Pražské Jezuliatko - ideálny vianočný darček

0
Žiadna kolika nie je taká bolestivá, žiadna horúčka taká prudká, žiadny nádor taký zhubný, žiadny útok satana taký zúrivý, žiadny mor taký nákazlivý, žiadny opuch taký závažný, aby ho nerozptýlilo alebo nevyliečilo toto požehnané dieťa.

Je na zamyslenie fakt, že Pražské Jezuliatko je známejšie, uctievanejšie a vzývanejšie o pomoc viac v ďalekých krajinách, napr. v Kolumbii, Afrike, či Indii ako v susedných Čechách či u nás na Slovensku. A práve táto kniha z vydavateľstva Zachej môže v nás podnietiť zvláštnu bázeň a túžbu uctievať Dieťa Ježiša, ktorý je síce maličký, zato veľký kráľ.

Obdivuhodná história a nespočetné množstvo zázrakov tým, ktorí ho o to prosili dosvedčuje, že toto Dieťa rado potešuje svojich priateľov uzdraveniami a svoju žehnajúcu ruku neúnavne drží nad svojimi ctiteľmi. Teraz aj nám ponúka svoje priateľstvo. Prijmeme ho?


Pražské Jezuliatko je výnimočné a plným právom si zaslúži našu úctu. Jeho mocný príhovor dosvedčujú aj mnohí svätí. Svätá Terézia z Avily si vždy, keď zakladala nový karmelitánsky kláštor, priala, aby v ňom bola soška dieťaťa Ježiša. Nebola však sama, kto ho uctieval. Medzi jeho veľkých ctiteľov patril napríklad aj svätý František z Assisi, svätý Anton Paduánsky (vždy zobrazovaný s malým Ježiškom v náručí), svätá Terezka z Lisieux a mnohí ďalší. 

Toto sväté dieťa ukončuje nepriateľstvo, vyslobodzuje väzňov, zachraňuje odsúdených na smrť, zatvrdnutých hriešnikov privádza k pokániu a bezdetných rodičov požehnáva deťmi. Jednoducho povedané, pre všetkých sa stalo všetkým.

Pohľad na sošku Jezuliatka v nás môže vyvolať prejav úcty k Ježišovi v jeho človečenstve i v jeho moci. Ponížil sa, a pritom vládne. Ježiš je dieťa a zároveň kráľ.

V cirkevne schválenej knihe nájdete detailnú históriu úcty k Pražskému Jezuliatku, podrobný opis zázrakov, ktoré sa udiali na jeho príhovor, modlitby k Pražskému Jezuliatku a ešte oveľa viac.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top