Pôstna cesta s Matkou Máriou

0
Opäť sme sa ocitli v Pôstnom období a mysľou nám možno preletela myšlienka, ako využiť tento čas milostí, ktorý nám Boh dáva. Ideálnou voľbou môže byť kniha zamyslení z vydavateľstva Zachej, ktorú napísal mariánsky kňaz Edward Looney Pôstna cesta s Matkou Máriou, a ktorej nosným obsahom sú mariánske zjavenia a posolstvá, ktoré Panna Mária odovzdala svetu. 

Zamyslenia sú kratučké, no o to viac sa vrývajú do srdca. Skutok na konci každého dňa nás vyzýva ku konkrétnym činom, pretože viera bez skutkov je mŕtva.

Kniha je rozdelená do piatich týždňov. V prvom začneme dôsledným spytovaním svedomia, aby sme neskôr vo sviatosti zmierenia získali odpustenie. 

Počas druhého a tretieho týždňa môžeme odpovedať na výzvu Panny Márie a každý deň sa sústrediť a modliť na špecifický úmysel. Počas štvrtého týždňa sú nám predložené nové druhy modlitby. 

V piaty pôstny týždeň sa zameriame na potrebu uzdravenia svojich životov a celého sveta. Počas Veľkonočného trojdnia (Trídua), sme pozvaní uvažovať, akú rolu zohrávala v tých dňoch Mária v Ježišovom živote. A na záver Veľkonočná oktáva obráti našu pozornosť na triumf Božieho milosrdenstva.


Odmenou za našu pôstnu prípravu bude úprimná radosť, keď spolu s Máriou nahliadneme do hrobu a zistíme, že Ježiša tam niet. Porazil smrť a vstal z mŕtvych. Aleluja!

V Pôstnej ceste s Matkou Máriou nás teda bude na našej 40-dňovej púti sprevádzať nebeská Matka Panna Mária. Na začiatku tejto cesty obnovy ju poprosme, aby sa dotkla nášho srdca a urobila ho srdcom vnímavým a ochotným i schopných zanechať hriech a kráčať s ňou za jej Synom. 

Na konci pôstnej cesty nám nezakýva na rozlúčku a neodíde od nás, ale spolu s ňou budeme prežívať a sláviť Veľkonočné sviatky a oslavovať triumf Božieho milosrdenstva. Aj vďaka tejto pôstnej ceste si môžeme uvedomiť Máriinu prítomnosť v našich životoch a možno sa naučíme sa s ňou zhovárať počas dňa a vnímať jej blízkosť. A možno jej podáme ruku, aby sme odteraz už kráčali iba s ňou, až do večného života.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top