie pokrivené tváre, ktoré sa objavujú okolo mňa?
† Posmievajú sa tvojej nerozhodnosti a tvojmu trápeniu. Chcú sťažiť rozhovor a zväčšiť tvoj nepokoj. Zlí duchovia vždy využívajú oslabenie viery a dôvery. Podnecujú teda pochybnosti a znevažujú zmysel toho, čo robíš a kam smeruješ. Strácajú sa, keď tvoja viera vzrastá a keď si odhodlaná a rozhodná. Ničoho sa neobávaj, som s tebou a nedovolím, aby ti ublížili. Už sú preč. Dôveruj, dieťa. Som predsa s tebou. Učíš sa.

Sobota 30. 8. 1986, 0:40 h.
- Očistil si ma, Otče, z malomocenstva nepokoja a pochybnosti. Ďakujem Ti za Tvoju dobrotu. Už je pokoj a je ticho, ako po búrke.
† Bola búrka, a to veľká. Dopustil som ju, aby som ťa otužil a očistil. Zostávaj v pokoji. Odpočiň si u Mňa.
- Tak veľa sa zmenilo v priebehu roka ...
† Je ti čohokoľvek ľúto?
- Nie. Hoci som určite mohla lepšie využiť čas a možnosti, ktoré si mi dával.
† Ničoho neľutuj. Je to v poriadku. Tvoje ťažkosti prinášajú plody. Dôležité boli posledné dni. Spadlo z teba niečo zo starého človeka. Bude ti teraz ľahšie. Ja teraz budem liečiť tvoje rozboľavené srdce.
- Ja aj naďalej nič pred sebou nevidím a nič neviem.
† To je v poriadku. Ja vidím všetko a viem všetko a som s tebou. Ty nemusíš nič, pretože Ja konám všetko. Buď otvorená, vnímavá a pripravená. Poviem ti všetko, až bude treba.
- Môj dobrý Bože ... ako Ti ďakovať?
† Cez poslušnosť, dôverou.

Sobota 30. 8. 1986, 9:30 h.
- Cítim sa ako slimák, ktorý vyliezol z ulity a vyhodil ju. Aj ja sa s hrniem pohybom slimáka, bezbranná a nahá. Nemám sa kde ukryť a nemám čím zakryť tú bezbrannosť ...
† Pred kým, Moje dieťa? Predo Mnou to nie je potrebné. Si v Mojich dlaniach a nezraním ťa. Budem ťa chrániť pred drsnosťou sveta. A nemusíš sa plaziť, pretože ťa ponesiem, aby to bolo rýchlejšie a bezpečnejšie. Neboj sa. Dotyky Mojej lásky ťa ochránia. Nepotrebuješ ulitu, ktorou tak starostlivo zakrývaš svoju citlivosť pred svetom. Tá škrupina ťa oddeľovala tiež odo Mňa. Teraz budem Ja tvojou jedinou ochranou a bude to lepšie. Tá bezbrannosť bude zaručovať priľnutie ku Mne. A Ja to po tebe žiadam a chcem byť tvojim jediným ochrancom.
- Koľko je stupňov zverenia sa a odovzdania?
† Nekonečne veľa. A stále je potrebné usilovať sa o to, aby boli stále dokonalejšie. Vidíš, to zničenie fotografií je zničením škrupiny, ktorá ťa oddeľovala odo Mňa a spájala so svetom a pripútavala k sebe samej. Okrem toho si sa presvedčila, aký veľký význam má čin, ktorý je symbolom určitého zámeru. Čin vo svete materiálnom stelesňuje úmysel - realizuje ho. Je znakom zmierenia so Mnou v určitej záležitosti. Vtedy Ja vteľujem Svoju moc a tvoje slovo sa stáva telom. Tvoj čin Mne darovaný spôsobuje, že Ja ti dávam to, čo je obsahom úmyslu. Preto modlitba, ktorá je zámerom, vyžaduje konanie v materiálnom svete. A opačne: každý čin, každú situáciu je potrebné spojiť a podriadiť uvedenému zámeru. Vtedy je všetko modlitbou a má neobmedzenú hodnotu. Každé, aj najbanálnejšie skutočnosti života, sa stávajú budovaním Môjho kráľovstva. Najcennejšie sú tie, ktoré vyžadujú ťažkosti a sebazaprenia. Keď vyžadujú vzdať sa vlastnej lásky z ohľadu na Mňa. Preto má v živote cenu voliť to, čo je ťažšie - z lásky ku Mne, a Mne to obetovať. Kedysi si Ma pýtala, čo Mi môžeš dať. Predsa to, čo je najťažšie; to rezignovanie na seba, to zabúdanie na seba kvôli Mne. To pomáhanie Mojim deťom pre Mňa. Vtedy skutočne v tebe budem Ja a budeme spojení v jedno. Pomyslela si si, čo z toho budeš mať - všetko. Všetko, čo mám Ja, budeš mať ty. A nebude sa ti po Mne cnieť, pretože nebude žiadne odlúčenie.
- A ja stále nevidím možnosť takéhoto zjednotenia s Tebou.
† Čím menej budeš vidieť, tým budeš bližšie. Ty nič nemusíš vidieť. Zavri oči a pritúľ sa do Môjho náručia - ako dieťa. Ja urobím všetko. Vari to ešte nevieš?

