Z duchovného denníka Alice Lenczewskej /17./

0
Miesta v texte, označené "†" sú slová Pána Ježiša, miesta označené "•" sú slová Matky Božej, anjelov, svätých, či duší v očistci. Biblické texty sú vždy od Pána Ježiša po Alicinej modlitbe a prosbe o slovo v duchu tzv. náhodného otvorenia.

Štvrtok 27. 8. 1987, 10:30 h. 
- Neviem, či tu nemám ísť na spoveď a odhaliť to, čo sa týka nielen mňa.
† Poviem ti, kde a kedy. Záležitosti, ktoré nie sú len tvoje, ponechaj. Dôveruj Môjmu vedeniu a rozhodovaniu. Nie si schopná všetko objasniť, tak s tým nezačínaj, aby si nespôsobila ešte väčší chaos. Ja bdiem. Odovzdaj Mi to všetko a dôveruj. A ďalej nes bremeno bolesti, aby si pomáhala tak, ako to robila Moja Matka pre Mňa. Ja som dal to všetko, čo je. Dal som to preto, aby sa naplnilo tvoje povolanie a aby sa podporilo rozboľavené srdce toho, za koho sa modlíš. Aby sa znásobila obeť jeho života a jeho služby. To znásobenie záleží na tvojom podiele. Pamätaj na to vo chvíľach ťažkostí a utrpenia.
"Pozrel na Ježiša, ktorý šiel okolo, a povedal:» Hľa, Boží Baránok.«" (Jn 1,36)

Piatok 28. 8. 1987, 8 h.
- Naplnil si ma, Pane, Svojou silou. Kam mám ísť a kam viesť Tvoje deti, ktoré mi dávaš do starostlivosti?
† Ku Mne - najjednoduchšou a najkratšou cestou: cestou detskej odovzdanosti. Nie je čas na dlhú prípravu a duchovný tréning, pretože sily nepriateľa rastú k pripravenosti na posledný boj. Ja vás povediem mocou Mojej sily lásky. Nadišla chvíľa, kedy je potrebné ku Mne priľnúť a ísť slepo tam, kam povediem. A dôverovať aj proti vlastnej logike, vlastným očiam i ušiam. Je potrebné otvoriť oči duše i uši srdca - vyzerať Ma a snažiť sa započuť Môj hlas. A len na Mňa zameriavať celé svoje bytie. Máte mať hluché uši a slepé oči na všetko iné, než je Moje svetlo a Moja láska. Ja všetko ukážem a všetko poviem. Dôverujte a poslúchajte Moje príkazy. Ja vás silnou rukou vyvediem medzi všetkými veľkými znameniami na nebi i na zemi. Dôverujte Mi a spoliehajte na Moju Matku, ktorá je s vami a spevňuje vaše srdce, opatruje tiež vaše zranenie. Milujte Ju a schúľte sa do Nej. Staraj sa o deti choré a slabé. Privádzaj ich k Mojej Matke, aby ich opatrovala, aj ku Mne, aby som ich živil, aby nabrali sily.


Sobota 29. 8. 1987, 12:15 h.
- Ako teraz má vyzerať môj život?
† Povediem ťa zo dňa na deň. Nič nepredbiehaj vo svojej predstavivosti a vo svojich myšlienkach. Vôbec nemysli na seba a na svoje záležitosti. Ja povediem každý tvoj krok. Dôveruj a buď veselá, celá ponorená v Mojej láske. Obetovala si Mi všetko, a tebe teraz nepatrí nič. Obnovuj svoje obetovanie pri každej svätej omši, tak ako Ja. Zjednocuj sa so Mnou v Mojom utrpení, v bolesti a láske, aby si mohla pomáhať a zachraňovať Mojich vyvolených synov obdarených Mojou snúbeneckou láskou. Mnohí blúdia a hľadajú oporu. Nech je tvoja obeť pre nich pomocou i záchranou. Miluj ich všetkých - tých stratených najviac. 
- Ukazuješ mi ešte iné znamenia z dávnych rokov, ktoré hovoria o potrebe takejto obete. Vari od začiatku bol môj život k tomu predurčený?
† Keď tvorím človeka, mám pre neho určité poslanie i úlohy. Hodnota života sa odvíja od toho, nakoľko je to poslanie naplnené. Každého túžim viesť cestou jeho povolania. Ale rozhoduje slobodná ľudská vôľa. Ak niekto odpovedá na Moje výzvy a počúva Moju vôľu - načúva stále viac a chápe zmysel svojej cesty. Unikne vtedy chybám a utrpeniu, ktorými ho získavam k ceste povolania.
- Nikto predsa nie je schopný nerobiť chyby ...
† Ale každý môže byť vnímavý k Môjmu hlasu a vracať sa pri začiatku chyby, než sa ona stane veľkou a ako svojím zlom ovládne aj druhé. Pokora a bdelosť chráni. Sebaistota a uzatváranie sa pred Mojimi výzvami vedie k omylom. Čím je kto zatvrdnutejší, tým ostrejšiu bolesť mu musím spôsobiť, aby sa vrátil na správne miesto, ktoré som mu určil.

