Získajte si príhovorcov na Veľkú noc tým, že ich oslobodíte

0
Našou povinnosťou je modliť sa najmä za duše našej rodiny, priateľov a dobrodincov a nemali by sme zabúdať aj na našich kňazov. Sme však náchylní príliš skoro prestať sa modliť za našich rodičov, priateľov alebo príbuzných, pričom si s neraz s úctou k svätosti ich života predstavujeme, že sú oslobodení z očistca oveľa skôr, ako v skutočnosti sú.

Netreba však zabúdať, že svojimi modlitbami, obetami, utrpením a almužnou môžeme aj v pôstnom období premieňať ich bolesť na večnú radosť. Skúste premeniť zvyšok svojho pôstu na tie najlepšie skutky, aké dokážete, aby ste nimi dosiahli oslobodenie svätých duší v očistci. Uvedomujete si, koľko čerstvých príhovorcov budete mať na Veľkú noc tým, že prispejete k ich oslobodeniu?

Nenechajme teda v očistci žiadnu dušu. Darujme „raj“ našim blízkym a priateľom na Veľkú noc.


Zamyslite sa, kto vám najviac chýba? Pre koho by ste chceli urobiť viac? Kto vám ublížil? Kto sú vaši nepriatelia? Kto potrebuje uzdravenie vo vašich rodinách? Nechajte za nich obetovať svätú omšu! 

Omša uzdravuje živých i zosnulých. Dajte slúžiť gregoriánske omše za svojich blízkych zosnulých. Gregoriánske omše odvodzujú svoj názov od pápeža svätého Gregora Veľkého, ktorý ako prvý spopularizoval túto prax. Svätý Gregor vo svojich Dialógoch rozpráva, že keď dokončil sériu 30 omší za zosnulého mnícha, mních mu zjavil, že po dokončení gregoriánskych omší získal vstup do neba. 

Modlite sa krížovú cestu za sväté duše. Mária stála vedľa kríža, keď jej Syn zomrel za vykúpenie duší. Počas svojho života mala neustále pred očami prácu, ktorú prišiel vykonať. Teraz vidí tie duše červené od božskej krvi, ktorou boli kúpené. Láska jej srdca objíma aj očistec. Je milujúcou Matkou duší v očistci.

Aj ona prešla ohňom súženia, pre ktorý je známa ako „Utešiteľka utrápených“. Jej život bol morom smútku, chudoby, vyhnanstva a prenasledovania a tragického odlúčenia na kríži. Všetky tieto utrpenia boli pre ňu skutočným očistcom.

Krásna legenda hovorí, že keď Ježiš vykrvácal na kríži, anjel sa ho opýtal, komu má patriť posledná kvapka krvi jeho srdca, a on odpovedal: „Mojej milovanej Matke, aby ľahšie znášala svoj žiaľ.“ 
„Nie, syn môj,“ povedala Mária, „daruj to dušiam v očistci, aby boli aspoň jeden deň v roku oslobodené od bolesti.“

A nezabúdajte na svätého pestúna. Choďte k Jozefovi a modlite sa za sväté duše na jeho počesť. Ctihodný biskup Fulton Sheen poznamenal: „Keď vstúpime do neba, uvidíme ich, mnohí z nich prídu k nám a poďakujú. Opýtame sa, kto sú, a povedia - úbohá duša, za ktorú si sa modlil v očistci.“

Sestre Márii Marte náš Spasiteľ vo svojom zjavení povedal, aby ponúkala Bohu Otcovi sväté rany Pána za potreby Cirkvi i kláštora, za obrátenie hriešnikov a zvlášť za duše v očistci. Modlite sa za za nich ruženec k svätým ranám. Vám to zaberie 10 minút času, ale získate niekoľkonásobne viac.

Máme túto veľkú moc, ktorá nám bola daná odpykať hriechy tým, že znášame, trpíme, modlíme sa za zosnulých a napodobňujeme nášho Pána. Keď ho napodobňujeme pôstom, zdržanlivosťou, modlitbou a vytrvalosťou, dokážeme priviesť svoju dušu a tiež duše ostatných do sladko voňajúcej milosti milosrdenstva a odpustenia Nášho Pána, čo je cieľom Veľkého pôstu.


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top