Zázračné uzdravenia na príhovor Carla Acutisa

1
Carlova príčina kanonizácie bola otvorená v roku 2013. Začiatkom roku 2020 pápež František schválil zázrak pripisovaný Carlovi: uzdravenie mladého brazílskeho chlapca zo vzácnej vrodenej choroby pankreasu po tom, čo sa dotkol Carlovej relikvie. 10. októbra 2020 bol Carlo vyhlásený za blahoslaveného v Assisi, kde je pochovaný.

Blahoslavený Carlo Acutis je patrónom mládeže, študentov, internetu a počítačových programátorov. Jeho atribúty sú laptop a ruženec. 

Uzdravenie chlapca z rodiny v Campo Grande, meste na juhu Brazílie, je zázrak, ktorý vydláždil cestu pre nedávne blahorečenie mladíka Carla Acutisa. Toto uzdravenie sa týka Matheusa Vianna, ktorému lekári už ako trojročnému nedávali veľkú šancu. Chlapec sa však po tom, čo sa dotkol Carlovej relikvie, zázračne vyliečil.


Dvojročnému Matheusovi lekári mu diagnostikovali zriedkavé vrodené ochorenie pankreasu. Jedným z príznakov bolo časté zvracanie, pretože táto porucha spôsobuje zmenšenie pankreasu v dvanástniku a bráni tomu, aby jedlo vychádzalo zo žalúdka. Chlapcovi sa preto musela podávať tekutá strava, kvôli čomu uňho vznikla podváha a na svoj vek bol navyše aj malý.

O rok neskôr lekári dospeli k záveru, že trojročný chlapček musí byť operovaný, no práve kvôli nízkej váhe sa báli, že operáciu neprežije. Zdalo sa, že chlapca môže zachrániť iba zázrak.

Jeho matka sa pod vedením pátra Marcela Tenorio, ktorý pracoval na blahorečení Carla Acutisa, začala vrúcne modliť k mladému Božiemu služobníkovi za uzdravenie jej syna.

Zúfalstvo sa začalo meniť na nádej, keď sa dozvedela, že kňaz pri návrate do Brazílie priniesol kúsok látky zo šiat Carla Acutisa. 12. októbra 2010 zobral starý otec malého Matheusa na obrad požehnania Carlových relikvií. Chlapec sa dotkol látky a prosilo, aby "prestalo zvracať". 

Príbuzní potom dosvedčili, že Matheus bol potom schopný jesť tuhú stravu bez toho, aby ju vydávil. Lekári mu následne spravili testy a zistili, že sa skutočne stal zázrak - Matheus sa z choroby vyliečil!

Toto zázračné uzdravenie bolo prvým zázrakom a teda prvým krokom k vyhláseniu blahoslaveného Carla za svätého. Druhé zázračné uzdravenie sa stalo mladej 21-ročnej žene Valerie Valverde z Kostariky, študentke vo Florencii. Mladá žena spadla 2. júla 2022 z bicykla a utrpela vážne zranenie hlavy. Hneď ju previezli do nemocnice, kde jej operačne otvorili lebku, aby uvoľnili tlak na mozog, no jej zdravotný stav bol kritický.

Keď sa to rodina dozvedela, kolegyňa dievčinej matky sa okamžite začala modliť k blahoslavenému Carlovi Acutisovi. O niekoľko dní neskôr sa Valeriina mama išla modliť do Assisi ku Carlovmu hrobu a dievčina ešte v ten deň začala samostatne dýchať. O 10 dní ju prepustili z JIS-ky na normálne oddelenie a o mesiac neskôr ju prepustili z nemocnice, ktorú už potom navštevovala len kvôli rehabilitácii, potrebnej k zotaveniu.   

Carlo Acutis zomrel na leukémiu v roku 2006 vo veku 15 rokov. Vo svojom krátkom, ale plnohodnotnom živote podporoval oddanosť Najsvätejšej Matke a Eucharistii, priviedol svoju rodinu a priateľov k Ježišovi Kristovi, zastával sa šikanovaných a postihnutých, a vytvoril katalóg 136-tich eucharistických zázrakov z celého sveta. 

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

1 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Anonymný9/6/24

    Blahoslavený Carlo, prosím oroduj za milosť uzdravenia Adamka. Ďakujem amen

    OdpovedaťOdstrániť
Zverejnenie komentára
To Top