Sobota 30. 8. 1986, 23:25 h.
- Musím sa modliť a používať veľa slov?
† Ani nie. Tvojej prirodzenosti zodpovedá mlčanie a taká modlitba bude prirodzenejšie. Naučila si sa so Mnou rozprávať bez slov. Zostávaj v láske a v odovzdanosti. To je bohatšie a vyjadruje viac, než pojmú slová, ktoré sú vždy obmedzené.
- Čo mám robiť, aby som lepšie plnila Tvoju vôľu?
† Zdokonaľuj svoju každodennosť - všetky tie malé veci. Všetko rob pre Mňa s láskou a všetko prijímaj tiež pre Mňa s láskou. Vo všetkom buď umiernená a so všetkým spokojná. Mojím pokojom napĺňaj srdce a mojím blahoslavenstvom sa obklopuj. To ťa bude chrániť a ukazovať ti cestu.

Nedeľa 31. 8. 1986, 9 h.
† Svätosť je v každodennosti, v znášaní toho, čo je malé a nenápadné. V ďakovaní za to, čo je nudné a namáhavé. V znášaní ľudí: ich tiahnutiu k nadvláde, ich urečnenosti, ich malichernosti, ich výbušnosti. Rozvíjaj v sebe opačné črty a Moju lásku k nim - trpezlivosť a súcitenie. Pozeraj sa na všetko z uhla videnia potreby pre Moje kráľovstvo, a nie zo strany vlastnej záľuby. Na každú svoju myšlienku, slovo, činnosť hľaď mojimi očami - ak je to prospešné pre budovanie Môjho kráľovstva v srdciach ľudí aj v tvojom srdci. Najväčšou obeťou je poctivé a svedomité plnenie každodenných povinností, ochota a láska za každých okolností.

Nedeľa 31. 8. 1986, 22:30 h.
- Dnes si mi dal porozumieť, ako prijímať odporúčania druhých - takisto vynikajúcich znalcov a svätých.
† Vždy vo svetle tvojej duchovnosti a tvojich možností, ktoré sú výsledkom darov, ktorými som ťa vybavil. Žiadne odporúčania sa nemajú prijímať mechanicky, a všetky so zohľadnením tvojej špecifickej cesty, naznačenej tvojou individualitou. Vtedy každé učenie, dokonca aj to je najextrémnejšie, obohacuje a nepoburuje. Každý človek je iný. Zážitky a uvažovanie jedného nie vždy môžu byť používané druhým. O tom treba vedieť a chápať to. Preto tiež nie je vhodné druhým vnucovať vlastné spôsoby kontaktovania sa so Mnou. Nehovorím o základných veciach, ale o jemnostiach Mojich súkromných stretnutí s každým z vás. Pri každom to prebieha inak, hoci bývajú podobnosti. Časté sú tiež veľké rozdiely. Je teda potrebná tolerancia a odstup voči druhým aj usilovného hľadania a objavovania vlastného povolania a vlastnej cesty. Počiatočným bodom je rozoznanie darov, aké sú v tebe uložené. Dary: schopnosti, zručnosti, rysy psychické i fyzické, intelekt - určujú spôsob povolania a cestu, po ktorej musíš ísť, a spôsob približovania sa ku Mne. Každý má rovnaké šance, ako Ma nájsť a odovzdať sa Mi, hoci každý to môže dosiahnuť vlastným spôsobom. Každého vediem spôsobom pre neho najlepším. Každého beriem z tohto sveta vo chvíli najväčšieho priblíženia sa ku Mne. Usilujem o to, aby každý prišiel ku Mne s najväčším bohatstvom, aké je pre neho možné.

