Vianočná novéna k úcte Jezuliatka

0
Modlí sa celý text deväť dní po sebe...

Večný Otče, obetujem na tvoju česť a slávu tajomstvo narodenia božského Spasiteľa, na svoju večnú spásu i spásu celého sveta.
Sláva Otcu...

Večný Otče, obetujem na tvoju česť a slávu utrpenie presvätej Panny a svätého Jozefa, ktoré prežili na dlhej a namáhavej ceste z Nazareta do Betlehema, ako aj zármutok ich sŕdc, keď nenašli miesto, kam by sa ukryli pred bezprostredným narodením Spasiteľa sveta, na svoju večnú spásu i spásu celého sveta.
Sláva Otcu...

Večný Otče, obetujem na tvoju česť a slávu útrapy, ktoré znášal Ježiško v jasliach, kde sa narodil, zimu, ktorou trpel, slzy, ktoré prelial, i jeho nežný plač, na svoju večnú spásu i spásu celého sveta.
Sláva Otcu...


Večný Otče, obetujem na tvoju česť a slávu bolesť, ktorú božské Jezuliatko cítilo vo svojom nežnom telíčku, keď sa podrobilo obriezke, obetujem ti prevzácnu krv, ktorú vtedy prvýkrát prelialo za spásu celého ľudského pokolenia, na svoju večnú spásu i spásu celého sveta.
Sláva Otcu... 

Večný Otče, obetujem na tvoju česť a slávu pokoru, umŕtvenie, trpezlivosť, lásku a všetky cnosti Jezuliatka, na svoju večnú spásu i spásu celého sveta a ďakujem ti, milujem ťa a nekonečne ti dobrorečím za toto nevýslovné tajomstvo vtelenia božského Slova.
Sláva Otcu...

A Slovo sa telom stalo, a prebývalo medzi nami.

Modlime sa. Bože, ktorého jednorodený Syn sa zjavil v podstate ľudského tela, a poznali sme ho nám zjavne podobného, prosíme, daj, aby sme si skrze neho, ktorý žije a kraľuje na veky vekov, zaslúžili byť vnútorne pretvorení. Amen. 


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. *Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top