Pondelok 31. 8. 1987, 9 h.
- Chcela by som pomáhať ľuďom na ceste k Tebe. Daj mi Svoju moc liečiť duše.
† A nebojíš sa obetí, ktoré bude treba v súvislosti s tým prinášať?
- Asi nie. Prosím o možnosť prinášania obetí aj o tú moc.
† Dostaneš ju. Pred každým stretnutím s druhým človekom odovzdaj svoju obeť a prenechávaj Mi toho človeka. Počas každého kontaktu s ľuďmi sa za nich modli, odovzdaj Mi ich do vlastníctva a seba za nich ako obeť. Rob to vždy v zjednotení s Mojou Matkou, a budem ťa napĺňať Mojou mocou. To Moje odporúčanie sa týka aj telefónnych hovorov, korešpondencie, a dokonca i sféry myslenia. Na tvojej vernosti záleží veľkosť sily, akú dostaneš. Vytrvaj v neustálom obetovaní a v pripravenosti k obeti najvyššej: dôstojnosti a krvi. Miluj! Šialenstvo lásky vyslobodí Moju silu, ktorú som do teba vložil. Každému som dal vo sviatosti krstu a birmovania obrovskú silu. Iba láska a vernosť ju môžu vzbudiť. V láske je obsiahnutá nekonečná moc. Miluj, a budeš vládca, a žiadne zlo ti nebude vzdorovať. Milujem láskou vrúcnou, nežnou, milosrdnou i odpúšťajúcou. Nech sa v láske rozplynie a zanikne všetko zlo, ktorým ti ľudia ublížili. Nech je tvoja odpúšťajúca láska ako oceán, v ktorom sa rozplynie každá kvapka ľudskej neprajnosti, zloby, závisti. Každá kvapka tvojej bolesti. Nech všetko, čo je temné, prestane existovať v trblietaní tvojej odpúšťajúcej lásky. Nemôže byť v tvojom srdci a v tvojej pamäti žiadny zármutok a zatrpknutosť. Všetko nech sa spáli v ohni lásky. Dychti po tom napriek všetkému. Dychti, nech ťa uchváti a naplní Moja láska. Nech sa v tebe prelieva, ako Moja Krv v kalichu, ktorý si videla. Láska uzdravuje a vykupuje, pretože v Láske sa zrodila spása a v Láske prebýva. Miluj vrúcne, bez uváženia, k šialenstvu. K strateniu sa v láske. Zriekni sa všetkého, čo nie je láska. Vezmi kríž bolesti i krivdy a nes na Horu Lásky, a zlož tam ako obeť samu seba - z lásky a pre lásku. Tam ťa čaká Moja roztvorená náruč. V nej je útecha, pokoj, nekonečná radosť. Všetko nie je ničím proti Mojej láske, ktorú si odo Mňa dostala vo chvíli Mojej smrti na kríži. Príď sem bližšie, pod Môj kríž, aby si mohla čerpať z Môjho otvoreného Srdca. Tu je miesto tvojho nasýtenia a sily, ktorá ťa chce naplniť a povzbudiť. Tu je miesto tvojho zmŕtvychvstania. Príď bližšie a pripoj sa k Môjmu Srdcu, a vydychuj Moju lásku, ktorá je tvojím životom.