Sobota 13. 9. 1986, 24 h.
† Nemala by si sa nikdy cítiť samotná, pretože taká nikdy nie si. Bývam a prebývam s tebou stále a nikdy ťa neopustím. Povedal som ti, že musíš byť oporou pre ľudí. Posielam ti ich teda, aby si mohla svedčiť o Mne.

Streda 8. 10. 1986, 15:15 h.
- Túžim Ti úplne odovzdať svoju vôľu. Pomôž mi.
† Robím to skrze každú situáciu. Snaž sa rozoznávať Môj hlas aj Moju vôľu a počúvaj ju. Túžim po tom, aby si Mi slúžila. Na tvojej odovzdanosti záleží, čo pre Mňa bude možné. Mysli na Moju lásku, ži ňou ustavične. Tvoja kontemplatívna modlitba sa musí rozšíriť mimo ustanovený čas. Vlastne má trvať po celý deň nepretržite. Tiež pri vykonávaní rôznych činností by si sa mala so Mnou rozprávať, radiť sa, zverovať sa, načúvať. A predovšetkým každú činnosť odovzdávať Mne a vykonávať pre Mňa. To je tvoja cesta k svätosti, a nie izolácia a nečinné zotrvávanie predo Mnou. Svätosť, spočívajúca v odovzdávaní svojej vôle Mne a v živote medzi ľuďmi, aby si im slúžila a svedčila o Mne, je ťažšia, avšak oveľa plodnejšia. Ak dovolíš, aby som si tebou slobodne posluhoval, a s dôverou budeš všetko znášať, bude to vlastne stav svätosti a zjednotenia so Mnou. Dnes už nepostačia modlitby - potrebné sú živé obete. Sú potrební ľudia, ktorí tak ako Ja, vydajú svoj život za spásu sveta. Povedala si Mi, že chceš spolu so Mnou ísť cestou kríža. To je vlastne krížová cesta - tak vyzerá dnes. Na takú cestu ťa chcem povolať, ak budeš súhlasiť. Ja sám ťa povediem, ukážem ti tiež ľudí, ktorí ti pomôžu. Zamysli sa nad tým, či Mi chceš odovzdať svoj život a svoju vôľu za Moje deti, ktorým sa treba pomôcť.

Streda 8. 10. 1986, 22:30 h.
- Veľa vecí sa udialo naraz. Musím niečo vybrať. Neviem čo.
† Nebudeš vyberať ty. Odovzdaj Mi tú záležitosť. Vyberiem sám a odprevadím ťa tam, kde máš byť. Neotáľaj. To je dôsledok odovzdania tvojej vôle Mne. Nepremýšľaj o tom, kde máš byť - kde sa budeš cítiť lepšie. To nemá žiadny význam, dôležitá je len Moja vôľa.

