Ruženec k Predrahej Krvi

0
Karmelitánke svätej Márii Magdaléne de´Pazzi zjavil sám Boh: "Vždy, keď niektorý tvor obetuje Drahocennú Krv Ježiša Krista, ktorou bol vykúpený, prináša dar nekonečnej ceny, ktorý nemôže byť ničím nahradený." Povzbudená týmto zjavením obetovala denne 50-krát Drahocennú Krv za spásu žijúcich i umierajúcich. Robila to s takou nábožnosťou, že jej Boh pri niekoľkých príležitostiach ukázal množstvo duší, ktorých obrátenie týmto spôsobom dosiahla, a taktiež všetky duše, ktoré takto vyslobodila z očistca. 

Inokedy svätica na chvíľu uvidela všetkých patrónov mesta Florencie v sprievode nespočítateľného zástupu iných nebeských obyvateľov pred Božím trónom. Všetci predkladali svoje príhovory za úbohé duše, ale neboli vypočutí.  Potom prišli anjeli strážcovia týchto duší v očistci, ale ani oni neboli vypočutí. Potom prišli zástupcovia blažených a prosili za duše zaťažené najväčšími dlhmi. Tí však súčasne obetovali Nebeskému Otcovi aj Drahocennú Krv Jeho Syna a pre túto Krv boli vypočutí.


Ruženec k Predrahej Krvi nášho Pána sa skladá zo 40 zrniečok.

Na krížik: Verím v Boha…

Potom nasleduje 6 x po 5 zrniek, pričom 5 zrniek predstavuje Päť Rán nášho Pána a 30 zrniek (5×6) jeho 30 rokov skrytého života v Nazarete.

Končíme 7 skupinou 3 zrniek. Predstavujú 3 roky Spasiteľovej verejnej apoštolskej činnosti, ktoré boli zároveň 3 poslednými rokmi jeho života.

Na každom (červenom) z týchto zrniek sa modlíme jeden Otče náš.

Po každej skupine nasleduje jedno Sláva Otcu

Na 7 zrnkách (bielych), ktoré oddeľujú každú skupinu, sa modlíme Zdravas´ Mária.

Týchto 7 zrniek predstavuje 7 bolestí Panny Márie, úzko spojených s umučením jej Syna.

1. Uctenie prvého vyliatia Ježišovej Krvi pri obriezke. Uctenie prvej Máriinej bolesti, keď počula proroctvo Simeona.

2. Uctenie druhého vyliatia Ježišovej Krvi v agónii v Getsemanskej záhrade. Uctenie druhej Máriinej bolesti pri úteku do Egypta.

3. Uctenie tretieho vyliatia Ježišovej Krvi pri bičovaní. Uctenie tretej Máriinej bolesti, keď sa Ježiš ako dieťa stratil v Jeruzaleme.

4. Uctenie štvrtého vyliatia Ježišovej Krvi, keď ho korunovali tŕním. Uctenie štvrtej Máriinej bolesti, keď sa stretla s Ježišom na ceste na Kalváriu.

5. Uctenie piateho vyliatia Ježišovej Krvi pri nesení kríža. Uctenie piatej Máriinej bolesti, keď stála pod krížom.

6. Uctenie šiesteho vyliatia Ježišovej Krvi pri ukrižovaní. Uctenie šiestej Máriinej bolesti, keď v náručí drží mŕtve telo svojho milovaného Syna, ktoré sňali z kríža.

7. Uctenie siedmeho vyliatia Ježišovej Krvi, keď mu srdce prebodli kopijou. Uctenie siedmej Máriinej bolesti, keď odprevádzala Ježišovo telo do hrobu.

Masima - Verím a Dôverujem

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top