Utorok 1. 9. 1987, 22:10 h.
† Uč sa šetriť slovami v rozhovore a zaoberaj sa len tým, čo je hodnotné. Keď hovoríš s ľuďmi, rozprávaj zároveň so Mnou, aby som mohol mať vplyv na váš rozhovor. Uč sa viesť podvojný dialóg, ktorý sa neskôr zmení na jediný vo Mne, akonáhle Mi dovolíš hovoriť skrze seba. Naďalej ti budem posielať ľudí a v nich budem prichádzať k tebe. Netráp sa zbytočne vecami, ktoré ti zamestnávajú srdce, ale ponúkaj ich Mne ... S dôverou Mi odovzdaj záležitosti aj ľudí. Buď pri nich vo svojom srdci a v pokoji, aj v láske.

Nedeľa 13. 9. 1987, 22:35 h.
- Žijem vo svete reálnom, alebo je to svet predstáv?
† Vari Ja som predstava?
- Nie, ale všetko to vyzerá tak nereálne.
† A čo je podľa teba reálne? Vari len to, čoho sa môžeš dotknúť zmyslami? Myslíš si, že tie sú mierou skutočnosti? Ony sú časťou skutočnosti, a to veľmi primitívne. Ukazujú len časť skutočnosti, a nie v plnom rozmere. Plná skutočnosť prekračuje možnosti zmyslov a je duchovná. Dá sa k nej preniknúť prostredníctvom lásky. Láska vyjavuje to, čoho zmysly nie sú schopné dosiahnuť. Život duše je láska. Možnosti duše sú oveľa väčšie, ako možnosti tela. Nedajú sa teda stavať na jednu úroveň. Človek je duša oblečená do tela a oživená Duchom Božím. Duša môže žiť bez tela a jej žitie je vtedy oveľa dokonalejšie. Ľudské telo žije len vtedy, keď je v ňom duša. Ona pôsobí, že žije, a ona dáva hodnotu životu tela. Preto je treba duchovný život stále zdokonaľovať a dbať o uchovanie zručnosti tela, aby boli plnené úlohy lásky.

Štvrtok 17. 9. 1987, 22:40 h.
- Prečo chýbajú Tvoje slová?
† Je niečo viac než slová.
- Je bolesť lásky.
† Kto Mňa naozaj miluje, nemôže netrpieť. Ja som Ukrižovaná Láska.
- Bolesť túženia je väčšia ako bolesť obete.
† Túženie a očakávanie je tiež obeťou. Tvoja obeť duše pokračuje. Obeť tela bude jej ukončením. Dôveruj, dcéra, a buď veselá. Predsa to Ja v tebe prinášam obeť Môjmu Otcovi. Aj v tvojej duši spievajú anjeli Hosana.

Nedeľa 20. 9. 1987, 22 h.
- Vyzval si ma, Pane, aby som sa modlila na stály úmysel. Čo ešte môžem obetovať?
† Život v chudobe. Od zajtrajška bude tvoj dom samá bieda. Obmedzíš všetko to, čo nie je nevyhnutné - ale nie na úkor zdravia, alebo telesného utrpenia. Ak chceš darovať niečo viac, môžeš to urobiť.

Streda 23. 9. 1987, 9 h.
† Ja nad tebou bdiem a vieš predsa, kam ideš a ako je cenné každé utrpenie obetované Mi s láskou - a každá ťažkosť. Moja láska ťa ponesie - priľni k Môjmu Srdcu. Ja nesiem bolesť každého Môjho dieťaťa, nesiem bolesť celého sveta.

Pondelok 13. 4. 1987, 22:50 h.
† Moje dieťa, vybral som si ťa za Moju snúbenicu, pretože ťa veľmi milujem. Vybral som ti veľkého kňaza, aby ťa sprevádzal k svätosti a pripravoval k veľkým darom, aké pre teba mám. Buď Mi vo všetkom poddaná. Nestaraj sa o nič, len o lásku, po akej od teba túžim. Buď Mi verná v najmenších veciach - tichá a rozvážna. Cítiš oheň Mojej sily v sebe. Chráň ho a staraj o neho a všetko rob pre Moju slávu.

