Prečo sme toľko rozptyľovaní? Kto, alebo čo tomu napomáha?

0
Blahoslavená Mária z Agredy, španielska františkánska abatiša zo 17. storočia, raz mala túto víziu: videla, že po Ježišovej smrti mali pekelní duchovia veľké zasadanie. Lucifer sa k nim prihovoril: 

„Kamaráti vidíte, ako sme stratili svoje impérium nad človekom. Boli sme zvrhnutí Smrťou človeka-Boha na kríži a teraz ležíme rozdrvení pod pätou Jeho Matky. Ako niekedy získame späť našu moc nad ľuďmi? Teraz, keď majú pred sebou príklad Vteleného Boha, budú k Nemu priťahovaní, budú plniť Jeho príkazy, používať Jeho sviatosti a budú mať otvorené oči, pokiaľ ide o skutočnú hodnotu našich rád a lákadiel. Chudoba, hanba a bolesť stratia v ich očiach hrôzu. Ako ich ďalej prinútiť milovať bohatstvo, ktoré bolo pre nás doteraz takou skvelou návnadou? Buďme však odvážni, určite nie je všetko stratené. Vymyslime nejaký plán, ako prekabátiť Nepriateľa, Boha, a toho takmer najnebezpečnejšieho nepriateľa, Jeho Matku.“

Jeden z prisluhovačov odpovedal: „To, čo ste povedali, je pravda, pokiaľ to ide. Ale povaha človeka sa nezmenila. Rovnako silno ako kedykoľvek predtým ho to priťahuje k pôžitkom, poctám a bohatstvu. Ak ľudia neuvažujú o Kristovom príklade, nevyhnutne sa znovu presadí vyhubenie ich prirodzenosti. Čo musíme urobiť, je prinútiť ich zabudnúť. Pozrime sa, čo im môžeme dať na premýšľanie okrem Človeka-Boha. Vyžeňme Ho z ich myslí a budú v našej moci ako predtým.“


Ani ostatným pekelníkom na porade nechýbali nápady, plány a projekty. Niektorí plánovali, že vo svete budú naďalej zachovávať modlárstvo a povery. 

Iní sa podujali priniesť schizmy, herézy, vzbury každého druhu proti Cirkvi. 

Ďalší si dali za úlohu pokúšať rodičov, aby posielali deti do bezbožných škôl, aby tak zničili zbožnosť a duchovnosť. 

Poniektorí plánovali držať ľudí ďaleko od sviatostí tým, že túto myšlienku im vypudia z mysle a zaslepia ich pred potrebou milosti. 

Viacerí by z mysle človeka chceli vymazať spomienku na Ježiša a Máriu príťažlivosťou sveta a tela, divadlami, filmami a románmi, politikou, novými teóriami a ideológiami a tajnými spolkami. 

„Takto naplníme ľudské mysle očarovaním maličkosťami, aby zabudli a neverili v peklo. Vôbec, prestanú veriť v budúci život, musia byť prosto celkom pohltení svetom.“

Táto porada vysvetľuje, ako sa ľudia ocitli v nezmyselných poverách, rozšírených medzi pohanmi, uctievajúcich zvery a plazy a všetky odporné a kruté obrady praktizované v starovekých náboženstvách. Musíme sa len obzrieť, aby sme videli, aké boli úspešné tieto Satanove úskoky a sú aj v súčasnosti. 


Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top