Štvrtok 1. 5. 1986, 23 h.
- Čím je hriech, Otče?
† Odídením odo Mňa.
- Človek zostane sám?
† Človek nikdy nie je sám. Ak nie je so Mnou, je so satanom, ktorý ho stále viac priťahuje k sebe a uvádza do závislosti na ňom. Poväčšine nenápadne, aby ho nevyplašil.
- Čím je spoveď?
† Návratom s Mojou pomocou.
- Čo je vtedy najdôležitejšie?
† Túžba po návrate, vôľa k návratu a volanie o pomoc ku Mne.
- A spovedník?
† On je skutočne nástrojom. A nemá význam, aký ten nástroj je. Ja si môžem každým nástrojom poslúžiť tak, ako chcem. Rozhodnutie, aký je návrat, záleží na človeku: na sile jeho túžby, na úprimnosti, na dôvere. Ja to všetko viem, a spovedník plní Moji vôľu. Odovzdáva ju spôsobom možným, aby ju človek dokázal prijať. Preto nabádania spovedníka majú moc. Je to Moja moc.
- Ale sú predsa dobrí aj horší spovedníci.
† Pretože ľudia rozlične napĺňajú Moju vôľu. Nie je však náhodné, kto na akého spovedníka natrafí. Pripomeň si svoje spovede, a pochopíš, že každá z nich zodpovedala akosti a sile tvojich túžob, zámerov i vôľa zmieriť sa so Mnou.

Piatok 2. 5. 1986, 23 h.
- Ako sa mám pripravovať na racionálne napĺňanie času?
† Robiť plán dňa vopred alebo ráno a dojednávať to so Mnou. Prosiť o súhlas alebo zmenu. Neskôr sa toho držať. Menej živelnosti, a viac organizovanosti a dôslednosti. Dodržiavať dobu spánku od 23 do 6 - to ti postačí, ale nie menej. Vtedy budeš plná síl za dňa. Musíš byť pružná a pohotová. Večer z toho budeš skladať účty - dôkladne. Môžeš si robiť poznámky. Pri spovedi sa z toho tiež musíš vyznať. To je povinnosť nielen tvoja. Ja som ti ju uložil. Budem ti pomáhať, ale z tvojej strany musí byť vôľa a úsilie.

Nedeľa 27. 7. 1986, 19:30 h.
† Najväčším ohrozením pre charizmatikov a tiež pre kňaza je pýcha. To znamená pripisovanie si Mojich darov a chuť vyvyšovať sa nad ostatných. Pri veľkých milostiach sú aj veľké ohrozenia. Neznamená to, že je potrebné zadržiavať milosti a zhasínať ducha. Ale skôr opačne: zahrnúť starostlivosťou a opatrovaním skupiny Obnovy. Zapojiť ich do Cirkvi, aby sa stávala čoraz viac charizmatickou.

† Ľudia inej spirituality ako tvojou sú Mnou vedení inak. Preto je toľko rôznych ciest, rôznych spoločenstiev, rôznych skupín, hnutí a kongregácií. Ty zostaň verná svojmu a nedaj sa odradiť mienkou ľudí málo zorientovaných, aj keby to boli ľudia vysoko postavení v hierarchii. Nediskutuj s nimi. Nie každý má dosť pokory, aby ti chcel porozumieť alebo zmeniť svoju mienku. Buď si istá svojou cestou. Máš oporu vo Mne aj v duchovnom otcovi, ktorého som ti dal.