Utorok 14. 4. 1987, 19 h.
- Vo chvíli pozdvihovania na večernej svätej omši sa nad kalichom vznášalo niečo ako jemná hmla, alebo dym. Už kedysi za podobných okolností som videla ten istý zjav - asi dvakrát. Čo to znamená?
† To je Moja Krv, ktorá je znamením pre teba. Je to ešte jedno znamenie obete krvi, aké som ti dal. Buď pripravená.

Streda 26. 8. 1987, 20:15 h.
- Viem, že len v Tebe je odpočinutie. A musím znášať to, čo je, a očakávať Tvoju milosť. A možno nečakať, len prijímať s pokojom a s radosťou všetko, čo je, pretože je to z Tvojej vôle. Odpusť, Ježišu, to moje nariekanie.
† Každý má právo sa posťažovať.
- Je pre mňa ťažké znášať ľudí, tie rozhovory, zdieľanie sa, dokonca aj modlitbu spoločenstva. Myslím na život pustovnícky, túžim po ňom. Smiem na to myslieť? To snáď nie je útek, skôr túžba zdržiavať sa len s Tebou v ustavičnej modlitbe ...
† Obetuj utrpenie dneška. Raz ti odpoviem na tvoju túžbu. Buď trpezlivá a dôverujúca. S pokojom srdca znášaj všetko, čo sa ťa dotýka. Máš predsa dôvod, pre ktorý je potrebné to znášať. Panuj nad záchvevmi znechutenia a toho, že sa necítiš dobre. Milujem ťa a túžim po úsmeve tvojho srdca.
† Máš k vyplneniu veľké poslanie, Moje dieťa. Zrno, ktorým si, prinesie veľkú úrodu sŕdc oddaných Mojej Matke i Mne. Odumieraj sebe, aby si žila pre iných - pretože také je tvoje povolanie, zrodené z Mojej Krvi. Moja Krv sa neustále prelieva z obetných kalichov na oltároch sveta. Je jej stále viac, pretože je stále viac potrebných obetí za svet utýraný zlom. Neodmietaj Mi svoje drobné obete. Prinášaj ich na oltár a skladaj ich v milostnom zjednotení so Mnou. Nech sa tvoja krv mieša s Mojou a plynie z hojnosti milosrdenstva.
- Ukázal si mi dnes kalich, z ktorého sa prelievala Krv - bolo to pri Eucharistii počas pozdvihovania kalicha ... Pri tej omši si mi pripomenul rôzne chvíle, kedy na mňa dopadali údery za Tvojich kňazov a musela som ich nejako brániť, ospravedlňovať, alebo jednoducho som musela prijať údery hnevu, roztrpčenosti, výčitiek ... Pochopila som, že si mi už dávno dával znamenie, ako veľmi je potrebná obeť za nich, a príležitosti to robiť. Ovláda ma strach pri pomyslení na zodpovednosť.
† Neboj sa. Ja ťa vediem. Si len Mojím nástrojom. Buď teda poddajná a dôveruj, aby som ťa mohol neobmedzene používať. Buď stále ostražitá, počúvaj, sleduj Moje výzvy a Moju vôľu. Modli sa a obetuj - neustále až do chvíle, kedy príde čas naplnenia tvojho kalicha, tak, ako si to videla dnes. Buď pripravená preliať ho vrchovato na oltári, ako ti ukážem. A nepýtaj sa na plody tej obete. Dôveruj Mi. Plody budú uložené v Mojom dome a tam ich uvidíš, keď prídeš.

Pondelok 28. 9. 1987, 22:50 h.
† Neplač, dieťa, veď je tvoja modlitba vyslyšaná, veď robím to, o čo Ma prosíš. Ako by som mohol nesplniť prosbu Môjho dieťaťa - dobrú prosbu? Buď plná dôvery a trpezlivá a vytrvaj v láskyplnej odovzdanosti, v odovzdaní všetkého Mne. Keď prosíš - zároveň ďakuj, pretože tvoje priania sú splnené. Každá modlitba prináša plody a nič sa nestratí. To nevadí, že tie ešte plody nevidíš. Tie sa už vytvorili a budú dozrievať vo svojom čase.

