Pripravte mu miesto - 24-dňová adventná pobožnosť

0
Vo zvyklostiach mnohých kresťanov je už samozrejmosťou určitá forma prípravy na Veľkonočné sviatky počas Pôstneho obdobia. Či už ide o zrieknutie sa niečoho príjemného alebo inú formu duchovnej obnovy, toto využitie „času prípravy“ má veľký význam pre zmysluplné prežitie nastávajúcich sviatkov. 

Adventné obdobie je rovnako „časom prípravy“, ktorý nám Cirkev predkladá, aby sme sa aj na najkrajšie sviatky v roku mohli duchovne obnoviť a takto pripravený prijať zázračný dar Betlehema. Žiaľ, v zajatí kolied, svetielok, vianočných trhov či večierkov, ktoré nás počas adventu obklopujú, zabúdame na pravý význam adventu a nechávame sa strhnúť prúdom svetských radovánok a nákupných ošiaľom. A tak sa stáva, že na narodeninovú oslavu Jezuliatka máme prichystané darčeky pre všetkých pozvaných hostí, no na dar pre oslávenca sme akosi zabudli. 

Skúsme to zmeniť! Ak sa nechceme vzdať našich obľúbených predvianočných zvyklostí, tak k nim aspoň pridajme hoc aj túto 24-dňovú adventnú pobožnosť. Na Štedrý večer tak budeme môcť narodenému Spasiteľovi predložiť náš dar – obnovené a otvorené srdcia pre jeho prijatie.


Čo keby sme sa počas tohto Adventu viac otvorili Božím plánom?
Čo keby sme žili v očakávaní Božej prítomnosti?
Čo keby sme pripravili miesto – doma i v srdci – pre skutočnú radosť, ktorú všetkým kresťanom prináša ich Kráľ?

Vydavateľstvo Zachej prichádza touto knihou Pripravte mu miesto ako pozvanie, aby sme otvorili srdcia i mysle jemnému nabádaniu Ducha Svätého a poopravili si rebríček hodnôt. Čo je dôležitejšie – čistý príbytok alebo čistá duša? Otvorený účet alebo otvorené srdcia? Zahĺbme sa do Evanjelia podľa svätého Lukáša a rozjímajme každý deň o Ježišovom narodení, živote, smrti a slávnom vzkriesení. Boh nás pozýva, aby sme sa v tomto milostivom období stíšili a dovolili mu vstúpiť do svojich životov.

Keď Pán Ježiš prvýkrát prišiel na túto zem, nebolo preň miesto. A čo dnes? Máš pripravené miesto pre svojho Kráľa?

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top