Sobota 16. 8. 1986, 12 h.
† Chcem, aby si sa vrátila do Môjho domu s plnými dlaňami a s pocitom splnenej povinnosti. Iba takýto návrat je návratom šťastným. Vtedy s radosťou a bez hanby zasadneš so Mnou pri stole, aby si sa tešila tým, čo som pripravil. Vieš snáď, ako sa cítia tí, ktorí prichádzajú s prázdnymi dlaňami a s vedomím premárnenia Mojich darov aj svoje šance? Nestojí to ani za cenu lenivosti v oblasti pôsobenia medzi ľuďmi, ani za cenu lenivosti a duchovnej pohodlnosti. Za veľké hodnoty je potrebné dať veľkú cenu ťažkostí, vytrvalosti aj utrpenie ... Po tom všetkom túžiš, ale tvoja túžba je slabá, chvíľami sa stráca. Vieš snáď, aké veľké milosti dostávajú tí, ktorí vedia túžiť? Ktorí celú svoju energiu i duchovnú silu premieňajú v túžbu? Sú schopní skutočne pohnúť horou - horou zla prenikajúceho medzi ľudí. Príliš zriedka prosíš - za seba, za druhých. Ja som s tebou a čakám na tvoje prosby. Som tvojim Otcom, Priateľom, Snúbencom. Maj odvahu prichádzať so všetkým. Vieš, ako o teba dbám, napríklad aj o drobnosti. Nestaraj sa o to, že si málo užitočná iným aj Mne. To nie je pravda. Vykonávaš to, čo ti ukladám, dobre. Prijímaj a vykonávaj úlohy tebe zadanej stále ďalej. A nemysli na to, že nevieš, aké dostaneš zajtra. Budeš ich mať. Vezmú ti tvoj čas, tvoju energiu, prostriedky, ktoré si dostala. A nestaraj sa o to, že z toho, čo máš, nie je ešte všetko využívané. Bude. Buď šetrná a rozvážna, aby sa nič nepremárnilo. Nie je to tvoje, hoci tým disponuješ. Vieš o tom. Buď pripravená a čakaj.
- Ako sa dá zdokonaliť dar proroctva?
† Rozprávaj sa so Mnou čo najčastejšie o vlastných veciach, o cudzích. Robiť prostredníka, odovzdávať. Neskrývaj to. Jednoducho užívaj pre dobro iných a svoje tak, ako užívaš z mnoho vecí, ktoré máš k dispozícii.

Piatok 22. 8. 1986, 7:30 h.
- Vo svojom dome som dostala požehnanie na ďalšiu cestu s Tebou.

Pondelok 1. 9. 1986, 9 h.
† Musíš tu byť a trpieť pre vlastné dobro a pre Moju lásku, ktorá je v tebe. Nestvoril som ťa pre úlohy, ktoré ti zadávam, ale pre zjednotenie v láske so Mnou.

Pondelok 1. 9. 1986, 21:40 h.
† Teš sa láskou, akú ti dávam, vytrvaj, a nič nehovor. Chcem ťa preniknúť a premeniť, aby si bola viac Moja než doteraz. Stíši sa. Buď úplne pasívna. Poddaj sa Môjmu pôsobeniu v tebe ...

Utorok 2. 9. 1986, 9:40 h.
† Zapíš, čo sa dialo včera.
- Od včerajšieho dňa, vlastne od rannej Svätej omše, Pán bol so mnou. Jeho prítomnosť som cítila v sebe. Pocit vnútorného naplnenia: sily, pokoja, istoty, že to je On i telesné pocity najväčšej intenzity počas večernej modlitby. Dialóg a porozumenie týkajúce sa udalostí dňa, dialóg lásky, odovzdanosť a súhlas so všetkým. Jeho neha a súcit. Chápanie Jeho vôle v mojom živote doterajšom aj budúcom.
† Zostávaj v Mojej láske. Neustále Mi všetko odovzdávaj. Deľ sa o všetko so Mnou, pretože Ja som s tebou a chcem žiť tvojím životom, aby si ty mohla žiť Mnou.

Streda 3. 9. 1986, 20:40 h.
† Musíš načúvať. Načúvať rovnako tak, aby si počula ako, a aby si bola poslušná. Môj hlas je tichý, je pozvaním, ponukou. Je potrebná dobrá vôľa a značné úsilie, aby si ho počula. Vyžaduje predovšetkým dôveru. Príď. Ja stále čakám a volám. A stále som príliš opustený. Toľko ti chcem povedať a toľko dať. Neodkladaj naše stretnutie na potom. Príde taká doba, že "potom" už nebude. A ten čas je blízky.
- Ako rozumieť Tvojím slovám?
† Pridelil som ti každodennú časť Mojich radostí, ťažkostí a utrpenie. Nimi ťa zdokonaľujem a pripravujem na zjednotenie so Mnou v Mojom kráľovstve. Ale tiež pre službu a spolupôsobenie so Mnou ešte tu. Buď uvážlivá a oddaná Mi ako Daniel.