Streda 30. 9. 1987, 22:25 h.
† Nie je potrebné zamestnávať srdce tým, čo existuje len v tvojich predstavách. Ja som Pánom každej situácie i času. A keď Mi s dôverou odovzdáš svoj osud, nemáš proste žiadne problémy. Nie je potrebné vytvárať ich viac vo vlastných predstavách a kaliť mier srdca. Tvoje srdce je vo Mne, a tam trvá večný pokoj. [...] Všetko rob tak, ako by som to robil Ja, a všetko rob pre Mňa. Každého človeka prijímaj tak, ako by som to bol Ja.

Sobota 3. 10. 1987, 9 h.
† Buď živou pochodňou Mojej lásky. Plameňom, ktorý bude zapaľovať srdcia, ku ktorým ťa pošlem. Odstráň všetko zo svojej mysle, aj zo svojho srdca. Nech zostane len Môj oheň. Nech všetko v tebe planie Mojou láskou.

Piatok 9. 10. 1987, 9:45 h.
† Ukázal som ti to, čo uvidíš najskôr po prekročení prahu života: svetlo Mojej lásky, ktoré ťa zahrnie a v ktorom budeš potom žiť.

Streda 21. 10. 1987, 12 h.
† Usmej sa na Mňa vo svojom srdci, tak veľmi ťa milujem. Čokoľvek konám v tvojej duši, je pre tvoje dobro.
"Majte sa na pozore!" (Lk 17,3)
† Dávaj na seba pozor, aby to, čo sa deje v tvojom vnútri, nevyplynulo na povrch a nestalo sa pohoršením pre tých, ktorí dôverujú tvojej svätosti. Pros o lásku. Podľa nej ťa budem hodnotiť - z Hymnusu o láske. Miluj všetko, čo som stvoril. Seba tiež: svoju každodennosť aj ľudí, ktorí túžia po tvojom srdci.
- Prichádza pokušenie, aby som zničila všetky tie zošity ...
† To nesmieš urobiť. Nepatria tebe, ale Mne, a disponovanie s nimi je Moja záležitosť. Keď prichádzajú pokušenia, modli sa a odovzdaj Mi ich. Skúšam ťa, aby si sa stávala dozrelejšou v láske i vo viere.

Piatok 23. 10. 1987, 22:55 h.
- Nič nehovoríš, Pane. Nezačínaš rozhovor ...
† Prajem si, aby si ty začínala, aby si hovorila o svojich problémoch. Nechcem diktovať, ale rozprávať. Niektorým Mojim deťom Moje slová diktujem. S tebou sa chcem rozprávať. Pripravil som ťa nielen k načúvaniu, ale aj ku kladeniu otázok, k ukazovaniu problémov. Nesťahujte sa z tej úlohy. S každým, kto Ma počuje, sa dorozumievam trochu inak, a je lepšie zachovať svoj vlastný štýl, než skúšať vo všetkom nasledovať druhých.
- Čas beží, a niekto, kto by mohol veľa robiť, tkvie v nečinnosti ...
† Pánom času som Ja. A vonkajšia nečinnosť je potrebná k intenzívnemu vnútornému žitiu - k jeho obohacovaniu. Či som Ja nešiel na púšť, aby som sa pripravil na začatie diela spásy? Púšť nemusí byť nutne zemepisné miesto. Je ňou každé zbavenie sa činnosti a kontaktov s ľuďmi - s tým, čo je vonkajšie.

