Zjavenie Panny Márie ružencovej v San Nicolás

0
Panna Mária bola oblečená do modrého plášťa, bieleho závoja a ružovej tuniky, v jednej ruke držala Jezuliatko a v druhej ruženec. Miesto, ktoré si Panna Mária vybrala, dvakrát zasiahol blesk.

Zjavenia Panny Márie Ružencovej trvali šesť a pol roka. Udiali sa v malom meste na východe Argentíny. Tieto zjavenia boli v roku 2016 schválené miestnym biskupom, pričom pútnici už od roku 1991 v hojnom počte navštívili svätyňu Panny Márie Ružencovej v San Nicolás, postavenú na prianie Panny Márie.

Do svätyne sa umiestnila socha Matky Božej, ktorá ležala takmer zabudnutá vo veži katedrály. Keď si spovedník vypočul slová Gladys Quirogi de Motta zistil, že opis Máriinho vzhľadu pripomína zabudnutú sochu, ktorú predtým posvätil pápež Lev XIII. a od roku 1884 bola v katedrále. Keď sa však poškodila, roky odpočívala vo veži.


Zjavenia Panny Márie začali v roku 1983 v robotníckej štvrti, kde žila 46-ročná Gladys Quirogi de Motta so svojím manželom a dvomi dcérami. Práve jej sa jedného dňa, keď sa modlila ruženec, zjavila Matka Božia.

Toto videnie sa niekoľkokrát opakovalo, pričom Panna Mária počas týchto zjavení nič nevravela. Mala oblečený modrý plášť, pod ktorým mala ružovú tuniku a  hlavu jej zdobil biely závoj. V jednej ruke držala Jezuliatko a v druhej ruženec. 

A presne takto bola zobrazená Svätá Panna v zabudnutej soche. Neskôr začala Panna Mária aj hovoriť, odovzdávala posolstvá spoločne so vzývaním k modlitbe a obráteniu. Hneď na začiatku dala Panna čítať úryvok z Písma na zamyslenie. Takto ju pripravila na neskoršiu úlohu - sprostredkovanie posolstiev pre širšie publikum.

Gladys sa štúdiom biblických citátov dozvedela o ich mariánskom význame. Mária sa pri ohlasovaní postavenia kaplnky odvolávala na text: Postavia mi svätyňu a budem bývať uprostred nich. (Ex 25,8) Miesto, ktoré si Matka Božia vybrala, dvakrát zasiahol blesk.

V ďalšej správe Gladys z novembra 1984 si môžeme prečítať opis Márie aj s dojmom, akým na ňu zapôsobilo zjavenie Matky Božej: Jej krásu nie je ľahké opísať, ale je krásna vo svojej pokore, sile, čistote a láske (...) Keď prikazuje, cítim z nej silu, ktorú má, keď mi dáva rady, cítim jej materinskú lásku a keď mi hovorí, že trpí za tých, ktorí sa vzdialili od Pána, dáva mi pocítiť svoj smútok.

Gladys de Motta bola od samého začiatku poslušná cirkevným autoritám a podrobovala sa testom, ktoré vylúčili duševnú chorobu. Doručené posolstvá neobsahovali teologické chyby a ich nadprirodzený pôvod nebol v tom čase potvrdený. Priniesli však také dobré ovocie obrátenia a prebudenia ružencovej pobožnosti medzi miestnym spoločenstvom, že s výstavbou svätostánku sa začalo v roku 1989, počas stále prebiehajúcich zjavení.

Po skončení zjavení v roku 1990 ich vyšetrila cirkevná komisia, vymenovaná miestnym biskupom. Záverečné vyhlásenie o zjaveniach bolo vykonané v deň 25. výročia postavenia svätyne - v roku 2016 ich ordinár diecézy San Nicolás de los Arroyos, biskup Hector Cardelli, uznal za hodné viery a potvrdil ich nadprirodzený pôvod.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top