Streda 10. 9. 1986, 22:30 h.
- Ospravedlňujem sa za tie drobné klamstvá v taxi.
† Dávaj na seba pozor. Ak nechceš dávať pravdivé odpovede na občas dotieravé otázky - tak riaď rozhovor tak, aby neboli, alebo neodpovedaj. Snaž sa úplne vylúčiť hovorenie nepravdy. V nepatrných a nedôležitých záležitostiach tiež. Vieš, kto je otcom lži. Nepomáhaj mu.

Streda 17. 9. 1986, 23:30 h.
- Je tu túžba po Tebe, ale akosi pokojná ...
† Si pohrúžená vo Mne, ale zároveň si oddelená. Je tu rúško, ktorým nemôžeš preniknúť. A pohybuješ sa ako v hmle. Nie je tma, ale aj tak nič nevidíš. Vnímaš Ma zo všetkých strán, a nemôžeš dosiahnuť.
- To je divný stav, také vyplnenie prázdneho miesta - stav beztiaže. Čakám na to, že ma pritiahneš, pretože len to je možné. Návrat na zem už nebude. Vďaka Ti za to, Otče.
† Mala by si Mi hovoriť inak. Som pre teba Niekým viac než Otcom.
- Viem o tom, ale nedokážem to. Chýba mi odvaha - smelosť.
† A rovnako to urobíš. Si predsa Moja snúbenica a Ja tvojim Ženíchom. A to, čo nás spája, je veľká láska. Sľubovala si Mi vernosť pred Mojím oltárom. A boli svedkovia. Bolo ich veľa, aj keď si ich nevidela. A je to zapísané v Mojich Knihách a nebude to nikdy vymazané. Súhlasíš, aby to tak bolo?
- Áno. Súhlasím a som šťastná, že tamtie moje prísľuby majú takú moc, takú dôležitosť. Túžim ich dodržať a musím. Pomôžeš mi?
† Stále ti pomáham. Stále ťa obklopujem Mojou láskou a chránim ťa. Stále som s tebou a vždy budem. Veríš tomu?
- Viem, že to tak je.
† Teraz môžeme ísť na hostinu a radovať sa spolu, a potom budeš zdieľať Môj pozemský osud, než prídem a vezmem ťa do Môjho domu. Teraz už nič nepíš. Teš sa Mnou.

Streda 24. 9. 1986, 9:30 h.
- Tu som pred Tebou, Bože môj.
† Aké máš problémy, dieťa?
- Nepoznám svoju cestu a všade okolo mňa je prázdnota.
† Či si Mi prestala dôverovať?
- Nie. Ale Ty si sa ukryl, a ja som zostala v tej pustatine a túžba po Tebe ma spaľuje.
† Dobre si to povedala: "Spaľuje ma." Ak sa v tebe spáli pripútanie k sebe samotnej a zameranie na vlastné pocity - vtedy Ma postrehneš. Nadmerné sebectvo a sklon k sebapozorovaniu Ma zakrývajú. Uváž to, čo som povedal, a prijmi dôsledky. Ja túžim po tvojej čistej láske - nesebeckej a nezávislej od tvojich pocitov, ktoré s ňou sú spojené. Preto ťa šetrím týchto pocitov.
- Buď so mnou a pomáhaj to premieňať.
† Pomáham - preto trpíš. Strácanie sebalásky bolí. Je potrebné prejsť tou bolesťou, aby si sa od nej oslobodila. Moja láska, ktorá v tebe sídli, má toľko miesta, koľko jej zanechá tvoja vlastná láska. Zamysli sa nad tým a vyvoď z toho dôsledky.

Streda 24. 9. 1986, 23:15 h.
- Pomôž mi zrovnať si myšlienky a pocity a zbaviť sa tých nepotrebných.
† Stane sa to, ale nie hneď. Bude sa to stávať v ťažkostiach a v slzách.

Utorok 30. 9. 1986, 10:15 h.
- Čas sa míňa, a ja mám stále prázdne ruky.
† Nie tak celkom. Máš v nich svoje úsilie, trápenie, svoju lásku. Môžeš Mi to dať a túžim to od teba dostávať po všetky dni tvojho putovania do Môjho domu. Oberaj veľa tých pokladov a odovzdávaj. Čím viac dáš, tým čistejšia budeš na prahu, kde ťa privítam, aby som ťa mohol pozvať dovnútra. Šťastní tí, ktorí všetko odovzdajú cestou a prídu na stretnutie so Mnou slobodní.