Sobota 31. 10. 1987, 10:15 h.
- Bráň ma, Kriste, pred chladnosťou, pred formalizmom, pred nevernosťou. Som nemluvňa, ktoré sa stále obracia a chveje a ktorého pozornosť kadečo rozptyľuje.
† Ja nekarhám, každého túžim obdarovávať dobrom. Kto Mi nie je verný, sám sa uzatvára pred Mojimi darmi lásky. Ja nikoho neodsudzujem k zlu, k zavrhnutiu, k prekliatiu. Každý to robí sám voči sebe, ak si volí cestu svojho života bezo Mňa. Čím viac túžiš priľnúť ku Mne a zachovať vernosť, tým viac ťa napĺňajú Moje milosti. A ak do toho vkladáš svoje úsilie - také, na aké stačíš - Ja množím tvoje sily a Moja moc je ti oporou. Ja ťa stále milujem tou rovnakou láskou: obrovskou, žeravou, jemnou, nežnou, vnímavou. A stále ťa chcem napĺňať Mojimi milosťami. Ale ty Mi to svojím nedostatkom vernosti veľmi často nedovoľuješ, obmedzuješ, znižuješ. A je Mi to ľúto, že nemôžem, hoci po tom túžim. Moje dieťa, tak veľmi dôležitá je vernosť v každom skutku, v každej myšlienke. A tá neustála otázka srdca: "Páči sa Mu Alica Lenczewská v tejto chvíli?" - "Či z ohľadu na Neho v tejto chvíli robím to, čo robím, alebo vzhľadom k sebe, či k niekomu inému?" Moje milované dieťa, nezraňuj Ma maličkosťami a nedbanlivosťou v kontakte so mnou, hoci sebamenšími. Tak veľmi na tom záleží. Tak veľmi veľa.
- Dotkol si sa ma počas svätej omši Tvojím láskyplným pohľadom a všetko sa vo mne borí a narieka. A páli ma moja nevera a hlúposť. Akým peklom je poznanie plnosti Tvojej lásky, ktorá bola odmietnutá, keď už sa nedá nič napraviť ...
† Je Mi tak ľúto tých Mojich chorých detí, tak s nimi cítim, tak krváca Moje Srdce. A predsa všetko viem a poznám každú bolesť, každú ľudskú dušu.

Streda 4. 11. 1987, 10:15 h.
- Prosím o utrpenie, aby sa tým ľuďom pomohlo.
† Odriekaj si veci, ktoré nie sú potrebné k životu a k zachovaniu zdravia.
"Preto pre vyvolených všetko znášam, aby aj oni dosiahli spásu, ktorá je v Kristovi Ježišovi spolu s večnou slávou." (2 Tim 2,10)

Sobota 7. 11. 1987, 15:30 h.
- Som stále tým hriešnym človekom, akým som bola vždy. Nič sa nezmenilo.
† Zmenilo sa iba to, že teraz túžiš po zmene a prosíš o Moju pomoc a Ja ti ju dávam. A Moja blízkosť mení všetko. [...]
- Dnes, medzi ľuďmi, som prejavila netrpezlivosť.
† A prosila si, keď si tam išla, aby som ti pomohol byť trpezlivou? A keď si tam bola, odovzdávala si všetky svoje schopnosti, aby som ťa viedol?
- Nie. To, čo som mala robiť, sa mi zdalo úplne jednoduché a ľahké. Nenapadlo ma prosiť Ťa.
† To je tá chyba. Bezo Mňa je všetko ťažké: najjednoduchšie činnosti rúk či mysle, každá sekunda myslenia. Je potrebné zotrvávať vo Mne, o všetko prosiť a všetko odovzdávať Môjmu vedeniu. Ty si vždy, ako každý človek, slabá, schopná každého hriechu. Ale tvoja slabosť a úbohosť nie je hriechom. Hriechom je to, že zabúdaš na Mňa a neobraciaš sa na Mňa, aby som ti pomohol, že sa Mi so všetkým nezveruješ. To je hriech proti prvému prikázaniu, pretože láska zo všetkých síl a v každej situácii vyžaduje takú odovzdanosť Bohu a svojmu Stvoriteľovi. Odovzdanosť všetkými silami z lásky. Tvoje pády ti to ukazujú. Sú pre teba požehnaním, lebo ťa navracajú ku Mne. Ja sa nehnevám, ale chcem ti pomôcť a pomáham, využívam najvhodnejších prostriedkov v každej situácii. Robím to tak pre každého - robím toľko, koľko Mi kto povolí a chce. Prijmi to do srdca a buď viac uvážlivá a obozretná. Ja viem, že Ma miluješ, ale lásku treba podopierať múdrosťou a vôľou. Poznávaj pravdu o sebe, prijímaj ju a odovzdaj sa Mi vo všetkom, v každej chvíli života.
"Nech si teda ten, kto si zakladá na tom, že stojí, dáva pozor, aby nepadol. Neprišlo na vás žiadne pokušenie, ktoré by prekračovalo ľudskú mieru. Boh je verný; nedopustí, aby ste boli pokúšaní nad svoje sily; s pokušením vám však dá aj prostriedok, ako z neho vyviaznuť, a silu znášať ich. "(1 Kor 10,12-13)


Masima
zdroj: voľný preklad MCM


Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top