Túto modlitbu k Božskému Srdcu sa modlila svätá Gertrúda každý deň

0
Hoci sa apoštolkou Božského Srdca stala z vôle Pána svätá Margita Mária Alacoque, ostatní svätí rozhodne na toto žriedlo nekonečnej lásky nezabúdali. Medzi inými to bola aj svätá Gertrúda. Najradšej rozjímala o Božej dobrote, velebnosti a láske, ale zvlášť o Pánovom umučení.

Gertrúda dokázala celé noci prebdieť v modlitbách. Okrem toho veľmi prísne ovládala svoje telo, správala sa voči nemu ako k najúhlavnejšiemu nepriateľovi. Jej celý život bol ustavičný pôst, málo spávala a aj to buď pokľačiačky alebo na holej zemi. Ak sa stalo, že si musela ľahnúť na lôžko, jej láska ku Kristovi hocičo vynašla, aby sa aj vtedy mohla pripodobniť svojmu nebeskému Ženíchovi. Okrem toho nosievala drsné rúcho, ktoré jej spôsobovalo nemálo bolestí.

Mala veľký súcit s chorými, veľmi rada a obetavo im posluhovala. Čistota srdca jej bola nadovšetko, pritom vo svojej veľkej pokore si myslela, že taká veľká hriešnicu, ako je ona, nie je hodná, aby ju zem nosila. Pretože mal Boh, ktorý miluje pokorných, v nej veľké zaľúbenie, Pán ju naplnil duchom nebeskej múdrosti a rozumu a prepožičal jej poznanie svätých a korunoval ju svojimi najbohatšími a najskvelejšími milosťami. Dá sa povedať, že do nej vtisol pečať svojho Božstva. 


Keď dosiahla šestnásť rokov, 27. januára bola omilostená viditeľným zjavením vrelo milovaného božského Ženícha, ktorý sa s ňou od toho okamihu až do jej blaženej smrti rozprával. Potom jej vtisol svojich päť rán a zasnúbil sa s ňou siedmimi drahocennými prsteňmi, znakmi najskvelejších cností a na znamenie tohto nerozlučiteľného, sväto tajomného spojenia, jej dal "pocítiť" svoje Najsvätejšie Srdce rôznymi spôsobmi. Niekedy jej daroval svoje Srdce, niekedy si svoje srdcia navzájom vymenili, inokedy ju napojil nebeskou sladkosťou z jazvy prebodnutého Srdca.

Každodenná modlitba svätej Gertrúdy

Buď pozdravené Najsvätejšie Srdce Ježišovo, ty živé a obživujúce žriedlo večného života, nevyčerpateľný poklad Božstva, horiaca vyhňa Božej lásky! Si miestom môjho pokoja.
Ó láskyplný Vykupiteľ, zapáľ v mojom srdci tú vrúcnu lásku, ktorou je tvoje Srdce celkom strávené.  Vlej do môjho srdca tie drahocenné milosti, ktoré vyvierajú z tvojho Srdca sťa zo svojho žriedla.
Daj, nech moje srdce ostane večne spojené s tvojím,  aby bola tvoja vôľa i mojou vôľou, aby sa večne s tvojou vôľou zjednotila, lebo len to si žiadam, aby tvoja vôľa bola pravidlom všetkých mojich žiadostí a skutkov. Amen.

Cez túto zázračnú udalosť - odhalením Najsvätejšieho Srdca, jej Pán vlastne ukázal vznešenú dielňu najbohatšieho zmilovania nášho vykúpenia, tajomstvo plného ohniska nevýslovnej bohoľudskej lásky. Preto môžeme povedať, že svätá Gertrúda bola prorokyňou neskoršieho vzniku úcty Božského Srdca skrze svätú Margitu Máriu Alacoque.

Masima - Verím a Dôverujem
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top