Modlitba k svätému Filipovi Nerimu o sedem darov Ducha Svätého

0
Modlitba svätého Johna Henryho Newmana k svätému Filipovi Nerimu o sedem darov Ducha Svätého. Svätý Filip Neri mal počas Turíc v roku 1544 počas nočnej modlitby v rímskych katakombách mimoriadnu mystickú skúsenosť: láska Ducha Svätého prenikla vo forme ohnivej gule do jeho hrude a takýmto spôsobom rozšírila jeho srdce, že mu praskli dve žilky a jeho bok zostal natrvalo viditeľne poznačený. Na túto mystickú skúsenosť sa tiež odvoláva modlitba veľkého duchovného syna svätého Filipa, oratoriána svätého Johna Henryho Newmana, ktorý si prostredníctvom Filipovho príhovoru vyprosuje sedem darov Ducha Svätého.

Môj drahý a svätý ochranca Filip, 
zverujem seba samého do tvojich rúk a pre Ježišovu lásku – pre tú lásku, s ktorou si ťa on vybral a urobil ťa svätým – ťa vzývam: prihovor za mňa, aby, ako teba Ježiš priviedol do neba, aj mňa v náležitý čas vzal do neba.

A prosím ťa zvlášť, aby si pre mňa dostal pravú zbožnosť k Duchu Svätému, tretej osobe Najsvätejšej Trojice, ako si mal ty. Ako On na Turíce tak zázračne naplnil tvoje srdce svojou milosťou, kiež aj ja môžem mať podľa svojej miery dary, nutné k mojej spáse. 


A preto ťa prosím, aby si pre mňa dostal jeho sedem veľkých darov, ktoré by moje srdce disponovali a povzbudili k viere a cnosti.

Vypros mi dar múdrosti, aby som dával prednosť nebu pred zemou a rozpoznával pravdu od klamstva; dar rozumu, aby som mal do svojej mysle vtlačené tajomstvo Božieho Slova; dar rady, aby som vo všetkých zmätkoch videl jasne svoju cestu; dar sily, aby som udatne a nezlomne bojoval so zlom; dar poznania, aby som mohol všetko svoje konanie zameriavať s čistým úmyslom na Božiu slávu; dar zbožnosti, aby som bol zbožný a svedomitý; a dar bázne Božej, aby som uprostred všetkých svojich duchovných požehnaní pociťoval rešpekt, úctu a triezvosť.

Najláskavejší Otče, kvet čistoty a mučeník lásky, oroduj za mňa!

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top