Nedeľa 12. 10. 1986, 10:15 h.
- Musím niečo zmeniť vo svojom živote, aby som Ti bola bližšie?
† Snaž sa Ma vnímať vo všetkom, všade a vždy. A najviac vo vlastnej duši. Očisťuj svoju dušu od zbytočných myšlienok a citov, aby celá bola pre Mňa.
- Si Bohom žiarlivým ...
† Som Ním. Nie je možné porovnávať Stvoriteľa s vecami, Ním stvorenými. Ide o usporiadanosť, podriadenie sa príslušnej hierarchii. Moja prítomnosť v tvojej duši nevyžaduje doslovne vyprázdnenie tvojho srdca, mysle a tvojho okolia. Vyžaduje však usporiadanie a zachovanie takých proporcií, ako to zodpovedá skutočnosti. O koľko menej dôležité je všetko v porovnaní s Bohom - tvojím Stvoriteľom a darcom všetkého! Všetko, čo je a čo máš, je odo Mňa. 
Pokiaľ máš Mňa - máš všetko. Ak s dôverou a s láskou Mi odovzdáš všetko, Ja ti dám a zabezpečím všetko, čo potrebuješ. Vyberám vtedy z nekonečného množstva vecí, z nekonečného množstva možností, aké mám, tie, ktoré sú pre teba najlepšie a ktoré budú slúžiť tvojmu povzneseniu. Ty nedokážeš zvoliť samostatne, pretože tvoje hodnotenie sú nesprávne, povrchné, mylné. Aj s dobrým úmyslom sa do púšťaš chýb, lebo nemáš správnu orientáciu. Ako človek ju nikdy mať nebudeš. Tvoj odhad sa opiera o zmysly a ľudský rozum, a s ich pomocou sa nedá spoznať celá Pravda a nedá sa v zhode s ňou oceňovať, aby sa dalo vybrať, čo je najlepšie. Jedine Ja mám takúto možnosť. A pretože ťa milujem, chcem ti pomôcť v uskutočňovaní voľby a urovnania toho všetkého, čo napĺňa tvoju dušu.
Moja žiarlivosť je iná ako ľudská závisť. Ja ti nechcem nič vziať, ale chcem ti dať to, čo je najlepšie. Preto je potrebné v tvojej duši miesto na tie Moje dary. Na čo sú ti plevy, keď môžeš mať len perly. A len perál je hodné tvoje vnútro, pretože pre nich som ich stvoril. Pre nich som ich pripravil, ešte než si začala existovať. 
Moje úbohé, slepé, malé deti zaplňujú svoje duše smetím a odpadkami tohto sveta a nemajú v nich miesto pre perly Mojej lásky. Mám toľko pokladov a chcem ich uložiť v dušiach, ale nie je v nich miesto. Otvor svoju dušu a dovoľ usporiadať to, čo v nej je. Podieľaš sa na tom, čo v nej konám. Nič nechcem meniť proti tvojej vôli.
Buď teda so Mnou a spolupracuj. Počúvaj Moje rady a rob, k čomu ťa povzbudzujem. Buď so Mnou, stále pripravená a bdelá - ochotná k činu.

† Ak chceš ísť so Mnou ďalej, je potrebné zničiť doterajšiu svätyňu v tvojej duši, a postaviť novú, v ktorej stavebným materiálom bude Moja láska a Moja Pravda. Tvoja duša musí byť archou našej zmluvy, v ktorej sa budeme stretávať, aby sme pokračovali a zdieľali obeť pre spásu detí tohto sveta. Milujem ťa, Moje dieťa, Moja malá snúbenica, a túžim byť s tebou v čistote tvojho srdca. Obetuj Mi ho stále, a ja sa postarám, aby bolo čisté.


Masima
zdroj: voľný preklad MCM

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top