Novéna k Pražskému Jezuliatku /2./

0
Drahá kresťanská dušo, i ty potrebuješ pomoc Božiu - nadovšetko v terajších časoch. Buď múdra! Pestuj aj ty úctu k Jezuliatku a hneď budeš cítiť v sebe lásku Ježiškovu a silnú dôveru!Urob túto pobožnosť buďto privátne, buďto v zástupe ľudí! Pomodli sa tie modlitby, ktoré sú tu poskladané. Choď na spoveď a vítaj toto Jezuliatko a zaštep si Ho do svojho srdca, kde si Ono žiada prebývať! Uctievaj to Jezuliatko a tak ťa aj požehná a nebeskými darmi obdarí.
Vlp. Eugen Kožár C. P.


Prípravná modlitba, odriekaná každý deň:

Pozri na nás, pred Tebou kľačiacich, ó Božský Ježišku, aby sme Ti obetovali česť našej poklony. Ty si Spasiteľ o ktorom svätí proroci predpovedali otcom našim a na príchod ktorého národy zeme, v hriechu stonajúce, čakali na svoje oslobodenie. 
Ty si Ničiteľ hriechu, Navrátiteľ milosti, Orodovník, skrze ktorého náš a Tvoj Otec ráčil zmieriť všetko so sebou ako tu na zemi, tak aj tam v nebi.
My sme tu, ó Božský Ježišku, vyprosiť milosť a pomoc čo najviac potrebujeme. My by sme s radosťou obetovali Tebe naše dary úcty, ktorú Tebe žiadame dávať, ale Ty znáš akí sme chudobní a že my nič nemáme, čo by sme svojim mohli menovať, ale musíme vždy očakávať Tvoju lásku a dobrotu pre každý dobrý a dokonalý dar. 
Zmiluj sa nad našou mizernosťou ó Ježišku, a v Tvojej nevýslovnej dobrote a milosrdenstve, nepohŕdaj našimi prosbami, ktoré teraz budeme k Tebe predkladať. Amen.

1. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si vtelená múdrosť Božia a Svetlo, ktoré svieti pre tých, ktorí sedia v temnosti a v tieni smrti. Ráč, prosíme Ťa, aby Tvoje svetlo svietilo nad našimi dušami a vysloboď nás z temnosti, v ktorej hriech drží nás obložených. Príď rýchle, vysloboď nás a priveď nás na cestu života a spasenia.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

2. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si prišiel na svet, prinášajúc radostnú novinu pokoja pre ľudí dobrej vôle. Ráč, prosíme Ťa, utíšiť búrlivé vlny, ktoré vzrušujú naše náruživosti v nás. Daj, aby sme zvíťazili nad nepriateľmi nášho spasenia a nech Tvoj pokoj, ktorý prevyšuje všetky pochopenia, zostane s nami a nech udržuje naše myšlienky a naše srdcia v Tebe, nášho Pána a Spasiteľa, v ktorom skladáme všetky naše nádeje.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

3. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, opravdivý Boh a opravdivý človek, sklonení pred Tebou, pokorne Ťa prosíme, zaštep do našich duší hlbokú úctu pre Tvoju majestátnosť. Daj, aby sme sa vždycky obávali a milovali Tvoje sväté Meno a horlivo i bojazlivo obchádzali všetko, čo by Ťa zneuctilo, Teba, Boha a Vykupiteľa nášho.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

4. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, preniknutí hlbokou vedomosťou našej mizernosti, prichádzame k Tebe s prosbou, aby si ráčil posilniť naše slabé žiadosti Tebe slúžiť. Ty vieš, že sme náklonní ku zlému od našej maličkosti a že nemôžeme nič urobiť bez silnej pomoci a milosti Tvojej. Pomôž nám, ó Ježišku, lebo istotne zahynieme.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...


5. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si vo všetkom rovný s Tvojim Otcom a ešte si sa nehanbil ponížiť pre naše dobro a vziať na seba podobu služobníka. Pomáhaj nám Tvojou milosťou premôcť pýchu, ktorá je v nás tak hlboko zakorenená a Tebe tak strašne nemilá. Daj nám hlboké presvedčenie našej ničomnosti, aby sme vždycky udržovali tú skromnosť srdca, bez ktorej nemôžeme dúfať Tebe sa zaľúbiť.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

6. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si Cesta, Pravda a Život. Nauč nás, prosíme Ťa, aby sme sa podrobili vo všetkých veciach Tvojej svätej vôli. Daj nám ducha usilovnosti a poddanosti, aby sme sa vždycky od Teba učili a aby sme každodenne stali sa príjemní v Tvojej prítomnosti.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

7. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si všemohúcim Prostredníkom medzi Bohom Otcom a našim hriešnym pokolením. Ráč obetovať Tvoje nekonečné zásluhy Otcovi, aby Jeho svätá spravodlivosť, ktorú naše hriechy podráždili, bola uspokojená. Nezdráhaj sa prísť ku nášmu oslobodeniu a zachráň nás od odsúdenia, ktoré sme si tak často zaslúžili.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

8. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty vieš stav našej mizernosti, do ktorej naše hriechy nás uvrhli. Obráť oko Tvojho milosrdenstva na naše úbohé duše a skrze Tvoje veľké milosrdenstvo vysloboď nás z toho mizerného otroctva hriechu, lebo len Ty jediný môžeš nás oslobodiť, lebo my nemáme nádej v žiadnom okrem Teba, Bože náš.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,...

9. deň: Ó Ježišku, milosrdný Spasiteľu našich duší, Ty si prišiel na túto zem zapáliť v srdciach ľudu oheň Božskej lásky. Ráč očistiť naše srdcia od všetkých neporiadnych zaľúbení. Daj nám ošklivosť na všetky nečisté žiadosti, ktoré nás tak často odstránili od Teba, nášho všemohúceho Boha a daj, aby sme Ťa milovali v živote i v smrti a na večné veky vekov. Amen.

Otče náš,... Zdravas´ Mária,... Sláva Otcu,... 

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top