170 receptov z kuchyne svätej Hildegardy

0
Svätá Hildegarda bola výnimočná žena: prírodovedkyňa, lekárka, botanička, spisovateľka, mníška benediktínskeho rádu a zároveň mystička, ktorej Boh vo videniach odhalil spojitosti medzi zdravým človeka a prírodou. 

V posledných rokoch, kedy svet zaplavujú nové civilizačné choroby, ktoré priamo súvisia s moderným, „rýchlym“ spôsobom života, zlou životosprávou a nezdravým životným štýlom, sa veľa ľudí opäť snaží o prirodzený návrat k prírode, zmenu zmýšľania a nový spôsob života. 

Kuchárska kniha Z kuchyne svätej Hildegardy ponúka recepty a základné princípy na zmenu našich stravovacích návykoch. Z jednoduchých a zdravých ingrediencií sú tu ponúknuté skvelé jedlá, ktoré nezaťažia ľudský organizmus, naopak dodajú mu vitalitu a energiu. Skúsme si osvojiť Hildegardinu teóriu striedmosti a jednoduchosti, ktorá v kombinácií s Božími darmi prírody môže prispieť k lepšiemu zdraviu a tým aj šťastnejšiemu životu.


Svätá Hildegarda môže vstúpiť do našich životov cez svoje duchovné spisy, cez hudbu či skrze svoje umenie liečiť. Ale aj priamo dverami kuchyne. Pri svätorečení v roku 2012 Benedikt XVI. o nej povedal: „Boh zjavil Hildegarde z Bingenu dary svojho stvorenia. Vo stvorení videla celý liekopis od Boha. Rozvinula ho v medicínsku vedu, o ktorú v súčasnosti vzrastá nový záujem.“ 

V knihe z vydavateľstva Zachej objavíte jednoduché princípy, ktoré vrelo odporúčala, platia pre všetkých a sú aktuálne aj dnes.

Marie-France Delpechová, zdravotná sestra s vášňou pre botaniku a milovníčka včelárstva, už viac ako tridsať rokov varí podľa zásad svätej Hildegardy a vo svojej kuchárskej knihe sa s nami delí o každodenné recepty, prispôsobené všetkým chutiam a štyrom ročným obdobiam. Ochutnajte kuchyňu s prímesou svätosti, ktorá vylieči vaše telo i dušu!

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top